Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Kitap ve Yayın Tanıtımları ::::: Türkiye'de Görülmesi Gereken 101 Yer :::::         
Ülke Şehir Kategori Ekleme Yayın Tarihi Okunma Yazan
Türkiye Antalya Gezi Rehberleri 01 Ocak 2011 01 Ocak 2009 5609 Erdin İVGİN
 
 Türkiye'de Görülmesi Gereken 101 Yer
 (Gezi Rehberleri)
Yazar: Fatih Türkmenoğlu, Saffet Emre Tonguç
Sayfa Sayısı: 192 s.
Dili: Türkçe
Yılı: 2009, 5. Basım
Yayınevi: Boyut Yayın Grubu / Gezi Rehberi Dizisi
ISBN: : 9789752304017


(Tanıtım Yazısından):
Türkiye'nin ödüllü turizm yazarları Fatih Türkmenoğlu ve Saffet Emre Tonguç'un kaleminden Türkiye rehberi...

Biri TV programcısı, gazeteci ve gezi yazarı, diğeri profesyonel rehber, tarihçi ve gezi yazarı olan iki ünlü kalem, "Türkiye'de görülmesi gereken 101 yer"i seçtiler.

Boyut Yayın Grubu tarafından yayınlanan "Türkiye'de görülmesi gereken 101 Yer" kitabı mutlaka görülmesi gereken yeryüzü cennetleri, mitolojik öyküleri, insani dokunuşları, tarihsel arka plan bilgilerinin yanı sıra nerede kalınır, nerede yenir, ne yapılır gibi pratik ipuçlarını da içeriyor.

Türkiye'yi karış karış gezen iki deneyimli yazarın titizlikle seçtiği 101 yer, 1000'i aşkın fotoğrafla belgelendi. Ayrıca rehber bilgileri bizzat yazarların kendi deneyimlerinden yola çıkılarak belirlendi.

"Türkiye'de görülmesi gereken 101 yer" kitabı, Türkiye'nin cennet köşeleri için yepyeni bir panorama çiziyor. Antik kentlerden plajlara, efsanelerden kültürel dokuya, konaklamadan, alışveriş olanaklarına, yöresel lezzetlerden, doğal güzelliklere, mavi yolculuk rotalarından rafting, trekking parkurlarına kadar turizm cennetleri ile ilgili her şey

Kitapta, çoğu Tonguç'un arşivinden, bin civarında fotoğraf var. Ayrıca, Şemsi Güner, Refik Ongan, Nil Yüzbaşıoğlu, Asude Akınlı, Serhan Güngör ve Aydın Kudu'nun fotoğrafları bulunuyor. Fotoğraflardan bir bölümü, 1-12 Haziran tarihleri arasında İstanbul Sultanahmet'te, 6. yüzyıldan kalma bir Bizans Sarnıcı'nda bulunan Nakkaş Sanat Galerisi'nde sergilenecek. Boyut Yayınevi, 101 Serisi'ne, Avrupa, Amerika, dünya ve İstanbul'da görülmesi gereken 101 yerle devam edecek. Bu hafta bu sayfalarda, Türkiye'de görülmesi gereken 101 yerin listesini ve içlerinden sadece birkaçının kitapta yer aldığı halini bulacaksınız.

İŞTE TÜRKİYEDEKİ 101 YERYÜZÜ CENNETİ:
Edirne, Kıyıköy, Enez, Erikli, Mürefte, Osmanlı'nın İstanbul'daki İzleri, İstanbul'daki Bizans, Adalar, Boğaz Sefası, Poyrazköy ve Anadolu Kavağı, Yalova Termal, Kartepe, Sapanca Erdemli, İznik, Cumalıkızık, Bursa, Uludağ, Alternatif Kayak Merkezleri, Tirilye, Mudanya, Gönen, Çanakkale, Gelibolu, Troya, Gökçeada, Bozcaada, Assos, Kaz Dağları, Adatepe, Ayvalık, Bergama, Kütahya, Foça, Çeşme, Alaçatı, Şirince, İyonya, Kuşadası, Efes, Priene, Milet ve Didim, Afrodisias, Denizli ve Laodikya, Pamukkale, İassos, Milas, Bodrum, Bitez, Gümüşlük, Akyaka, Datça, Kızkumu, Marmaris, Mavi Yolculuk, Kaunos ve Dalyan, Fethiye, Kayaköy, Ölüdeniz, Kaş, Kalkan, Aperlae, Myra (Demre), Olimpos, Antalya, Termessos ve Phaselis, Perge ve Aspendos, Side, Alanya, Antakya ve Tarsus, Eskişehir, Beypazarı, Gordion, Ankara, Hattuşaş ve Alacahöyük, Uçhisar, Göreme, Avanos, Ürgüp, Kapadokya'nın Yeraltı Şehirleri, Kapadokya'nın Az Bilinenleri, Erciyes, Sultanhanı ve Obruk Han, Konya, Taraklı, Abant, Kartalkaya, Safranbolu, Amasra, Amasya, Trabzon, Van, Doğubayazıt, Ağrı Dağı ve Nuh'un Gemisi, Erzurum, Kars, Gaziantep, Şanlıurfa, Harran, Nemrut, Diyarbakır, Mardin, Midyat, Hasankeyf.



Türkiye'de görülmesi gereken 101 yerden sadece birkaçının kitapta yer aldığı hali.

ASSOS
Aristo'yu bile büyüledi

Assos'ta güneş batmak üzereyken, son ışıkları karşıda, kadın şair Sappho'nun yaşadığı Lesbos (Midilli) adasına yansır. Tavsiyem, sahile inip, bir kafeye ya da mendireğe oturmanız ve bu şehirde araştırmalar yaparak üç yılını geçiren Aristo'yu düşünmeniz. Aristo'yu bile büyüleyen Assos belki sizdeki cevherleri de ortaya çıkaracaktır.

Assos'a, Çanakkale üzerinden gittiğinizde, doğayla uyum içindeki Selçuklu köprüsünü geçerken karşınıza şehrin silueti çıkar. Yunanca anlamı birinci demek olan şehrin en yüksek noktasındaki Athena tapınağına çıktığınızda aklınıza, bu güzel tapınağa ve armağan ettiği zeytin ağacıyla Atina şehrine adını veren bilgelik tanrıçası gelir. Troya savaşında Troyalı yiğitlere tuzaklar kurup, Yunanlıları destekleyen Athena, arkadaki Kaz dağlarında düzenlenen ilk güzellik yarışmasında üç adaydan biri olmuş ama tacı fetttan Afrodit'e kaptırmıştır.

Batı Anadolu'daki çoğu kent gibi Assos da Lidya, Pers, Helen, Bergama, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinin ardından bugünkü halini almıştır. İÖ 4. yüzyılda Plato'nun öğrencilerinden Hermias şehre hakim olmuş. Birçok bilim adamıyla beraber Hermias'ın yeğeniyle evlenen Aristo da şehre gelmiştir.

1980'lerden sonra gezginlerin keşfettiği Assos'a adım attığınız an bambaşka bir dünyada olduğunuzu anlayacaksınız. Athena tapınağından aşağıya inerken, Murat Hüdavendigar Camii'ne bir göz atın, sonra da Assos'un surları boyunca yürüyün. Tepeden aşağıya mendireğe doğru inerken, karşınıza çıkacak olan Ege manzarasını yeni gerçeğiniz olarak beyninize nakşedin.

NEREDE KALINIR Kaldera Otel (0286 723 44 20 www.kaldera.org) Doğayla baş başa bir tatilin anahtarı. Biber Evi (0286 721 74 10 www.biberevi.com) 150 yıllık taş bina üç bin yıllık Assos antik kentinin yanıbaşında, masalsı bir güzelliğe sahip Behramkale köyünde.

BERGAMA
Káğıda adını veren şehir

Bergama antik çağda zirvelere ulaşmış, Atina'ya rakip olmuş ve adını tarihe altın harflerle kazımış bir şehir. Bugünkü Bergama ilçesinin hemen yukarısında bulunan Akropol, konumu itibariyle çok etkileyici bir yer ve asırlarca kraliyet ailesi ve kamu binalarına ev sahipliği yapmış. Tam tepedeki Trajan tapınağı ise Roma mimarisinin bir başyapıtı olarak tüm dünyaya meydan okuyor.

Bergama'dan Berlin'e götürülen ve eski şehirle aynı adı taşıyan Pergamon Müzesi'nde bulunan baştanrı Zeus'un Sunağı, Yunan döneminin en önemli şaheserlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bergama'nın dünya tarihinde çok önemli bir yeri var. O dönemde dünyada iki büyük kütüphane bulunuyor. Biri 500 bin kitap kapasiteli İskenderiye, diğeri 200 bin kitaplı Bergama.

Mısırlılar kendi kütüphanelerinden daha büyük olacak kaygısıyla Bergama'ya papirüs ihracatını durduruyorlar. Kral II. Eumenes küplere biniyor, hemen bilim adamlarını topluyor ve papirüsün yerine geçecek bir şey bulunuyor. O da kurutulmuş hayvan derisi. Buna da Bergama káğıdı diyorlar ve bu kelime batı edebiyatına parşömen olarak geçiyor. Papirüs yuvarlanmış káğıt şeklinde olduğundan her defasında açıp kapamak zor, oysa dünyada ilk defa parşömen sayesinde yaprakları üst üste koyup ciltlemek mümkün oluyor. Kütüphanedeki kitaplara ne olduğunu merak ediyorsanız Markus Antonius eşi Kleopatra'ya düğün hediyesi olarak veriyor ve tüm kitaplar İskenderiye'de toplanıyor. Daha sonraki dönemlerde yakılıyor ve eski dünyaya ışık tutacak eserler tarihin sayfalarında kaybolup gidiyor.

Anadolu'daki en güzel ilçelerden biri olan Bergama'daki eski Mısır tanrı ve tanrıçalarına adanmış Roma tapınağı olan Kızıl Avlu bugün cami olarak kullanılıyor. Bergama'nın girişindeki Asklepieum ise antik dönemde, dünyada sadece üç tane olan hastanelerden biri. Girişinde "Buraya ölümün girmesi yasaktır" yazıyor.

NEREDE YENİR Anatolia Restaurant (0256 448 81 38 www.anatoliaturizm.com.tr) Afrodisias'ı ziyaret edecekseniz, en güzel seçenek antik şehirdeki turu yaptıktan sonra 2 kilometre mesafedeki Anatolia restorana gitmeniz. Pide, menemen muhakkak tadına bakılması gerekenlerden. Doyurum Restaurant (0256 451 22 90) Karacasu'dan geçtikten sonra göreceğiniz restoranda yoğurda, ev reçellerine bayılacaksınız. Anatolia restoranda olduğu gibi burada da sazıyla size yörenin türkülerini çalacak, hatta halay çektirecek bir saz ustası var.

AFRODİSİAS
Adı Afrodit'ten geliyor



Afrodit güzellik ve aşk tanrıçası olunca biraz yoldan çıkmış. Hephaestus isimli bir koca, Hermes, Dionysos, Adonis gibi birkaç sevgili ve ilginç çocuklar Afrodit'in yaşamına ait bazı detaylar. Tanrıçanın oğulları arasında aşk tanrısı Eros ile abartılı bir erkeklik organına sahip, ülkemizde bolca hediyelik eşyaları olan tanrı Bes de bulunuyor. Atalarının Afrodit'ten geldiğine inanan Sezar tanrıçanın tapınağına bir altın Eros heykeli hediye ediyor. Hıristiyanlığın, Roma imparatoru Konstantin tarafından resmi din olarak kabul edilmesi güzellik tanrıçasının popularitesine gölge düşürmüyor. Yeni dini kabul ettirmek isteyen Hıristiyanlar bunun üzerine Afrodit'e tapınmak için içinde orjilerin düzenlendiği tapınağı kiliseye çevirip, Afrodisias adını "Haç'ın Şehri" anlamındaki Stavropolis'le değiştiriyorlar.

Denizden 600 metre yükseklikte ve Büyük Menderes nehrinin kollarından birinin üzerinde yer alan Afrodisias Anadolu'daki en eski yerleşimlerden.

DALYAN-KAUNOS
Aşk acısı sayesinde kuruldu

Milet'in oğlu, Apollo'nun torunu olan Kaunos ikiz kardeşi Byblis'e aşık olunca bu çaresiz aşk yüzünden memleketini bırakır, bugünkü Dalyan yakınında yeni bir şehir kurar. Köyceğiz gölünü, Akdeniz'e kavuşturan su kanalı olan Dalyan boyunca kurulan bu şehre de Kaunos'un adı verilir. Dalyan başkenti Halikarnas yani bugünkü Bodrum olan Karya ile doğuda yer alan Likya'nın sınırını oluşturuyor. Kaunos tiyatrosu, tapınakları, surları ve kral mezarlarıyla bugün önemli bir ören yeri. Şehirde rüzgarın hızı ve yönü ölçülen ilginç bir yapıyla hamamlar da var. Macera meraklıları ise şehrin en yüksek noktası anlamına gelen Akropolis'e tırmanıp, muhteşem manzaranın tadını çıkarıyorlar.

Kaunos'un hemen yakınındaki Dalyan yaz aylarının hararetli alternatiflerinden biri. İztuzu plajında sürekli Caretta Caretta'lar yok ama altı kilometrelik güzel bir yürüyüş parkuru var. Dalaman Havaalanı'na yakın olan Dalyan haritada tam ortalarda kalıyor, batısında Sultaniye kaplıcaları, yaz aylarının gizlenmiş hazinesi Ekincik, Gökova ve Marmaris bulunuyor. Doğusunda ise çamların arasına saklanmış Göcek.

NEREDE KALINIR
Sedir Resort (0252 284 33 64 www.sedir.co.uk) Dalyan'ın kalabalığından uzakta, ormanın içinde küçük bir aile işletmesi. Arka bahçeden toplanan sebzeler Filiz Hanım'ın maharetli elleriyle temas ettikten sonra, lezzetli yemekler olarak sofraya geliyor. Baki Bey ise mutfakta balık pişirmekte oluyor. Kamarca House (0252 284 45 17) 6 odalı tesis sıradışı bir tatil için ideal. Sahibi Kamer Hanım'ın yemekleri ise parmak yedirtecek cinsten. Montenegro (0252 644 01 81) Göcek'te doğanın içinde, dağın başında bir cennet.



ALAÇATI Bir değişimin öyküsü
Alaçatı'nın sokaklarında dolaşırken, takdir edilmesi gereken bir değişime tanıklık ediyor, darısı diğer yerlerin başına diyorsunuz. Alaçatı nasıl olmuş bilinmez ama tarihi dokusu talana uğramamış nadir yerlerden biri. Arnavut kaldırımı sokaklar, cumbalı taş binalar, şık restoranlar, sıradışı oteller, dostane bir atmosferle müşterilerini ağırlayan kafeler, yel değirmenleri ve kiliseden bozma bir caminin etrafındaki otantik meydan, kasabaya vardığınız anda sizi avuçlayıp bir hayal alemine misafir ediyor. Hele akşam vaktiyse etraftaki elektrik direkleri ve kablo benzeri çirkinlikler de ortadan kayboluyor, son birkaç yılda yaratılan tüm güzellikler, geçmişin görkemli mimarisinden aldıkları destekle ortaya çıkıyorlar.

Binaların bir kısmı restore edilirken tarihi doku da muhafaza edilmiş, bir yanda Avrupai bir dükkan görüyorsunuz, hemen yanı başında da mahallenin kasabını. Kıraathanenin etrafını ise şirin kahveler çevirmiş. Farklı renklerdeki begonvillerin sardunya ve hanımelilerle flört ettiği sokaklarda, Rum ustaların yaptığı 150 yıllık binalar zamana meydan okurken insanda da hayranlık uyandırıyorlar.

NEREDE YENİR, İÇİLİR
Mavi Bistro Ara sokakta keşfedilmeye değer bir mekan. Sade fakat hoş bir dekorasyon, güler yüzlü bir servisle birleşmiş. (0232 716 04 20 www.mavibistro.com) Tuval Restaurant Ana caddedeki birkaç köşeyi kapmış, butiği bile var. (0232 716 98 08) Kalamata Kahvaltı, meze ve leziz deniz ürünleri. (0232 716 63 57) Lavanta Akdeniz'in renkleri ve lezzetleri. (0232 716 68 91) Agrilia Artık Alaçatı'da üzüm ve tütün yetiştiriciliği tarihe karışmış ama eski bir tütün ve üzüm deposu hoş bir restorana çevrilmiş. Yüksek tavan mekana apayrı bir hava veriyor. Tango gecelerini kaçırmayın. (0232 716 85 94) İmren Helva ve Lokma Evi 1941'den beri aynı yerde.(0232 716 83 56) Köşe Kahve Çok sevimli bir mekan. Pasta ve kekler sahibi Tomris Hanımın elinden çıkma. (0232 716 04 13) Shaka Alaçatı Limanı'nda Happy Hour'un popüler mekanı. (0232 716 05 06 www.shaka-alacati.com) Sea Side 1997'de açılan eğlence merkezi, mavi bayraklı bir plaja da sahip. İçinde restoran ve bar bulunuyor. Gece de kulüp olarak hizmet veriyor. (0232 716 98 99 www.seasidecesme.com)

BATIK ŞEHİR APERLAE
İÖ 5. yüzyıldan itibaren insanların yaşadığı Aperlae yarısı denize gömülü bir şehir. Kekova'da dalma yasağı varken, burada şnorkelinizi ve paletlerinizi takıp, denizin altındaki muhteşem tarihle bütünleşebiliyorsunuz. Duvarlar, kolonlar, pişmiş toprak (terracotta) bloklarla kaplı zeminler, çömlek parçaları yüzlerce yıldır, Akdeniz'in altından size gülümsüyorlar. Suyun üstünde ise Likya usulü lahitler görüyorsunuz.

TARİHİ KAVŞAKTAKİ ANTALYA
Körfezin turkuaz sularının üzerindeki falezlerden yüzyıllardır Akdeniz'i seyreden Antalya, sırtını dayadığı Bey Dağları'ndan aldığı destekle dünyanın en güzel coğrafyalarından birine sahip. Tarihte Antalya'nın kuzeyine Pisidya, doğusuna Pamfilya (Tüm kavimlerin ülkesi), batısına da Likya denmiş ve şehir önemli yolların kavşağında olduğundan inanılmaz bir tarihi mirasın sahibi olmuş. Kaleiçi, Yivli Minare ve sahildeki parklarıyla dikkat çeken Antalya'nın, şehir merkezindeki müzesi inanılmaz bir koleksiyona ev sahipliği yapıyor.

PHASELİS
EN ROMANTİK ANTİK ŞEHİR

Güllük Dağı Milli Parkı'nın içinde yer alan Termessos, Türkiye'deki en çarpıcı antik şehirlerden biri. Peru'daki Machu Picchu'yu yere göğe koyamayanlar onun ülkemizdeki benzerini yirmi dakikalık bir tırmanıştan sonra Güllük Dağı'nın tepesinde görebilirler. Türkiye'nin en romantik antik şehri ise kesinlikle Phaselis. İ.Ö 690 yılında Rodos'tan gelenler tarafından kurulan şehrin, Büyük İskender'i bile büyülediği ve bu tarihi dehanın bir kışı Phaselis'te geçirdiği söyleniyor.

ZİRVEDEKİ TERMESSOS
Antalya Termessos'taki yaklaşık 5000 kişilik bir kapasiteye sahip olan tiyatro akıllara zarar bir yapı. Dağın başına böyle bir binayı oturtmayı mimari dahilik diye açıklayıp, işin içinden sıyrılmak mümkün değil. Diğer kalıntıların arasından yürüyüp yukarıya doğru çıktığınızda şehrin mezarlığıyla karşılaşıyorsunuz. Etrafa dağılmış doğayla uyum içinde, yüzlerce lahit görüyorsunuz. Yolun sonunda orman bekçisinin kulesi var, altınızda ise inanılmaz bir manzara, Pamfilya vadisi sizi görsel bir şölene davet ediyor. Termessos yakınlarındaki Keptur (0242 251 05 74) da yemek yemek için ağaçların arasında sakin ve hoş bir ortam sunuyor.
 
Türkiye
Ana Sayfa
Türkiye
Kitap/Yayın
Antalya
Ana Sayfa
Antalya
Kitap/Yayın



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.


Kitap/Yayın Tanıtımları
Maceracı - Trabzon
(TV Programları)
Pekin Harita Rehber (Cartoville)
(Gezi Rehberleri)
Davetsiz Misafir - Eskişehir 2
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Tel-Aviv
(TV Programları)
Maceracı - Aksaray 2
(TV Programları)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Magosa
(TV Programları)
Maceracı - Denizli 2
(TV Programları)
TRT - Dostluk Karavanı - Bosna Hersek - Saraybosna
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Kastamonu
(TV Programları)
Unutulmaz Gezi Anıları, 88 Gezgin 101 Anı
(Gezi Kitap)
Davetsiz Misafir - Erzurum 2
(TV Programları)
TRT - Hey Taksi - Romanya
(TV Programları)
Türkiye Gezi Parkurları
(Gezi Rehberleri)
TRT - Yol Arkadaşım - Afyon 1
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Manastır Bitola
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Midyat
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Berlin - Talin
(TV Programları)
Newyork Harita Rehber (Cartoville)
(Gezi Rehberleri)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Viyana
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Hollanda
(TV Programları)
CNN - Renkler - Gabbio 2
(TV Programları)
360 - Dünya Küçük - Roma - 22 Temmuz 2014
(TV Programları)
Maceracı - Afyonkarahisar 3
(TV Programları)
Maceracı - Çorum 2
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Kars 2
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Soma
(TV Programları)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Selanik - Büyük İskender
(TV Programları)
Odysseus Adaları: Bir Akdeniz Yolculuğu
(Gezi Kitap)
Davetsiz Misafir - Muğla/Milas
(TV Programları)
Atların Denizi - Moğolistan Yolculuğu
(Gezi Kitap)
Irmak'la Avrupa Başkentleri - 1
(Gezi Kitap)
Ege ve Akdeniz'de Ölmeden Önce Yapmanız Gereken 101 Şey
(Gezi Kitap)
Hayat Gezince Güzel - Çanakkale Babakale
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Mekke
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Bayburt
(TV Programları)
Erzurum Gezi Rehberi
(Gezi Rehberleri)
TRT - Uçuyorum - Dakka
(TV Programları)
TRT - Hey Taksi - Münih
(TV Programları)
Maceracı - Ardahan
(TV Programları)
TRT - Dostluk Karavanı - Lübnan - Beyrut - Mülteci Kampları
(TV Programları)
Müze Şehir Urfa - (Arkeolojik Kazılar Ve Yüzey Araştırmaları Işığında Urfa)
(Ücretsiz Kitaplar)
Maceracı - Zonguldak 2
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Burdur
(TV Programları)
Cepte Gezi Rehberi - Hong Kong ve Makao
(Gezi Rehberleri)
Moğolistan Günlüğü
(Gezi Kitap)
TRT - Uçuyorum - Novi Sad
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Barcelona - Cruise
(TV Programları)
Çin Cep Rehberi
(Gezi Rehberleri)
Singapur Cep Rehberi
(Gezi Rehberleri)
Yunanistan - Atina & Anakara - Görsel Gezi Rehberi
(Gezi Rehberleri)
TRT - Uçuyorum - Tokyo
(TV Programları)
360 - Tatlı Hayat Rehberi İtalya - Sicilya 3
(TV Programları)
Maceracı - Batman
(TV Programları)
Maceracı - Hatay 2
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Jeju
(TV Programları)
TRT - Dostluk Karavanı - Kudüs 2
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Parma, Bologna
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Gümüşhane
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Anamur
(TV Programları)
Rusça Gezi ve Konuşma Rehberi
(Gezi Rehberleri)
TRT - Uçuyorum - Tiflis
(TV Programları)
Viyana Pratik Kent Rehberi
(Gezi Rehberleri)
Roma Görsel Gezi Rehberi
(Gezi Rehberleri)
6 Kıtadan
(Gezi Kitap)
TRT - Uçuyorum - Zagreb
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Kemaliye
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Ardahan
(TV Programları)
Diyar-ı Mevlana (Abideleri ve Günümüze Mesajlarıyla)
(Gezi Rehberleri)
CNN - Renkler - İtalya - Lecce
(TV Programları)
Maceracı - Kayseri
(TV Programları)
360 - Başka Bi'Dünya - Rize
(TV Programları)
Maceracı - Düzce
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Gürçamlar Köyü
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Hatay 1
(TV Programları)
TRT - Hey Taksi - Arjantin
(TV Programları)
Türkiye'nin Doğusu / East of Turkey
(Gezi Rehberleri)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Yunanistan Pylos 2
(TV Programları)
Türkiye Gezi Kitaplığı: Antalya
(Gezi Rehberleri)
TRT - Uçuyorum - Marakeş
(TV Programları)
NTV - Yeşil Tatil - Sapanca - 2
(TV Programları)
TRT - Hey Taksi - Belfast
(TV Programları)
Maceracı - Kırşehir
(TV Programları)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Venedik - Peggy Guggenheim
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Balıkesir
(TV Programları)
Gezgince
(Gezi Kitap)
TRT - Dostluk Karavanı - Afganistan - Kabil
(TV Programları)
Maceracı - Siirt
(TV Programları)
Paris Cep Rehberi
(Gezi Rehberleri)
Davetsiz Misafir - Konya 2
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Lübnan
(TV Programları)
Bursa'nın Tarihi Mahalleleri 2
(Araştırma-İnceleme)
TRT - Hey Taksi - Kamboçya
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Ekvador 2
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Seferihisar
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Frankfurt
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Astana
(TV Programları)
Yunan Adaları Cep Rehberi
(Gezi Rehberleri)
Cepte Gezi Rehberi - Lizbon
(Gezi Rehberleri)
360 - Dünya Küçük - Tayvan 3
(TV Programları)
Maceracı - Bolu
(TV Programları)
360 - Başka Bi'Dünya - Milano 2
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Antalya / Kaş 2
(TV Programları)
TRT - Dostluk Karavanı - Halepçe
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Ankara
(TV Programları)
Küba Sokakları Bir Halkın Günlük Yaşamından Kesitler
(Gezi Kitap)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Liverpool - Beatles
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Kırşehir
(TV Programları)
Yaban'lar ve Yerliler - Başkent Olma Sürecinde Ankara
(Araştırma-İnceleme)
TRT - Uçuyorum - Malta
(TV Programları)
Başka Kentler Başka Denizler-3
(Gezi Kitap)
Karadeniz Kappadokia'sı (Pontos) Bir Tarihsel Coğrafya Araştırması ve Gezi Rehberi
(Araştırma-İnceleme)
İskoçya Cep Rehberi
(Gezi Rehberleri)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Singapur
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Kocaeli
(TV Programları)
Afrika'nın Rengi - Sudan
(TV Programları)
CNN - Renkler - Almanya
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Akyaka
(TV Programları)
Londra Şehir Rehberi (Cep Boy)
(Gezi Rehberleri)
360 - Başka Bi'Dünya - Santorini
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Gökçeada
(TV Programları)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Tiflis
(TV Programları)
Maceracı - Kayseri 2
(TV Programları)
Venedik Harita Rehber (Cartoville)
(Gezi Rehberleri)
TRT - Hey Taksi - Viyana
(TV Programları)
Bendeki Malatya
(Araştırma-İnceleme)
Aigina, Poros, Hydra, Midilli, Sakız
(Araştırma-İnceleme)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Edirne 2
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Kazakistan - Almatı
(TV Programları)
Petersburg Görsel Gezi Rehberi
(Gezi Rehberleri)
TRT - Hey Taksi - Venedik
(TV Programları)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Paris
(TV Programları)
Maceracı - Giresun
(TV Programları)
Maceracı - Manisa Salihli
(TV Programları)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Girit - Nikos Kazancakis
(TV Programları)
Maceracı - İskenderun
(TV Programları)
TRT - Dostluk Karavanı - İskoçya
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Tokat / Niksar
(TV Programları)
Naure Çarkı / Sarı Otobüs 5 -Suriye
(Gezi Kitap)
Fas'ta Yolculuk
(Gezi Kitap)
Davetsiz Misafir - Yozgat
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Kırşehir
(TV Programları)
Türkiye Gezi Kitaplığı: Harran ve Güneydoğu Anadolu
(Gezi Rehberleri)
Hong Kong Harita Rehber (Cartoville)
(Gezi Rehberleri)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Mardin
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Ünye
(TV Programları)
TRT - Hey Taksi - Singapur
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Gümüşlük
(TV Programları)
360 - Dünya Küçük - Sicilya/İtalya
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - İzmir - Tire
(TV Programları)
Madrid Şehir Rehberi (Cep Boy)
(Gezi Rehberleri)
TRT - Yol Arkadaşım - Kaş
(TV Programları)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Barcelano - Picasso
(TV Programları)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Helsinki - Alvar Aalto
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Muğla Sedir Adası
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Gökçeada
(TV Programları)
İstanbul Life
(Gezi Dergi)
Ubeydullah Efendi'nin Amerika Hatıraları (Sıradışı Bir Jön Türk)
(Gezi Kitap)
Nazlı Nilüfer Bolu
(Araştırma-İnceleme)
TRT - Uçuyorum - Kosova
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Amasya
(TV Programları)
Malta Cep Rehberi
(Gezi Rehberleri)
Maldivler Cep Rehberi
(Gezi Rehberleri)
Fransa Görsel Gezi Rehberi
(Gezi Rehberleri)
TRT - Uçuyorum - Erbil
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - İzmir
(TV Programları)
Maceracı - Aksaray
(TV Programları)
CNN - Hayat Batuhan'a Güzel - Bölüm 5
(TV Programları)
TRT - Dostluk Karavanı - Endülüs
(TV Programları)
Maceracı - Çankırı
(TV Programları)
CNN - Hayat Batuhan'a Güzel - Bölüm 17
(TV Programları)
Saraybosna Şehir Rehberi (Cep Boy)
(Gezi Rehberleri)
Gezginler İçin İstanbul Tarih Kültür Alışveriş
(Gezi Rehberleri)
TRT - Uçuyorum - Tallin
(TV Programları)
Denize Düşen Dağ: Ordu
(Araştırma-İnceleme)
Avustralya Cep Rehberi
(Gezi Rehberleri)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Malta Tunus Roma
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Tanzanya
(TV Programları)
360 - Başka Bi'Dünya - Paris
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Rabat
(TV Programları)
Maceracı - Yozgat 3
(TV Programları)
Maceracı - Erzincan 2
(TV Programları)
TRT - Dostluk Karavanı - Varna 2
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Bursa
(TV Programları)
TRT - Yavaş Şehirler - Taraklı
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Adana 2
(TV Programları)
TRT - Hey Taksi - Andora
(TV Programları)
Bir Akdeniz Üçlemesi Mayi Kıta 2. Kitap Venedik
(Gezi Kitap)
TRT - Uçuyorum - Stockholm
(TV Programları)
Paris Görsel Gezi Rehberi
(Gezi Rehberleri)
TRT - Uçuyorum - Santorini
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Halep
(TV Programları)
NTV - Yeşil Tatil - Kapadokya - 2
(TV Programları)
On Adımda Roma
(Gezi Rehberleri)
TRT - Yol Arkadaşım - Konya
(TV Programları)
CNN - Renkler - Almafi
(TV Programları)
360 - Dünya Küçük - Singapur
(TV Programları)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Paris - Edith Piaf
(TV Programları)
Maceracı - Manisa 3
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Sakarya
(TV Programları)
Paris (Yuvarlak Dünyanın Köşeleri)
(Gezi Kitap)
Amsterdam Cep Rehberi
(Gezi Rehberleri)
Çıplak Berlin
(Gezi Kitap)
Japon Yapmış
(Araştırma-İnceleme)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Selçuk
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Sinop
(TV Programları)
Maceracı - Ordu
(TV Programları)
Çanakkale Gezi Rehberi
(Gezi Rehberleri)
TRT - Yol Arkadaşım - Diyarbakır
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Ordu 2
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Tiran 2
(TV Programları)
TRT - Kentler ve Gölgeler - St. Petersburg - Çaykovski
(TV Programları)
Maceracı - Yozgat 2
(TV Programları)
TRT - Dostluk Karavanı - Macaristan - Kalocha
(TV Programları)
TRT - Yavaş Şehirler - Vize
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Batman
(TV Programları)
NTV - Yeşil Tatil - Kaş - 2
(TV Programları)
Işık Adası Bali
(Araştırma-İnceleme)
TRT - Hey Taksi - Kudüs
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Finike
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Güney Afrika Cumhuriyeti
(TV Programları)
Cote d'Azur Cep Rehberi - Fransız Rivierası
(Gezi Rehberleri)
San Francisco Cep Rehberi
(Gezi Rehberleri)
TRT - Uçuyorum - Kavala
(TV Programları)
CNN - Hayat Batuhan'a Güzel - Bölüm 10
(TV Programları)
360 - Tatlı Hayat Rehberi İtalya - Portofino2
(TV Programları)
Maceracı - Isparta
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Yalova 2
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Abant
(TV Programları)
Afrika'nın Rengi - Güney Afrika - Cape Town (Bölüm 2)
(TV Programları)
TRT - Dostluk Karavanı - Makedonya - Ohrid
(TV Programları)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Malta
(TV Programları)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Tahran ve Şiraz
(TV Programları)
Latin Amerika - Alternatif Bir Gezi Rehberi
(Gezi Kitap)
Davetsiz Misafir - Afyon / Sandıklı
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Seben - Çeltikdere
(TV Programları)
Nepal Gezi Rehberi (Dünyanın Çatısına Yolculuk)
(Gezi Rehberleri)
TRT - Uçuyorum - Batum
(TV Programları)
Berlin Pratik Kent Rehberi
(Gezi Rehberleri)
Gezgin Gözüyle Ankara
(Gezi Kitap)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Laponya 1
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Hacıbektaş
(TV Programları)
Topkapı Sarayı (Bilinmeyen Yönleriyle)
(Gezi Rehberleri)
CNN - Renkler - Fransa / Cagnes
(TV Programları)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Prag
(TV Programları)
360 - Dünya Küçük - Venedik 2
(TV Programları)
Maceracı - Artvin 2
(TV Programları)
Paris Harita Rehber (Cartoville)
(Gezi Rehberleri)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Antalya Üçağız-Saklıkent-Kaleköy
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Artvin Gürcistan
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Tokat
(TV Programları)
Paris Gezi Rehberi - National Geographic Dizisi
(Gezi Rehberleri)
TRT - Hey Taksi - Kahire
(TV Programları)
Gezginler İçin Unutulmaz Yürüyüşler
(Gezi Rehberleri)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Kastamonu
(TV Programları)
Türk Gezginleri İçin Avrupa Sanatının İpuçları
(Araştırma-İnceleme)
Viyana Harita Rehber (Cartoville)
(Gezi Rehberleri)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Muğla
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Bali
(TV Programları)
TRT - Hey Taksi - Santiago
(TV Programları)
Maceracı - Kilis
(TV Programları)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Brüksel - Jacques Brel
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Safranbolu
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Gürcistan
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Odessa
(TV Programları)
TRT - Dostluk Karavanı - Tanzanya - Zanzibar
(TV Programları)
Hakkari Dağları ve Doğa Sporları Rotaları
(Ücretsiz Kitaplar)
Davetsiz Misafir - Kahramanmaraş
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Cide
(TV Programları)
Sırt Çantalı Gezginlere Latin Amerika
(Gezi Kitap)
TRT - Uçuyorum - Riga
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Eskişehir - Han
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Toulouse
(TV Programları)
Washington DC Cep Rehberi
(Gezi Rehberleri)
Cepte Gezi Rehberi-Prag
(Gezi Rehberleri)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Dalyan
(TV Programları)
Münih Cep Rehberi
(Gezi Rehberleri)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Langkawi
(TV Programları)
360 - Tatlı Hayat Rehberi İtalya - Amalfi Kıyıları
(TV Programları)
Maceracı - Gaziantep 2
(TV Programları)
Maceracı - Ordu 2
(TV Programları)
TRT - Dostluk Karavanı - Bosna Hersek - Srebrenitsa
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Adana
(TV Programları)
Jaguar Gülüşü (Nikaragua Gezi Notları)
(Araştırma-İnceleme)
Davetsiz Misafir - İznik
(TV Programları)
Yakın İstanbul
(Gezi Rehberleri)
Afrika'nın Rengi - Malavi
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - İzmir Urla
(TV Programları)
Türkiye Gezi Kitaplığı: Fethiye Ölüdeniz
(Gezi Rehberleri)
Hindistan Cep Rehberi
(Gezi Rehberleri)
Almanya Görsel Gezi Rehberi
(Gezi Rehberleri)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Van
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Hatay 2
(TV Programları)
CNN - Renkler - Trabzon
(TV Programları)
Maceracı - Uşak
(TV Programları)
Roma Şehir Rehberi (Cep Boy)
(Gezi Rehberleri)
360 - Dünya Küçük - Prag
(TV Programları)
5 Kıtadan
(Gezi Kitap)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Ayvalık 2
(TV Programları)
Maceracı - Amasya 2
(TV Programları)
TRT - Hey Taksi - New York
(TV Programları)
Böyle Bir Kars
(Araştırma-İnceleme)
TRT - Yol Arkadaşım - Vezirköprü
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Tarihi Yarımada
(TV Programları)
Hayat Gezince Güzel - Çanakkale Behramkale
(TV Programları)
Afrika'nın Rengi - Etiyopya - Addis Ababa
(TV Programları)
Moskova Görsel Gezi Rehberi
(Gezi Rehberleri)
Maceracı - Yozgat
(TV Programları)
Maceracı - Amasya Merzifon
(TV Programları)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Trier - Karl Marx
(TV Programları)
Maceracı - Ağrı
(TV Programları)
TRT - Dostluk Karavanı - İsviçre
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Sakarya
(TV Programları)
Namaste / Sarı Otobüs 3 -Hindistan
(Gezi Kitap)
Aşkın Hüzünlü Kentleri
(Gezi Kitap)
Davetsiz Misafir -Bitlis
(TV Programları)
Berlin Görsel Gezi Rehberi
(Gezi Rehberleri)
Yuvarlak Dünyanın Yedi Köşesi
(Gezi Kitap)
TRT - Yol Arkadaşım - Bartın
(TV Programları)
Türkiye Gezi Kitaplığı: Doğu Akdeniz Kıyıları
(Gezi Rehberleri)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Lviv 2
(TV Programları)
TRT - Hey Taksi - Bratislava
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Kyoto
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Beyrut
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Niğde
(TV Programları)
Floransa Şehir Rehberi (Cep Boy)
(Gezi Rehberleri)
TRT - Yol Arkadaşım - Burdur
(TV Programları)
360 - Başka Bi'Dünya - Maldivler 1
(TV Programları)
Maceracı - Hatay 4
(TV Programları)
Maceracı - Bitlis 2
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Denizli 2
(TV Programları)
Amerika, Amerika
(Gezi Kitap)
Tekirdağ Mavi Gözlü Kent
(Araştırma-İnceleme)
TRT - Hey Taksi - Berlin
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Kırım Yalta
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Heybeliada
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Foça
(TV Programları)
Malezya Cep Rehberi
(Gezi Rehberleri)
Dubrovnik Cep Rehberi
(Gezi Rehberleri)
TRT - Yol Arkadaşım -
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Balıkesir 2
(TV Programları)
Maceracı - Mardin
(TV Programları)
CNN - Renkler - İtalya - Lecce 2
(TV Programları)
TRT - Dostluk Karavanı - Batı Şeria
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Tekirdağ 2
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Aydın
(TV Programları)
Yaşasın Gezerken Kayboldum
(Gezi Kitap)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Beyrut
(TV Programları)
TRT - Hey Taksi - Londra
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Ouarzazate
(TV Programları)
Sancılı Kent Ankara
(Araştırma-İnceleme)
Photo Plus
(Foto Dergi)
Pera İstanbul'un Kalbi
(Gezi Rehberleri)
TRT - Uçuyorum - Ürdün
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Girne
(TV Programları)
360 - Başka Bi'Dünya - İtalya - Capri Adası
(TV Programları)
Ankaralı Gezginler 2 : Türkiye'den Gezi Yazıları
(Gezi Kitap)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Selanik (2)
(TV Programları)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Halep Şam
(TV Programları)
Maceracı - Manisa
(TV Programları)
Barselona Harita Rehber (Cartoville)
(Gezi Rehberleri)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Glasgow - Charles Rennie Mackintosh
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Gaziantep
(TV Programları)
TRT - Dostluk Karavanı - Afganistan - Mezar - ı Şerif
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Kosova
(TV Programları)
Türkiye'nin Mavi Yolları / Blue Routes of Turkey
(Gezi Rehberleri)
Bir Akdeniz Üçlemesi Mayi Kıta - 1. Kitap: İskenderiye
(Gezi Rehberleri)
TRT - Uçuyorum - Granada
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Bursa
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Sri Lanka
(TV Programları)
NTV - Yeşil Tatil - Ağva - 1
(TV Programları)
On Adımda Paris
(Gezi Rehberleri)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Floransa
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Yalova
(TV Programları)
TRT - Hey Taksi - Dublin
(TV Programları)
360 - Dünya Küçük - Tayvan 1
(TV Programları)
İstanbu'dan İstanbul'a Bir Dünya Seyahati
(Gezi Kitap)
Maceracı - Denizli 3
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Mersin
(TV Programları)
Üsküp'ten Kosova'ya
(Gezi Kitap)
TRT - Hey Taksi - Malta
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Çorum
(TV Programları)
Şehrin Zulası Ankara Kalesi
(Araştırma-İnceleme)
Bekleyen Kent Burdur
(Araştırma-İnceleme)
Moskova Harita Rehber (Cartoville)
(Gezi Rehberleri)
CNN - Hayat Gezince Güzel - İzmir Gümüldür
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - İskenderun
(TV Programları)
Maceracı - Gaziantep
(TV Programları)
Bosna - Gezi Rehberi
(Gezi Rehberleri)
TRT - Uçuyorum - Bakü
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Nazilli
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Trabzon
(TV Programları)
Madrid Cep Rehberi
(Gezi Rehberleri)
Davetsiz Misafir - Şanlıurfa 3
(TV Programları)
Maceracı - Bartın
(TV Programları)
TRT - Dostluk Karavanı - Sevilla
(TV Programları)
CNN - Hayat Batuhan'a Güzel - Bölüm 14
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Giresun
(TV Programları)
İtalyanca Gezi ve Konuşma Rehberi
(Gezi Rehberleri)
TRT - Yol Arkadaşım - Kırklareli
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Pattaya
(TV Programları)
Chicago Cep Rehberi
(Gezi Rehberleri)
Torun Çelebiler Seyahatnamesi
(Gezi Kitap)
Afrika'nın Rengi - Lesotho
(TV Programları)
CNN - Hayat Batuhan'a Güzel - Bölüm 2
(TV Programları)
360 - Başka Bi'Dünya - Monaco
(TV Programları)
Maceracı - Erzincan
(TV Programları)
Maceracı - Bursa 3
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Ayaş
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Rize
(TV Programları)
TRT - Dostluk Karavanı - Burgaz
(TV Programları)
NTV - Yeşil Tatil - Fethiye
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Antalya / Kaş
(TV Programları)
Denizli
(Araştırma-İnceleme)
TRT - Uçuyorum - Napoli
(TV Programları)
Kahire Pratik Kent Rehberi
(Gezi Rehberleri)
İtalya Cep Rehberi
(Gezi Rehberleri)
TRT - Uçuyorum - Helsinki
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Adana
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Kuzguncuk ve Salacak
(TV Programları)
Bursa Ulucami - Bir Hüsn-i Hat Sergisi
(Gezi Rehberleri)
TRT - Hey Taksi - Vietnam
(TV Programları)
360 - Dünya Küçük - Bosna Hersek
(TV Programları)
Maceracı - Nevşehir
(TV Programları)
TRT - Yavaş Şehirler - Seferihisar
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Rize
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Iğdır
(TV Programları)
Londra Gezi Rehberi - National Geographic Dizisi
(Gezi Rehberleri)
TRT - Hey Taksi - Zagreb
(TV Programları)
Eskişehir Şehrengizi (Muhacirler ve Manavlar)
(Araştırma-İnceleme)
Amsterdam Harita Rehber (Cartoville)
(Gezi Rehberleri)
Time Out İstanbul
(Gezi Dergi)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Sapanca
(TV Programları)
Gözbebeğim İstanbul
(Gezi Kitap)
TRT - Uçuyorum - Kıbrıs
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Hindistan
(TV Programları)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Endülüs - Kurtuba - İbn Rüşt
(TV Programları)
Maceracı - Aydın Nazilli
(TV Programları)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Paris - Asterix
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Kütahya
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Busan
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Denizli
(TV Programları)
TRT - Dostluk Karavanı - Gazze 2
(TV Programları)
TRT - Yavaş Şehirler - Yenipazar
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Trabzon
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Mardin
(TV Programları)
Müstesna İstanbul (Küçük Dükkanlar Kitabı 1)
(Gezi Rehberleri)
TRT - Hey Taksi - Kerkük
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Rodos
(TV Programları)
TRT - Yol Arkadaşım - Giresun
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - İstanbul
(TV Programları)
Viyana Cep Rehberi
(Gezi Rehberleri)
Cepte Gezi Rehberi-New York
(Gezi Rehberleri)
CNN - Hayat Batuhan'a Güzel - Bölüm 7
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Singapur 3
(TV Programları)
360 - Dünya Küçük - Akhisar - Manisa
(TV Programları)
Maceracı - Bingöl
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Kuala Lumpur
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Uşak
(TV Programları)
Üç Açıdan Küba
(Araştırma-İnceleme)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Edinburgh
(TV Programları)
İstanbul'dan Bodrum'a Yol Kitabı
(Gezi Rehberleri)
TRT - Yol Arkadaşım - Muş
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Bolu Karacasu
(TV Programları)
Türkiye Gezi Kitaplığı: Bodrum
(Gezi Rehberleri)
Güney Afrika Cep Rehberi
(Gezi Rehberleri)
TRT - Yol Arkadaşım - Isparta
(TV Programları)
NTV - Yeşil Tatil - Kapadokya - 3
(TV Programları)
CNN - Renkler - Budapeşte-Bratislava
(TV Programları)
Maceracı - Zonguldak
(TV Programları)
TRT - Dostluk Karavanı - Üsküp
(TV Programları)
Gezgin Gözüyle Mısır ve Ortadoğu
(Gezi Kitap)
Endülüs
(Gezi Kitap)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Kiev
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Foça 3
(TV Programları)
Davetsiz Misafir - Bosna Hersek 2
(TV Programları)
TRT - Hey Taksi - Selanik
(TV Programları)
Şiirli Takvimden Papaz Mektebine Kastamonu
(Araştırma-İnceleme)
TRT - Yol Arkadaşım - Karaman
(TV Programları)
TRT - Uçuyorum - Vadi Ram
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Batum 3
(TV Programları)
Afrika'nın Rengi - Mozambik - Maputo
(TV Programları)
Madrid Görsel Gezi Rehberi
(Gezi Rehberleri)
Cepte Gezi Rehberi - Amsterdam
(Gezi Rehberleri)
360 - Dünya Küçük - Chang Mai
(TV Programları)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Saraybosna
(TV Programları)
Maceracı - Kocaeli
(TV Programları)
İspanyol Merdivenleri
(Gezi Kitap)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Dublin - George Bernard Shaw
(TV Programları)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Paris - Jean Paul Sartre
(TV Programları)
TRT - Dostluk Karavanı - Selanik-Atina-Parga
(TV Programları)
Ahşap Fanus / Sarı Otobüs-İran
(Gezi Kitap)
Türk Dünyası Başkentleri: Ankara, Almatı-Astana, Aşkabat, Bakü, Bişkek, Duşanbe, Lefkoşa, Taşkent
(Ücretsiz Kitaplar)
Bir Akdeniz Üçlemesi Mayi Kıta 3. Kitap İstanbul
(Gezi Kitap)
Davetsiz Misafir - Alanya
(TV Programları)
Balkanlarda Keşke Sen de Olsaydın
(Gezi Kitap)
Afrika'nın Rengi - Mozambik
(TV Programları)
Karadeniz (Yeşile Yolculuk)
(Gezi Kitap)
Budapeşte Harita Rehber (Cartoville)
(Gezi Rehberleri)
TRT - Kentler ve Gölgeler - Venedik
(TV Programları)
CNN - Hayat Gezince Güzel - Beypazarı
(TV Programları)