Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Tartışma, Sohbet veya Bilgilendirme Konuları ::::: İstanbul'da Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler?        
Tartışma, Sohbet ve Bilgilendirme Konuları
(Yeni Konu Açabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız!)
Serbest Kürsü Ana Sayfa > Yeme - İçme
Erdin İVGİN

(27 Şubat 2013 23:05)

İstanbul'da Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler?  (Türkiye / İstanbul)


İstanbul'a gittiğimizde mutlaka tatmamız gerekenler neler? İstanbul'da mutlaka yenilmesi gerekenler. İstanbul'da nerede ne yenir? İstanbul'un lezzet durakları nereler. Mutlaka gidilmesi gereken lokantalar ve diğer mekanlar. Önerileriniz nelerdir.

fdrrkmn

(24 Temmuz 2013 18:17)
Antepten daha da zor bir soru! Bu sorunun cevabı için az mesai harcamadık...
Şehri-stanbul, Anadolunun bitmek tükenmek bilmeyen lezzet hazinelerini orjinaline yakın ve bazen daha iyi sunabilen mekanlara sahip olmasıyla büyük bir takdiri hakediyor. Bu sorunun altına yazacağım ilk yorum İstanbula has veya herhangi bir yere özel olmayan lezzetler sunan mekanlar olsun:
1-Hacı Bekir Lokumcusu: 250 küsür senedir İStanbulda lokumculuk şekerlemecilik yapan bu ailenin lezzetleri bir zamanlar İstanbul denince akla ilk gelenlerdenmiş. Benim hala öyledir. Sirkecideki şubelerini severim, ayrıca İstanbulda 4 yerde daha varlar.
2- Karaköy Güllüoğlu: Burayı meşhur yaan şey Antep Baklavasıdır ve hakikaten şehirdeki en iyi baklava örneklerine adaydır burası. Benim vurgulayacağım şey tarihi bir hatırası da olan Sütlü Nuriye tatlısının mucidi olmalarıdır ve hala çok güzel icra ederler.
3-Eminönü Simidi&Üsküdar Vapuru çayı @ açıkhava
4-Üsküdar Kanaat Lokantası: Burası gerçek bir lezzet durağıdır. neye elinizi atsanız lezzetli çıkar.
5-Ekler Pasta Sanatı: Bence dünyanın en güzel ekler pastacıklarını yapıyorlar. Sütlü tatlıları da yine bir klasik! Birden çok şubelerinin olmaları veya henüz genç bir işletme olması sizi yanıltmasın burası gerçek bir lezzet şöleni vadediyor. Benim favorim -Ata beyin hoşsohbeti sebebiyle- Kocamustafapaşa şubesi.
6-Dönerci Sadık: Döner severler İstanbulda araştırıp da bir sonuca varmak isteseler hiçbiri bu adresi es geçemez!! Aksaray da Ziraat Bankasının üst sokaklarında, sorun herkes bilir zaten.
7-Balık Ekmek! : Az kalsın unutuyordum bu şahane şeyi.. Ama asla Eminönü meydandaki o iki süslü püslü teknenin yamacına kurulmuş tabureli esnafta yemeyin. Size kılçıklı ve belki az pişmiş balığı servis edecektir. Benim favorim Genelde iş çıkışı saatinde Harem iskelesine yanaşan tablacı abi. Bence her seyyar balıkekmekçi de yiyebilirsiniz ama sabit mekanlarda hayal kırıklıkları olabilir..
8-Soydan Turşucusu: Turşusu meşhur birkaç ilçe ve beldemiz varsa Beşiktaş Çarşıyı da ben ekliyorum!
9-Bebek Abbas Waffle: Belçikada yemedim ama burayı seviyorum-her defasında yarım saat sıra beklememe rağmen-
10-Manda Batmaz Kahvesi: İstiklal Caddesinde Taksim yönünde Kallavi sokaktan bir sokak sonrasındaki -olivia- arada bulunan şirin ve lezzetli Türk kahveleri yapan kahve. Çayıda güzel. Buraya Yakın bir Hacı Bekir Lokumcusuda mevcut, geç saatlare kadar açık, daha ne olsun:)

Mütevazi tavsiyelerime katkı ve geribildirimlerinizi beklerim efendim:)

fatma Dursun

(02 Haziran 2014 23:28)
İstanbul'da en iyi 50 restoran.
Müge Akgün seçti... İlginizi çekeceğini düşünüyorum.

Adem Baba: Boğaz’da taze, kaliteli balığı ve deniz ürünlerini makul fiyata yiyebileceğiniz az sayıda yer arasında. Balık çorbası efsane gibi. İçki servisi yok.

Ali Baba Köftecisi: Yıllarca seyyar köftecilik yapan Ali Baba’nın 1980 yılında Arnavutköy’de açtığı 5 masalı küçük köfteci kısa sürede bir İstanbul klasiği olur. Yine aynı sokakta yeni yerinde.

Beyti: 67 yıldır Beyti Güler’in başında olduğu Beyti İstanbul’un en eski ve en iyi et lokantalarından biri. Orman Sokak No: 8 Florya, Tel.0212 663 29 90

Asmalı Cavit: Asmalımescit’in Yakup ve Refik’ten sonra en ünlü meyhanesi. Özellikle edebiyatçıların ve yazarların buluşma mekanı. Mezeleri çok başarılı.

Boğaziçi Borsa: İstanbul’da Türk Mutfağını ‘Fine Dining’ konseptle sunan ilk örneklerden biri. Özelikle Lütfi Kırdar Kongre Sergi Sarayı’ndaki Boğaziçi Borsa İstanbul’un klasikleri arasında. Tel. 0212 232 42 01

Changa: İstanbul’un ilk füzyon mutfaklarından biri olan Changa, Tarık Bayazıt ve Savaş Ertunç ikilisi tarafından 1999* yılında açıldı. Şeffaf zemin sayesinde oturduğunuz yerden mutfağı izleyebiliyorsunuz.

Çiya Sofrası: Kebap ve lahmacun ustası Musa Dağdeviren 1987’de Kadıköy Güneşlibahçe sokakta açtığı beş masalı Çiya Kebap ile şeflik serüvenini başlattı. 1998 yılında ise İstanbul’da Anadolu mutfağının yöresel unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini, mevsiminde malzemelerle toplu olarak sunan yerlerin İstanbul’da ilk temsilcisi olan Çiya Sofrası’nı kurdu. Çiya bugün dünya çapında tanınan bir araştırma mutfağı.

Çukur Meyhane: Galatasaray Turnacıbaşı Sokak’teki Çukur küçük, salaş ama kaliteli meze ve yemek sunan meyhane geleneğinin son temsilcilerinden biri. Kalite makul fiyatla bir araya gelince her daim dolu.

Develi: 1912’de Gaziantep’te başlayan gelenek 1966 yılından beri torun Arif Develi tarafından İstanbul’da devam ettiriliyor. Samatya’da on masayla yola koyulan ilk şube bugün üç katlı bir kebap cenneti.

Ferahfeza: Açıldıktan çok kısa bir süre sonra fenomen olan, ancak iki hafta sonrasına rezervasyon bulunan bir restoran-bar. Mekana özel çeşitleri, ferah dekorasyonu ve rahat ortamıyla dikkati çekiyor. Kalabalıkta servis aksıyor.

Filibe köftecisi: Sirkeci’de Balkan köftesi geleneği 1893’ten beri sürüyor. Köfteler, piyaz, turşu ve salata 40 yıldır aynı ustanın elinden çıkıyor.

Günaydın Et Lokantası: Kasap Cüneyt Asan’ın ilk olarak Bostancı’da açtığı Günaydın Et Lokantası İstanbul’un en iyilerinden. Günaydın dönerde de iddialı. Bugün İstanbul’da 45 şubesi var.

Hamdi: 1970’lerin başında Urfa’dan gelen Hamdi Usta’nın seyyar arabada başlayan macerası bugün Eminönü’nde Mısır Çarşısının yanında üç katlı bir lezzet durağına dönüştü. Fıstıklı başta olmak üzere 40 çeşit kebabı, manzarası ve kahkesinin ünü sınırları çoktan aştı.

HacıBey: Bursa döner kebabının İstanbul’daki en iyi temsilcisi. 1950’de Bursa’da Hacıbey adıyla yola koyulan markanın varisleri 1993’de Teşvikiye’de bir şubesini açarlar. Mönü sadece kuzu ve danayla yapılan döner kebap, salata, peynir tatlısı, şıra, ayran ve meşrubattan oluşuyor.

Hacı Abdullah: 1888’de Karaköy Rıhtım’da Abdullah Efendi olarak lokanta 1915’te İstiklal Caddesi’ne geçer. 1958’den beri Ağa Camii’nin yanındaki yerinde. Osmanlıdaki ahilik geleneğini sürdüren lokanta usta çırak geleneğine göre işletiliyor. Osmanlı mutfağının en zengin temsilcisi lokantada her gün birbirinden lezzetli 100 çeşit yemek çıkıyor.

Hünkar: Nişantaşı’nda esnaf lokantası geleneğinin tek temsilcisi. Feridun Ügümü’nün her sabah taze pişirdiği yemekler camlı tezgah arkasında sergilenir. 64 yıl önce açılan Hünkar üç kuşaktır İstanbul’un klasikleri arasında.

Kanaat: Adı Üsküdar semtiyle özdeşleşen Kanaat, İstanbul’da esnaf lokantası geleneğinin en ünlü temsilcilerinden. 1933 yılından beri aynı yerde hizmet veriyor. Fiyat-kalite dengesini bozmayan lokantalar arasında ilk sıralarda yer alır. Özbek pilavı, kuzu tandır, kuzu ciğer sarma, Elbasan tava ve dondurması tadı unutulmaz yemekleri arasında.

Karaköy Lokantası: Karaköy Lokantası bugün yeme-içme dünyasının yeni cazibe merkezi olan Kemankeş Caddesi’nin ilklerinden biri. Öğlen ev yemekleri sunarken akşamları meyhaneye dönüşüyor.

Kapalıçarşı Havuzlu Lokantası: Bir Kapalıçarşı klasiği. İstanbul mutfağı sunan klasik bir esnaf lokantası.
Mutfaktan çıkan her yemek lezzetlidir

Lale İşkembecisi: 1960’larda Beyoğlu’nda açılan Lale İşkembecisi kelle, paça ve çorbalarıyla sadece geç saatlerin değil günün her saatinin vazgeçilmezlerinden.

Lacivert: Anadolu Hisarı’nda bir dönem Türk Filmlerinin vazgeçilmez mekanı olan tarihi İkiz Yalı’da 1999 yılında fotoğrafçı ve sinemacı iki arkadaş Önder Köse ve Fehmi Yaşar tarafından açılan Lacivert İstanbul’un aynı zamanda en iyi şef restoranlarından biri. Mutfağın başında 14 yıldır Hüseyin Ceylan var.

Kantin: Bir yemek aşığı kadın Şemsa Denizsel’in Nişantaşı Akkavak sokakta 10 yıl kadar önce açtığı Kantin’i modern bir esnaf lokantası. Türk mutfağını yorumlayarak yaptığı kimi yemekler, ekmekler ve tatlılar aynı zamanda lokantanın giriş katında satılıyor.

Konyalı: Hem Topkapı Sarayı hem de Kanyon’daki lokantaları ile Osmanlı mutfağının Türkiye ’deki en önemli temsilcilerinden biri. Özellikle Konyalı Kebabı denenmeli.

Kıyı Tarabya: İstanbul’da her mevsim lezzetli ve taze deniz ürünlerinin bulunabildiği en zarif ve sakin balık lokantalarından biri. Midye dolması, kalamar ve levrek buğulamasıyla ünlü.

İsmet Baba: Kuzguncuk Vapur İskelesi’nin hemen yanı başındaki İsmet Baba, balıkları, mezeleri, patatesli böreği ve muhteşem boğaz manzarasıyla İstanbul’un en özel balıkçı meyhanelerinden biri. Fiyatlar makul, balıklar taze.

La Brise: İlk olarak Asmalımescit’de açılan La Brise 2 yıl kadar önce Nişantaşı Mim Kemal Öke Caddesine taşındı. Şef Esen Hünal Fransız brasserie tarzının en iyi temsilcisi. Mekan, “tartare” ve “chateaubriand” gibi klasik fransız yemekleriyle olduğu kadar biralarıyla da ünlü.

Lucca: Günün her saati ve özellikle de geceleri kentin en popüler yeri. Ancak bir çok popüler yerin aksine yemekleri de her daim başarılı. İş ve sanat dünyasının buluşma noktası.

Mabeyn: 2001 yılımda Üsküdar Kısıklı'da iki katlı bir köşkte açılan Mabeyn tam bir kebap cenneti. Başlangıç olarak gelen haşlanmış içli köfte, gavurdağı salatası, fındık lahmacunuyla da ünlüdür. Ancak Mabeyn'e analı kızlı, şiveydiz ve yuvalama gibi Antep yöresinin yemekleri için de gidenlerin sayısı az değil.

Mangerie: Bebek’te bir apartmanın en üst katında on yıl kadar önce açılan Mangerie, her mevsim açık olan terası, ev sıcaklığındaki dekorasonu ve muhteşem boğaz manzarası ile günün her saati ideal bir mekan. Müdavimleri vardır.

Mikla: Pera Marmara Oteli’nin en üst katında yer alan Mikla İstanbul’da az sayıda şef restoranlarının en başarıları arasında. Mehmet Gürs İskandinav mutfağının yalınlığı, pişirme yöntemleri ve Türk mutfağının malzemelerini, geleneksel yemeklerini harmanlayarak kendine has bir mutfak yarattı. Hem iyi yemek ve hem de manzarada iddialı.

Vogue: 1997'de Akaretler Bjk Plaza'nın teras katında açılan Vogue, İstanbul'un hem manzarası hem de mutfağıyla tercih edilen lokantaları arasındadır ve iş dünyasının buluşma noktalarından biridir.

Maya: Karaköy’de her gün yeni bir mekan açılmasına rağmen Karaköy denince ilk akla gelen lokantalardan biri. Maya’nın hem sahibi hem de şefi olan Didem Şenol’un özel tarifi ile pişirdiği mücverleri ise kesinlikle denenmeli.

Pandeli: Mısır Çarşısının içindeki tarihi kadılık binası 1940’lardan beri lokanta olarak hizmet veriyor. Pandeli yemekleri kadar çinilerle bezeli dar merdivenleri, Galata Köprüsü, Eminönü ve Mısır Çarşısı manzarasıyla da eşsiz. Bir kez görülmesi gerekli yerlerden. Sadece öğle servisi var.

Raika: Mezeler, zeytinyağlılar, tencere yemekleri ve ızgaralar. Geleneksel Türk mutfağının tüm farklı tarzlarını bir arada ve modern bir sunumla servis etme iddiasıyla iki yıl kadar önce Taksim The Marmara’nın çatısında açıldı. Yemek kalitesi de manzara da iyi.

Saray Muhallebicisi: İstanbul’un çeşitli noktalarında hizmet veren Saray Muhallebicisi’nin merkezi İstiklal Caddesinde bulunuyor. Mekan sadece tatlılarıyla değil aynı zamanda döneri ve kıymalı kol böreğiyle de klasiklerden biri.

Set Balık: Kireçburnu’nda denizin kıyısında abartısız fiyatlarla ve tazeliğine güvenerek balık yiyebileceğiniz bir lokanta. Yıllardır kimsenin güvenini sarsmadı. Kalabalıktır, özellikle hafta sonları gürültülüdür ama yine de mutlu ayrılırsınız.

Sunset: Barış Tansever’in üniversiteden yeni mezun bir genç olarak açtığı Sunset İstanbul’un tartışmasız en popüler restoranı. İtalyan, Japon ve Türk mutfağından yemekler sunuyor. Özellikle yazları rezervasyonsuz yer bulmak mümkün değil. Yazları 450 kışları 150 kişi kapasiteli restoran şarap kavıyla da iddialı.

Şahin Lokantası: İstiklal Caddesi Orhan Apaydın sokağın girişindeki esnaf lokantası 45 yıldır aynı aşçı ve aynı kalitede yemekler sunmaya devam ediyor. Öğlene doğru açılıyor. Akşama doğru yemekler bittiğinde kapılarını kapıyor. Esnaf lokantasının hakkını veriyor. Döneri de değme dönercilere şapka çıkartır.

Şans: Üçüncü Levent’te bir villada hizmet veren Şans İstanbul’un en zarif restoranlarından biri. İş yemekleri dendiğinde ilk akla gelen restoranlar arasındadır. Şef Ali Ekber Sarıgül Akdeniz mutfağını en iyi yorumlayan şeflerden biri İstanbul’da. Şarap-yemek eşleşmeli yemekler de düzenleniyor üst katında.

9 Ece Aksoy: Yeme-içme dünyasının adıyla marka olmuş ismi Ece Aksoy’un Asmalımescit oteller sokağında açtığı dokuzuncu mekanı. Semti değişse de Ece’nin mevsiminde otlarla, sebzelerle adeta dans ettiği mezeleri, yemekleri hep aynı lezzettedir. İstanbul’da en keyifli rakı içilen meyhanelerinden.

Sekiz İstanbul: Türkiye’deki en özgün şeflerden biri olan Maksut Aşkar’ın 2012’de açtığı ‘Sekiz İstanbul’ kentin az sayıda yaratıcı mutfak sunan restoranları arasında. İstiklal Caddesi Erol Dernek sokakta bir butik otelin giriş katında yer alan restoran mönüsü kadar müzikleriyle de iddialı.

Sim Pera: Tepebaşı’nda Şimal Merdivenlerinin sonundaki tarihi bir apartmanın giriş katında yer alan Sim Pera galeri, sanat atölyesi, kafe ve restoran konseptini başarıyla harmanlamış. Günün her saati gidilebilecek, fiyat-kalite dengesini tutturmuş restoranlar arasında.

Topaz: Hem manzara hem kaliteli yemek Gümüşsuyu’ndaki Topaz bu beklentileri karşılayacak lüks bir lokanta. Geniş bir yelpazede Akdeniz mutfağından örnekler sunuluyor. Ancak Bolu Mengen’li şef Tevfik Alparslan klasik Türk yemeklerinde de başarılı. Zengin bir şarap kavı da var.

Tarihi Sultanahmet Köftecisi: 1920’den beri sürdürülen lezzetli ve standardını bozmayan bir gelenek. Köfte, piyaz, mercimek çorbası ve irmik helvası bir bütün. Bir zamanlar Food&Wine dergisi İstanbul’daki sekiz lezzet durağı arasına aldığı tarihi köfteci İstanbul’da hiç beklemeden iyi yemek yenecek ender yerlerden biri.

Yakup: Meyhanecilerin piri Refik Aslan’ın yeğeni Yakup Aslan artık aramızda yok ama Asmalımescit’teki meyhanesi Yakup 2 İstanbul’un en popüler meyhanelerinden biridir. Edebiyat, sanat ve basın dünyasından birçok ismin buluşma noktası.

Yeni Lokanta: Changa’nın yaratıcı mutfağının yaratıcılarından olan Civan Er’in 2013 yazında açtığı Yeni Lokanta İstanbul’un en iyi şef lokantalarından bir olmaya aday. Açıldığı günden beri rezervasyonsuz yer bulunmuyor.

Ulus 29: Metin Fadıllıoğlu’nun sahibi olduğu Ulus 29 Boğazı tepeden gören manzarası, Zeynep Fadıllıoğlu imzalı dekorasyonu ve kalitesini bozmayan lezzetli yemekleriyle İstanbul aristokrasisinin buluşma noktalarından biri. Gecenin geç saatleri ise gençlerin tercih ettiği gece kulübüne dönüşüyor.

Zencefil: İstiklal Caddesi Kurabiye Sokak’ta 1993’de Ferda Erdinç’in açtığı Zencefil İstanbul’un ilk yaratıcı vejetaryen lokantası. Limonatası, ekmekleri, ot yemekleri, mücverleri ve kişleri mutlaka tadılmalı.

Unter: Avustralya’da yemek eğitimi alan şef Esra Muslu’nun konseptini çizdiği Unter Karaköy’ün yeni buluşma noktalarından biri. Mevsiminde taze malzemelerle yaratıcı dünya mutfağı sunuyor. Her şey lezzetli ancak porsiyonlar çok küçük.

Yanyalı Fehmi: İstanbul’da üçüncü kuşağın iş başında olduğu, yüzyıllık geleneği sürdüren ender lokantalar arasında. Kadıköy Balık Pazarı’nın girişinde yer alan Yanyalı Fehmi’de her gün birbirinden lezzetli yüze yakın yemek çeşidi ve pide sunuluyor. Margarin kullanmıyorlar. Yanya köftesi, Acem pilavı, badem tatlısı ve daha niceleri...

Bu Mesaj En Son 2.06.2014 23:31:57 Tarihinde fatma Dursun Tarafından Düzeltilmiştir.

aysetam

(29 Haziran 2014 00:17)
Şu anda İstanbul’un en iyi lokantası hangisi? Damaklar farklı, tercihler ayrı, fikirler muhtelif…

Bu sorunun cevabını bulabilmek için; alanında uzman 14 kişilik dev Hürriyet jürisi bu sorunun cevabını bulmak için oylarını kullandı; ortaya her biri birbirinden güzel 10 maddelik bu liste çıkmiş.

İstanbul’un en iyi lokantası Listesi:

1. Yeni Lokanta - Beyoğlu
2. Mikla - Beyoğlu
3. Sur Plus - Eminönü
4. Sunset - Ulus
5. Asitane - Fatih
6. Maya - Karaköy
7. Hünkar - Nişantaşı
8. Kantin - Nişantaşı
9. Topaz - Beyoğlu
10. Set Balık - Sarıyer


Jüri

Hıncal Uluç - Gazeteci - yazar
Ertuğrul Özkök - Gurme yazar
Mehmet Yaşin - Gezgin gurme
Figen Batur - Gazeteci
Arda Türkmen - Yemek yazarı ve şef
Refika Birgül - Yemek yazarı
Oğul Türkkan - Gurme
Senem Aksüyek - İstanbul Life
Onur Baştürk - Lifestyle yazarı
Defne Tüysüzoğlu - Le Cordon Bleu
Merve Arkunlar - Timeout İstanbul
Ali Tufan Koç - Gazeteci
Mehmet Aksel - MSA
Deniz Alphan - Yemek yazarı



Nasıl seçim yapılmış:

Her bir jüri üyesinden en çok beğendiği beş restoranın ismi alındı. Birinciye 5, ikinciye 4, üçüncüye 3, dördüncüye 2, beşinciye 1 puan verildi. Lokantalara verilen puanlar toplanarak sonuçlara ulaşıldı. Jüri üyelerinden Deniz Alphan 4 puanını iki restoran arasında, Yeni Lokanta ve Kantin arasında paylaştırdı. Yeni Lokanta, 14 jürinin kullandığı toplam 210 puanın 35’ini alarak diğer rakiplerinden açık ara farkla sıyrıldı. İkinci Mikla’nın 18, üçüncü Surplus’un 14 puan topladı.

Yeni Lokanta: Yüzde 16.6
Mikla: Yüzde 8.5
Surplus: Yüzde 6.6
Sunset: Yüzde 5.2
Asitane: Yüzde 4.7
Maya: Yüzde 4.2
Hünkar: Yüzde 3.8
Kantin: Yüzde 3.8
Topaz: Yüzde 3.3
Set Balık: Yüzde 2.8
Diğer: Yüzde 40.5



Her şey kuru patlıcanlı mantı için!
YENİ LOKANTA

Şef Civan Er mutfağını ‘yorumlanmış Türk yemeği’ olarak tanımlıyor. Filiz Akın, Nil Karaibrahimgil, Füsun Eczacıbaşı gibi müdavimleri var. Kuru patlıcanla yapılan mantıyı mutlaka denemenizi tavsiye ediyorlar. Caz ve country tarzı müzikler çalıyor. Kişibaşı 100 TL civarında ödüyorsunuz. Pazar hariç her gün 12.00-16.30 ve 18.30-01.00 arası açık. Beyoğlu; (212) 292 25 50.


Kuzu kebabını deneyin
SURPLUS

Vedat Başaran’ın yeni lokantası sunumunu ‘çağdaş Türk mutfağı’ olarak tanımlıyor. Zülfü Livaneli, Mehmet Şimşek, Semiramis Pekkan gibi müdavimleri var. Kuzu kebabını mutlaka denemenizi öneriyorlar. Yerli ve yabancı enstrümantal müzik çalıyor. Kişibaşı 130-200 TL ödeniyor. Her gün 12.00-23.00 arası açık. Fatih; (212) 520 10 02


En iyisi hünkar beğendi
HÜNKAR

Sunumunu ‘Osmanlı mutfağı’ olarak tanımlayan Hünkar’da en beğenilen yemek hünkar beğendi. Hıncal Uluç, Orhan Pamuk, Türkan Şoray, Kadir İnanır gibi müdavimleri var. Müzik yok. Kişi başı 55-60 TL. ödeniyor. Haftanın her günü 12.00-22.30 arası açık. Nişantaşı; (212) 287 84 70


Kokoreç aşkına!
KANTİN

Şemza Denizsel Kantin’de yaptığı sunumu ‘İstanbul mutfağı’ olarak tanımlıyor. Nişantaşı ve civarında oturan pek çok ünlü müdavimi var. Kokorecini mutlaka tatmanızı öneriyorlar. Fonda hafif müzikler çalıyor. Pazartesiden cumartesiye 11.30-20.30 arası açık. Kişibaşı 50 TL. ödeniyor. Nişantaşı; (212) 219 31 14


Yeni Anadolu mutfağı
MİKLA

Şef Mehmet Gürs sunumunu ‘yeni Anadolu mutfağı’ olarak tanımlıyor. Ünlü yerli müdavimlerinin yanında çok sayıda yabancı misafire hizmet veriyor. Kıtır hamsisini tatmadan çıkmamanızı öneriyorlar. Caz ve lounge müzikleri çalıyor. Fiks mönü kişibaşı 160 TL. Pazar günleri hariç, 18.30-23.30 arası açık. Beyoğlu; (212) 293 56 56


Ara sıcaklarda iddialı
SET BALIK

Deniz mahsulleri lokantası. Aydın Boysan, Hakkı Devrim, Aşkın Nur Yengi, Petek Dinçöz, Yıldız Kenter gibi müdavimleri var. Gittiğinizde patlıcanlı levreğini mutlaka denemenizi öneriyorlar; ara sıcaklarda da iddialılar. Caz çalıyor. Kişibaşı 70-80 TL’ye çıkıyorsunuz. Haftanın her günü, 12.00-24.00 arası açık. Sarıyer; (212) 262 04 11


Şanson ve tango çalıyor
TOPAZ

Kendilerini Akdeniz ve Osmanlı mutfağı olarak tanımlıyorlar. Yıldırım Mayruk, Şarık Tara, Hüsnü-Ayşe Özyeğin gibi müdavimleri var. Dana yanak ve kuzu sarmasını mutlaka tatmanızı öneriyorlar. Şansonlar ve tango çalıyor. Kişibaşı 120-170 TL hesap geliyor. Haftanın her günü, 12.00-01.00 arası açık. Gümüşsuyu; (212) 249 10 01


En güzel Boğaz manzarası
SUNSET

Boğaz’ı en iyi görebileceğiniz yerlerden Sunset’in mutfağı ‘dünya mutfağı’ olarak tanımlanıyor ama Uzakdoğu lezzetlerinde de iddialılar. Yıllardır iş, cemiyet ve sanat çevrelerinden çok sayıda müdavimi olan mekanda suşi barı misafirlerin gözdesi. Ana yemekler 50-100 TL. Pazar 19.00-02.00, diğer günler 12.00-15.00 ve 18.00-02.00 arası açık. Ulus; (212) 287 03 57


Kişibaşı 100 TL
MAYA

Karaköy’deki Maya’da en sevilen yemekler mücver ve ahtapot. Caz ve lounge müziklerin çalındığı mekanda kişibaşı 100 TL’ye yemek yiyebiliyorsunuz. Pazar hariç haftanın her günü 12.00-17.00 ve 19.00-23.00 arası açık. Karaköy; (212) 252 68 84.


500 senelik yemekler
ASİTANE
Mutfaklarını 15-18. Yüzyıl Osmanlı mutfağı olarak tanımlıyorlar. Yerli müdavimlerinin yanında Dan Brown, Anthony Bourdain gibi yabancı konukları da ağırlıyor. Pekmezli ayva dolmasını yemenizi öneriyorlar. Kişibaşı 80-100 TL’ye çıkabiliyorsunuz. Haftanın her günü 12.00-23.00 arası açık. Fatih; (212) 635 79 97





Bu Mesaj En Son 29.06.2014 00:31:55 Tarihinde aysetam Tarafından Düzeltilmiştir.

Mesaj Yazmak İçin Üye Girişi Yapmalısınız.
Serbest Kürsü Son Mesajlar
Rota Önerisi Almanya İsviçre Fransa (30 Nisan 2018 16:46 - TAMER)
Yeni ve Yerel Yeme-İçme Markaları (20 Ağustos 2017 14:40 - Gurme Reyiz)
Ankara`da Mutlaka Yemek Yenmesi Gereken Mekanlar Nereler? (20 Ağustos 2017 14:32 - Gurme Reyiz)
Abant’ ta Ne Yenir? Abant’ın En Güzel ve Meşhur Yemekleri ! (01 Şubat 2017 13:32 - mustafa1989)
Fotoğrafçılık Kursları Yeteneklerinizi Ortaya Çıkarıyor! (17 Kasım 2016 12:01 - fotolife)
Bayburt`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (07 Kasım 2016 21:53 - muratbasar)
İstanbul`da Toplu Ulaşım (07 Kasım 2016 21:42 - muratbasar)
Backpacker Panda Appetite Mumbai (11 Temmuz 2016 10:51 - Vispakhale)
Gaziantepte nereleri gezelim (02 Mayıs 2016 11:12 - Ayhan06)
Samsun Havaalanı Oto Kiralama - Ekip Rent A Car (12 Mart 2016 01:23 - ekiprentacar)
Pristine-uskup-ohrid-belgrad (28 Ocak 2016 23:22 - Cagataythr)
İSMAİL USTA TARAKLI KÜLTÜRÜR SANATIMIZ OLAN ŞİMŞİR KAŞIK VE (28 Ocak 2016 00:50 - ismail usta taraklı)
izmir`de Nerede Kalınır (12 Ocak 2016 12:56 - muratbasar)
Gaziantep`de Konaklama Seçenekleri (12 Ocak 2016 11:52 - muratbasar)
Erzurum`da Nerede Konaklanır (11 Ocak 2016 10:03 - Dadaş)
İzmir`e Gidipte Mutlaka tadılması Gerekenler Neler? (10 Ocak 2016 20:48 - hakangeziyor)
En iyi seyahat filmleri (06 Ocak 2016 11:32 - TAMER)
Ucuz ucak biletii firsati (13  Aralık 2015 19:24 - Cagataythr)
Tuana Rent A Car Oto Kiralama (03 Ağustos 2015 23:11 - tuanarentacar)
bursa`da ev sıcaklığında konaklama (02 Temmuz 2015 16:42 - BİLİCİLER)
Bir emekli İran`ı nasıl gezmeli ? (14 Haziran 2015 10:23 - xterranova)
Adana`da Nerede Ne Yenir? (29 Nisan 2015 15:41 - yunusaltun)
Münih Havaalanı Aktarma (07 Nisan 2015 23:32 - hakangeziyor)
Gezmek, Görmek (22 Şubat 2015 23:31 - Hasan Pekmezci)
Hallstatt-prag ulaşım (10 Şubat 2015 16:42 - hakangeziyor)
Muğla`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11  Aralık 2014 12:38 - Erdin İVGİN)
KAHİRE DE KONAKLAMA VE GEZİ (04  Aralık 2014 12:14 - MERC)
Şırnak`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (28 Kasım 2014 13:56 - Gulrevan)
Hurgada ve Luxor Gezisi Hakkında Tavsiyeye İhtiyacımız Var (26 Ekim 2014 15:39 - MERC)
Bloğuma Davet (15 Ekim 2014 05:16 - BUSE-PATTAYA)
Beş gunluk ıtalya gezımız için program.. (01 Ekim 2014 13:13 - Setenay Süzer)
Antalya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (16 Eylül 2014 08:50 - Engin D)
Karabük`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (16 Eylül 2014 08:10 - Engin D)
En İyi Seyahat Ettiren Kredi Kartı Hangisi? (13 Eylül 2014 08:33 - Sunart)
Bolu`nun Mutlaka Tadılması Gereken Yemekleri Neler? (08 Eylül 2014 20:37 - ilkyaz)
Ankara`da Etkinlikler Festivaller (07 Eylül 2014 01:19 - Engin D)
Erzurum`un Mutlaka Tadılması Gereken Yemekleri Neler? (06 Eylül 2014 00:14 - Dadaş)
Erzurum`da Görülmesi Gereken Yerler (05 Eylül 2014 22:45 - Dadaş)
Ardahan`da Görülmesi Gereken Yerler (05 Eylül 2014 16:27 - Engin D)
Şanlıurfa`da Görülmesi Gereken Yerler (05 Eylül 2014 00:51 - Engin D)
İstanbul`da Festivaller Etkinlikler (03 Eylül 2014 00:09 - Engin D)
Çorum`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (03 Eylül 2014 00:04 - Engin D)
Çanakkale`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (02 Eylül 2014 23:24 - Engin D)
İzmir`de Festivaller Etkinlikler (29 Ağustos 2014 22:27 - Engin D)
Ankara`da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler (27 Ağustos 2014 23:44 - Engin D)
Balıkesir`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (27 Ağustos 2014 14:55 - decimation)
MART AYINDA BENELÜKS GEZİSİ NASIL OLUR? (24 Ağustos 2014 22:59 - TAMER)
Tavsiye (19 Ağustos 2014 14:01 - canan.06)
Artvin`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (15 Ağustos 2014 15:22 - Erdin İVGİN)
Aydın`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (04 Ağustos 2014 02:06 - Erdin İVGİN)
Adıyaman`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (04 Ağustos 2014 01:45 - Erdin İVGİN)
Artvin`de Görülmesi Gereken Yerler (03 Ağustos 2014 01:01 - AhmetBilir)
İstanbul`da Mutlaka Nereleri Görmeli (03 Ağustos 2014 00:58 - AhmetBilir)
Trabzon`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (03 Ağustos 2014 00:55 - AhmetBilir)
Erzurum `da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (03 Ağustos 2014 00:54 - AhmetBilir)
Elazığ`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (03 Ağustos 2014 00:53 - AhmetBilir)
Muş`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (03 Ağustos 2014 00:53 - AhmetBilir)
Artvin`de Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (03 Ağustos 2014 00:51 - AhmetBilir)
Amasya`da Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (03 Ağustos 2014 00:47 - AhmetBilir)
Balıkesir`in Mutlaka Tadılması Gereken Yemekleri Neler? (03 Ağustos 2014 00:34 - AhmetBilir)
Afyon`da Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (03 Ağustos 2014 00:33 - AhmetBilir)
Çanakkale`nin Mutlaka Tadılması Gereken Yemekleri Neler? (03 Ağustos 2014 00:33 - AhmetBilir)
Kırklareli`nde Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (03 Ağustos 2014 00:32 - AhmetBilir)
Bursa`da Nerede Konaklanır (03 Ağustos 2014 00:29 - AhmetBilir)
Ankara`da Konaklama Seçenekleri (03 Ağustos 2014 00:26 - AhmetBilir)
Ankara`da Toplu Ulaşım Nasıl Yapılır (03 Ağustos 2014 00:17 - Engin D)
Aksaray`da Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (03 Ağustos 2014 00:10 - Engin D)
Ağrı`da Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (03 Ağustos 2014 00:10 - Engin D)
Adıyaman`da Görülmesi Gereken Yerler (03 Ağustos 2014 00:00 - Engin D)
Antalya`da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler (02 Ağustos 2014 23:56 - Engin D)
Aydın`da Görülmesi Gereken Yerler (02 Ağustos 2014 23:50 - Erdin İVGİN)
Giresun`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (23 Temmuz 2014 22:27 - Engin D)
Ardahan`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (23 Temmuz 2014 21:51 - AhmetBilir)
Malatya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (23 Temmuz 2014 13:28 - Engin D)
Bolu`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (17 Temmuz 2014 20:55 - AhmetBilir)
Konya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (17 Temmuz 2014 20:45 - AhmetBilir)
Tekirdağ`ın Mutlaka Tadılması Gereken Yemekleri Neler? (16 Temmuz 2014 23:41 - AhmetBilir)
Edirne`de Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (16 Temmuz 2014 23:33 - AhmetBilir)
Iğdır`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 20:10 - Engin D)
Kars`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 20:06 - Engin D)
Rize`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:59 - Engin D)
Gümüşhane`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:48 - Engin D)
Erzincan`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:46 - Engin D)
Tunceli`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:45 - Engin D)
Bingöl`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:40 - Engin D)
Hakkari`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:32 - Engin D)
Bitlis`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:29 - Engin D)
Siirt`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:24 - Engin D)
Van`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:50 - Engin D)
Batman`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:36 - Engin D)
Diyarbakır`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:28 - Engin D)
Mardin`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:26 - Engin D)
Şanlıurfa`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:18 - Engin D)
Kahramanmaraş`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:17 - Engin D)
Kilis`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:16 - Engin D)
Hatay`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:13 - Engin D)
Osmaniye`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:12 - Engin D)
Kayseri`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:11 - Engin D)
Sivas`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:09 - Engin D)
Ordu`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:07 - Engin D)
Tokat`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:06 - Engin D)
Samsun`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:05 - Engin D)
Sinop`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:04 - Engin D)
Kastamonu`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:29 - Engin D)
Çankırı`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:14 - Engin D)
Yozgat`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:13 - Engin D)
Kırıkkale`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:04 - Engin D)
Kırşehir`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:03 - Engin D)
Nevşehir`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:01 - Engin D)
Niğde`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 12:59 - Engin D)
Mersin`de (İçel`de) Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 12:53 - Engin D)
Karaman`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 12:44 - Engin D)
Bartın`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 12:35 - Engin D)
Zonguldak`ta Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 12:30 - Engin D)
Düzce`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 01:08 - Engin D)
Eskişehir`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 01:06 - Engin D)
Isparta`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 01:04 - Engin D)
Burdur`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 01:00 - Engin D)
Denizli`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 00:59 - Engin D)
Uşak`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 00:41 - Engin D)
Manisa`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 00:39 - Engin D)
Kütahya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:27 - Engin D)
Bilecik`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:26 - Engin D)
Sakarya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:25 - Engin D)
Kocaeli`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:24 - Engin D)
Yalova`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:22 - Engin D)
Tekirdağ`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:19 - Engin D)
Kırklareli`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:17 - Engin D)
Edirne`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:14 - Engin D)
Ağrı`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 00:57 - Engin D)
Afyon`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 00:54 - Engin D)
Adana`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 00:49 - Engin D)
Bursa`da Festivaller Etkinlikler (09 Temmuz 2014 00:44 - Erdin İVGİN)
Gaziantep`de Etkinlikler Festivaller (02 Temmuz 2014 01:00 - Engin D)
Amasya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (01 Temmuz 2014 23:46 - AhmetBilir)
İstanbul`da Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (29 Haziran 2014 00:17 - aysetam)
Antalya`da Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (28 Haziran 2014 23:56 - Engin D)
Ardahan`da Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (28 Haziran 2014 23:27 - Engin D)
İzmir`in Gece Hayatı (27 Haziran 2014 00:20 - MYılmaz)
Aksaray`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (26 Haziran 2014 23:54 - MYılmaz)
Kubilay Kan & Yahya Dai @ ART350 Live Music (16 Haziran 2014 19:33 - fundakara)
Adana`da Konaklama Seçenekleri Neler? (01 Haziran 2014 23:42 - Engin D)
Afyon`da Mutlaka Nereleri Görmeli Gezmeli (29 Mayıs 2014 22:24 - MYılmaz)
Amasya`da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler (29 Mayıs 2014 22:20 - MYılmaz)
Aksaray`da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler (29 Mayıs 2014 22:16 - MYılmaz)
Ağrı`da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler (25 Mayıs 2014 13:14 - Engin D)
Bursa`da Mutlaka Görmemiz Gereken Yerler (20 Nisan 2014 13:12 - Mustafa)
Aydın`da Mutlaka Tadılması Gereken Yemekler Neler? (20 Nisan 2014 01:15 - Yusuf ÇETİN)
Gaziantep`de Mutlaka Tadılması Gereken Yemekler Nerede Yenir (20 Nisan 2014 00:05 - Engin D)
Şanlıurfa`da Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (14 Nisan 2014 22:54 - Yusuf ÇETİN)
Tokat’ta Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (14 Nisan 2014 19:07 - emine)
İstanbul`da Nerelerde Konaklanır (11 Nisan 2014 00:01 - Erdin İVGİN)
Fuarda Almanca veya İngilizce yardımcı olacak (26 Mart 2014 09:54 - ALİCAN)
Antalya Rent A Car Portalı (23 Mart 2014 17:33 - Rentacarss)
Iğdır`da Görülmesi Gereken Yerler (01 Mart 2014 12:46 - emine)
Bingöl`de Görülmei Gereken Yerler (28 Şubat 2014 23:43 - muratbasar)
İzmir Merkezde Mutlaka Nereleri Görmeli (28 Şubat 2014 00:21 - Yusuf ÇETİN)
Adana`da Toplu Ulaşım Nasıl Yapılır (27 Şubat 2014 21:32 - emine)
Adana`da Mutlaka Nereleri Görmeli (23 Şubat 2014 23:44 - kemalcakman)
Tokat`ta Gezilecek Yerler (23 Şubat 2014 21:00 - kemalcakman)
Muş’ta Görülmesi Gereken Yerler (23 Şubat 2014 15:08 - muratbasar)
Muş’ta Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (23 Şubat 2014 14:28 - muratbasar)
Siirt`te Görülmei Gereken Yerler (23 Şubat 2014 01:43 - Engin D)
Siirt’te Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (23 Şubat 2014 01:04 - AhmetBilir)
Adıyaman`da Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (23 Şubat 2014 00:40 - AhmetBilir)
Bursa`da Mutlaka tadılması Gerekenler Neler? (22 Şubat 2014 22:16 - emine)
Bursa Kentinde Ulaşım (22 Şubat 2014 21:32 - Engin D)
Gaziantep`de Mutlaka Nereleri Görmeli (13 Şubat 2014 15:01 - Engin D)
Sofya,Belgrad,Budapeşte,Bratislava,Viyana,Prag,Dresten,Berlin (23 Ocak 2014 17:22 - Yiğit)
Gezginler için En Faydalı İOS ve Android Uygulamaları Hangil (19 Kasım 2013 00:51 - fdrrkmn)
Dünyanın en kapalı ülkesine seyahatim: KUZEY KORE (18 Kasım 2013 17:07 - Çelebi Alper)
Moğolistan`da göçebe yaşamım, bozkır maceralarım (18 Kasım 2013 17:02 - Çelebi Alper)
Arnavutluk gezi notlarım ve bilgilerim (18 Kasım 2013 16:56 - Çelebi Alper)
Gaziantep`de Toplu Ulaşım (01 Kasım 2013 00:51 - Engin D)
Ayvalık`tan Midilli Geçiş süreci hakkında ! (27 Ekim 2013 16:45 - MERC)
berring bogazi(denizi) (24 Ekim 2013 10:31 - Erdin İVGİN)
1 aylık Latin Amerika seyahatimin maliyeti, planı, bilgileri (01 Eylül 2013 21:48 - Çelebi Alper)
izmir Kentinde Ulaşım Nasıldır (01 Eylül 2013 20:34 - Erdin İVGİN)
BRÜKSEL`DEN BRUGGE` YE NASIL GİDERİM ?? (05 Haziran 2013 21:44 - hakangeziyor)
Hızlı tren (18 Mayıs 2013 21:30 - kangal65)
Barcelona (13 Mayıs 2013 23:07 - hakangeziyor)
Bergamo`dan Venedik`e Ulaşım (03 Mayıs 2013 11:07 - barann)
italya seyahatimizin programlanması (29 Nisan 2013 10:16 - ozgyildir)
Bavyera kasabaları (07 Nisan 2013 23:16 - NEŞE)
Milano`dan Venedik`e gidiş ve konaklama hakkında ! (07 Nisan 2013 18:32 - bertha)
Uffizi Galeri`nin biletini internetten almak daha mı mantıklı (02 Nisan 2013 20:29 - hakangeziyor)
İtalya`da yerli rehber ihtiyacı (21 Mart 2013 23:12 - topkapı)
italya`ya Gitmek İçin En Uygun Tarih (21 Mart 2013 19:37 - hakangeziyor)
Floransa da tavsiye edebileceğiniz uygun fiyatlı otel var (17 Mart 2013 17:40 - hakangeziyor)
İtalya (20 Şubat 2013 17:04 - hakangeziyor)
Açıklama (03 Şubat 2013 19:15 - Erdin İVGİN)
Taxi Roma (11  Aralık 2012 12:16 - taxiroma)