Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Festival ve Etkinlik Haberleri ::::: Lamu Mevlid Kutlamaları (Maulid) 2024 Mart       
Ülke Şehir Ekleme Okunma Yorum Yazan 
Kenya Lamu 31  Aralık 2012     4076 0 hakangeziyor 

 Lamu Mevlid Kutlamaları (Maulid) (2024 Mart)
 Kenya » Lamu
 (Dini)

Hz. Muhammed'in doğum gününü simgeleyen Mevlid (Maulid) Kenya'nın Lamu şehrinde 100 yıldan fazla süredir daha bir farklı ve anlamlı kutlanıyor. Hicri takvimin üçüncü ayı olan Rebiülevvel ayının son haftasında dört gün boyunca Lamu'da kutlanan festival birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor.



1860'larda Mısır'lı Habib Swaleh tarafından Lamu'ya getirilen kutlamalarda öngörülen müzik, dans ve eğlence her ne kadar başlangıçta yerel halk tarafından çok da sıcak karşılanmamış olsa da zamanla Habib, halk tarafından bir lider olarak kabul edilince kutlama anlayışı da benimsenmiş. Böylece Riyada Cami civarında yürütülen festival etkinlikleri her yıl 50.000'den fazla Müslüman ve meraklı insanın ziyaret ettiği bir etkinlik haline gelmiş.



Müzik, geleneksel danslar, şiir okuma etkinlikleri, futbol müsabakaları, yelkenli yarışları yanında dini törenlere de ev sahipliği yapan festivalin en çok ilgi çeken etkinliği ise hiç şüphesiz deniz kenarında yapılan eşek yarışları. Lamu'da eşekler temel ulaşım aracı olarak kabul edildiğinden bu yarışlar bir tür yerel "Formula 1" yarışları olarak da değerlendiriliyor.





Festival hakkında daha detaylı bilgi için www.magicalkenya.com internet sitesini inceleyebilirsiniz.


 
Kenya
Ana Sayfa
   Kenya
Festival Etkinlik
  Lamu
Ana Sayfa
  Lamu
Festival Etkinlik



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.