Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Festival ve Etkinlik Haberleri ::::: New York Cadılar Bayramı (Halloween) 2024 Ekim       
Ülke Şehir Ekleme Okunma Yorum Yazan 
A.B.D. New York 27  Aralık 2012     4530 0 hakangeziyor 

 New York Cadılar Bayramı (Halloween) (2024 Ekim)
 A.B.D. » New York
 (Eğlence)

Cadılar Bayramı (Halloween Parade), her yıl 31 Ekim'de birçok ülkede kutlanmaktadır fakat New York şehrinde 1973 yılından beri düzenlenen etkinlik, dünyanın en büyük sokak eğlencesi olarak dikkat çekmektedir.



Geçmiş dönemlerde halk arasında 31 Ekim gününde ölülerle hayatta olanlar arasındaki sınırların kalktığına ve ölülerin insanlara zarar verebileceğine inanılır. Bu bayramı kutlayanlar; maskeler ve kostümler giyerek ölü ruhları taklit ederler; meydanlarda açık hava ateşleri yakarlar. Yüzyıllar öncesindeki bu gelenek, günümüze kadar taşınmış ve evrensel bir eğlenceye dönüşmüştür.



Dünyanın en büyük Cadılar Bayramı kutlaması için her yıl Manhattan'a akın eden insanlar, hava karardığında Spring Street ile Broome Street arasında toplanır ve yaratıcı kostümleri içinde meşhur 6. Cadde boyunca yürürler. Kostümü olmayanlar ise hazırlanan dev kuklaları taşıyarak yürüyüşün bir parçası olurlar. Zamanla kalabalıklaşan kutlamalar önce 100 bin, ardından 2 milyon kişinin seyirci olarak katıldığı bir etkinlik hâline gelmiştir. Yürüyüş sonlandığında, katılımcıları bir aktivite daha beklemektedir. Çılgın kostümler içerisinde eğlenmek isteyenler 5. Caddedeki Webster Hall gece kulübünde düzenlenen partiyle sabaha kadar eğlencenin tadını çıkarırlar. Herkes, kostüm giymeleri şartıyla, bu partiye davetlidir.

Festival hakkında daha detaylı bilgi için www.halloween-nyc.com internet sitesini inceleyebilirsiniz.




 
A.B.D.
Ana Sayfa
   A.B.D.
Festival Etkinlik
  New York
Ana Sayfa
  New York
Festival Etkinlik



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.