Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Festival ve Etkinlik Haberleri ::::: Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği 2024 Temmuz       
Ülke Şehir Ekleme Okunma Yorum Yazan 
Türkiye Konya 14 Temmuz 2016     4188 0 Engin D 

 Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği (2024 Temmuz)
 Türkiye » Konya
 (Festival)

1959 yılında başlatılan "Nasreddin Hoca Şenliği", yakın tarihimizin bu anlamda atılan en önemli adımı ve ülkemizin en eski festivallerinden birisidir.. Akşehire 5-10 Temmuz tarihleri arasında dünyanın pek çok ülkesinden bilim, sanat ve edebiyat insanları gelmekte farklı kültürel zenginlikleri mizahla buluşturmaktadır.

Akşehir Belediyesi ile Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği, her yıl şenliğin hemen ardından başlatılan çalışmalarla hem geçmişi değerlendirir, hem de bir yıl sonrasının hazırlıklarını yürütür. Şenliğe yüzlerce gönüllü insanın emeklerinin yanı sıra, sahalarında uzman profesyonellerin katkıları da alınarak yıldan yıla değişen ve zenginleşen Şenlik Programı ortaya çıkar.



Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği, işte böylesi yoğun bir tarihsel birikimin ve çalışmanın ürünü olarak gerçekleşir. Zaman zaman İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyük kentlerde başlatılan etkinlikler, 5-10 Temmuz tarihleri arasında Akşehir'de "Festival" coşkusu ile devam eder.

Nasreddin Hoca Şenliği, 6 gün boyunca gece-gündüz kültür ve sanatla halkı kaynaştıran, aynı zamanda enerji ve heyecan dolu, popüler nitelikleri olan bir festivaldir. Festivalde ulusal ve yabancı sanatçıların çağdaş ve klasik ürünleriyle karşılaşılmakta; danstan tiyatroya, fotoğraftan resme, filmden karikatüre, edebiyattan müziğe kadar giden bir çeşitlilikte etkinlikler yapılmaktadır.

Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği Resmi Açılış Töreni, Nasreddin Hoca Türbesi önündeki meydanda yapılmaktadır. Akşehir Çayı üzerinde oluşturulan platformda Temsili Nasreddin Hoca göle maya çalmaktadır. Nasreddin Hoca'nın anısına düzenlenen Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri'nde, Temsili Nasreddin Hoca'lık görevini bugüne kadar; Erol Günaydın, Levent Kırca, Ferhan Şensoy, Kadir Çöpdemir, Hasan Kaçan, Halit Akçatepe, Emin Olcay, Cenk Koray, Deniz Oral, Rasim Öztekin, Münib Engin Noyan gibi birçok isim üstlenmiştir. 



Tören'de konuşmaların ardından ödül törenine geçilmektedir. Açılış Töreni, yerli ve yabancı halk dansları gruplarının gösterileri devam etmekte ve tören sonrasında Nasreddin Hoca Türbesi ziyaret edmektedir. Nasreddin Şenliği kapsamında Akşehir'de, 'Eşeğe Düz Binme', 'Eşeğe Ters Binme' ve 'En Güzel Gözlü Eşek' yarışmaları yapılmaktadır.



Festivalle ilgili bilgi almak isteyenler http://www.aksehir.bel.tr/portal/index.php/nasreddin-hoca/nasreddin-hoca-senligi internet sitesini ziyaret edebilirler.

Gerçekleşen Festivaller ve Tarihleri:
57. Nasreddin Hoca Şenliği / 5-10 Temmuz 2016
56. Nasreddin Hoca Şenliği / 5-10 Temmuz 2015















 
Türkiye
Ana Sayfa
   Türkiye
Festival Etkinlik
  Konya
Ana Sayfa
  Konya
Festival Etkinlik



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.


Festival/Etkinlik Haberleri (Mart)
Murat Şenlikleri (Ser Hıvde)
Türkiye » Diyarbakır
Bursa Kitap Fuarı
Türkiye » Bursa
Ankara Uluslararası Film Festivali
Türkiye » Ankara
Manisa Mesir Festivali
Türkiye » Manisa
Hakkari Kış (Kar) Festivali
Türkiye » Hakkari
Urla Mart Dokuzu Ot Festivali
Türkiye » İzmir
İbradı Kardelen Festivali Nisan
Türkiye » Antalya
İzmir Uluslararası Kukla Günleri (Izmir International Puppet Days)
Türkiye » İzmir
Bartın Tiyatro Festivali
Türkiye » Bartın
18 Mart Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Yıldönümü Kutlamaları
Türkiye » Çanakkale
ETHOS Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali
Türkiye » Ankara
Uluslararası Adana Tiyatro Festivali
Türkiye » Adana
Dağ Filmleri Festivali
Türkiye » İstanbul
Kahramanmaraş Filo Güvercini Festivali
Türkiye » Kahramanmaraş
Çankaya Tek Kişilik Oyunlar Festivali
Türkiye » Ankara