Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Festival ve Etkinlik Haberleri ::::: Güzelyurt Portakal Festivali 2024 Temmuz       
Ülke Şehir Ekleme Okunma Yorum Yazan 
KKTC KKTC Genel 29 Haziran 2016     3822 0 Engin D 

 Güzelyurt Portakal Festivali (2024 Temmuz)
 KKTC » KKTC Genel
 (Festival)

üzelyurt Portakal Festivali yıllardır bozulmayan bir gelenekle Narenciye hasat sezonu sonunda Güzelyurt Belediyesi tarafından düzenlenmektedir.

Güzelyurt Portakal Festivali Korteji programın ilk günü ülkeye gelen konuk belediye temsilcileri , yabancı heyetler, okullar, kültür ve sanat dernekleri, kurum ,kuruluşlar ,spor kulüpleri ve animatör ekiplerin katılımıyla gerçekleşmekte ve Güzelyurt Kurtuluş İlkokulu önünde başlayıp, Amfi Tiyatro'da  sona eremektedir. Yürüyüş süresince beş yol, kapalı çarşı meydanı ve müze önü olmak üzere farklı noktalarda gösteriler yer almaktadır. Ayrıca Festival kortejinde birçok farklı animasyon ekipleri yer alıp kortejin coşkusunu artırmaktadır.

Her yıl alınarak soğuk hava depolarına konulan yaklaşık 50 ton portakal ile Festival parkında her gece taze sıkılmış portakal suları halka ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

ilk yıldan beri yoğun ilgi gören "Festival Piyangosu" İndirim günleri kapsamında alışveriş yapanlara festival süresince 50 bin bilet ücretsiz dağıtılmakta ve festivalin son günü çekilişi yapılmaktadır.

Festivale Kıbrıslı yerli sanatçıların yanı sıra Türkiyeli sanatçılar da katılmakta ve konserler düzenlenmektedir. Tüm konserler ücretsiz olmaktadır.

Ayrıca festival bünyesinde Çocuk Şenliği düzenlenmektedir. Bölge ilköğretim kurumları, özel kreşler ve dernekler şenlikte dans gösterisi yapmakta, düzenlenen gecede çocuklara özel hediyeler de dağıtılmakta ve eğlenceler, yarışmalar ve yiyecek stantları kurulmaktadır.Tüm aktiviteler ücretsiz gerçekleştirilmektedir.



Festivalle ilgili bilgi almak isteyenler http://www.guzelyurtfestival.org internet sitesini ziyaret edebilirler.


Gerçekleşen Festivaller ve Tarihleri:
39. Güzelyurt Portakal Festivali / 24 Haziran- 3 Temmuz 2016
38. Güzelyurt Portakal Festivali / 26 Haziran - 12 Temmuz 2015
37. Güzelyurt Portakal Festivali / 4 - 20 Temmuz 2014
36. Güzelyurt Portakal Festivali / 28 Haziran - 14 Temmuz 2013










 
KKTC
Ana Sayfa
   KKTC
Festival Etkinlik
  KKTC Genel
Ana Sayfa
  KKTC Genel
Festival Etkinlik



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.