Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Tartışma, Sohbet veya Bilgilendirme Konuları ::::: Gaziantep'de Mutlaka Tadılması Gereken Yemekler Nerede Yenir?        
Tartışma, Sohbet ve Bilgilendirme Konuları
(Yeni Konu Açabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız!)
Serbest Kürsü Ana Sayfa > Yeme - İçme
Erdin İVGİN

(26 Mart 2013 18:18)

Gaziantep'de Mutlaka Tadılması Gereken Yemekler Nerede Yenir?  (Türkiye / Gaziantep)


Gaziantep'e gittiğimizde mutlaka tatmamız gerekenler neler? Antep'de mutlaka yenilmesi gerekenler. Gaziantep'in lezzet durakları nereler. Antep'de nerede ne yenir? Mutlaka gidilmesi gereken lokantalar ve diğer mekanlar. Önerileriniz neler.

fdrrkmn

(24 Temmuz 2013 16:26)
Çok zor soru sormuşsun, bu soruya verlebilecek birbir cevap var..
En temellerinden başlıyayim: İmamÇağdaş, Çulcuoğlu, Fetullah Usta, Aşina, Çıtır Lahmacun, Kuzucuoğlu Şarküteri, Dürümcü Mustafa, Ciğerci Ali, ...

kemalcakman

(04 Eylül 2013 07:44)
Gaziantep mutfağı Türkiye genelinde oldukça popülerdir. Kent mutfağına özgü özel soslar ve karışımlar yemekleri bambaşka bir lezzete çevirir. Gaziantep zengin yemek listesi dünyada benzeri olmayan bir menüden oluşur. Kebaplarıyla ve baklavasıyla ün yapmış olan Gaziantep’te her çeşit yemeği bulmak mümkündür. Köfteler, çorbalar, et yemekleri, sebze yemekleri, kebaplar, kavrulmuş et, kızartmalar, dolmalar, yoğurtlu yemekler, zeytinyağlı yemekler, börekler, salatalar, turşular, marmelatlar ve tatlılar, cevizli sucuk ve çok daha fazlası geleneksel kent mutfağının ürünleridir ve hepsi Antep’e özel farklı tatlara sahiptir.

Baklava, Havuç Dilim, Özel Kare Baklava, Şöbiyet, Bülbül Yuvası, Dolama, Fıstık Ezmesi, Kurabiye, Kırma Kadayıf, Fıstıklı Kadayıf, Burma Kadayıf, Aşure, Zerde, Sütlaç (Sütlü), Bastık, Nişe Helvası, İrmik Helvası, Tahin Helvası, Cevizli Helva, Leblebili Helva, Küncülü Helva, Tel Helva, Kuymak, Kaygana, Şıllık (akıtma), Kerebiç, Mayanalı Kahke, Hedik ve diğerleri… Çeşit çeşit Gaziantep tatlılarından yemeden şehirden ayrılmak büyük bir hata olur.

Engin D

(13 Şubat 2014 15:06)
“Yeme-içme” Gaziantep’te bulunduğunuz süre boyunca en fazla vaktinizi alan şeyler olacak. Çünkü Gaziantep en önemli gurme yörelerinden biri.

Şehrin en iyi kebap adresleri Camlı Kahve karşısında bulunan Halil Usta, Haydar Usta ve İmam Çağdaş.

Antep deyince baklava demeden olmaz! Şehirdeki en iyi baklava adresleri Uzançarşı’da bulunan İmam Çağdaş ve Koçak Baklavacısı.

Gaziantep’in mutfak kültürü sadece kebapla sınırlı değil! Şehirde tadabileceğiniz en özgün lezzetlerden olan “Nohut Dürümü” ve “Katmer” gibi lezzetleri Habeş Usta’da denemenizi öneririm.

Gaziantep’te Türkiye’deki en iyi esnaf lokantalarını bulmanız mümkün. Özellikle Metanet Lokantası ve Arasa Esnaf Lokantası’nda sabahları yöresel “Beyran Çorbası” içmeden şehirden ayrılmayın.

Bakırcılar Çarşısı’nın hemen yakınında bulunan Tahmis Cafe, otantik atmosferi ve yöresel “Menengiç Kahvesi” ile, kent gezinizin yorgunluğunu atıp, yerel lezzetler deneyebileceğiniz güzel bir durak.

muratbasar

(14 Nisan 2014 20:05)
Gaziantepde nerede ne yenir sorusuna en kısa şekilde şöyle cevap verebilirim:

Doğan Dondurma & Kadayıf’da Antep Fıstıklı Dondurma - böyle bir lezzet yok! (Fatih Mah. Ali Nadi Ünler Bul. Şehitkamil)

Mehmet Usta Kebap Salonu’nda Kuşbaşı Kebabı - (Alleben Mah. Kemal Köker Cad. No:19/A Şehitkamil)

Koçak Baklava (Gazi Muhtar Paşa Bulvarı No:29 Şehitkamil) ve Ayıntap Baklava’da (Gazi Muhtar Paşa Bulvarı No:32) fıstıklı baklava

Tahmis Kahvesi’de Menengiç Kahvesi - menengiç, kavurga ve leblebilerden oluşan bir kuruyemiş ile servis ediliyor. (Suyabatmaz Mah. Şehitler Cad. Eski Buğday Pazarı No: 21)

Metanet Lokantası’nda Beyran - Şiddetle ve hararetle önerilir (Kozluca Mah. Kozluca Cad. No: 11)

Erçelebi Kömürde Kadayıf’da Közde künefe - Közde künefe yemeden hayata gözlerini yuman, bu dünyadan eksik gitmiştir (Milli Egemenlik Bulvarı No:33)

Yörem Gaziantep Mutfağı’nda Yuvalama, Cacıklı Arap Köftesi ve Kapamalı Firik Pilavı - Üçüde mutlaka tadılmalı (İncilipınar Mah. 3. Cad. 15. Sok. No:2/C Şehitkamil)

Katmerci Zekeriya Usta’da Katmer - Antep katmeri muazzam (Çukur Mahallesi Körükçü Sokak No: 16/C-D Şahinbey)

Kasap Halil Usta Fırınlı Et Lokantası’nda Lahmacun ve Küşleme - Dikkat kendinizi kaybetme tehlikesi (Fatih Mah. 24. Sok. No: 9)

Engin D

(20 Nisan 2014 00:05)
“Yol Üstü Lezzet Durakları” da Gaziantepde tadılması gereken şu yiyecekler sıralanmış: Kelle Paça - Beyran, Yuvarlama, Kuşbaşı Şiş Kebap, Simit Kebabı - Lahmacun, Baklava. Bu tatları ve bunları tadacağınız yerleri sizinle paylaşmak istedim.


Kelebek
Kelle Paça - Beyran

Adres : Kemal Köker Cad. Ulu Cami -Civarı Sahil Yolu:65/A / GAZİANTEP
Telefon : 0342 230 96 33

kelebekpacabeyran.com

Gaziantep'in en yeşillik yerinde, eli yüzü düzgün bir mekan. Mönüsü çorba ağırlıklı. Öğle servisinde ise bazı kebap çeşitleri de sunuluyor. Antepliler sabah kahvaltısında çorba içmeyi çok seviyorlar. Beyran bu çorbalar arasında en geleneksel olanı. Antepliler bu yemeğe çorba denmesine biraz bozuluyorlar. Hemen herkesin sabahları içtiği Beyran koyunun kol tarafından alınan etle yapılıyor. Et iyice haşlanıyor. Soğuduktan sonra didikleniyor. Tabanı iç yağı ve biberle sıvazlanmış bakır tabağın içine önce haşlanmış tuzsuz pirinç konuyor. Onun üstüne bir miktar et ilave ediliyor. Ateşin üstüne konan tabağa et suyu konuyor. Bir taşım pişirdikten sonra servis ediliyor. Kelebek'te ayrıca kelle-paça çorbası içmek de mümkün. Bu çorbaya daha çok gece müşterileri rağbet ediyor.

İster sabah ister aksam olsun, Beyran'ın tadına mutlaka bakmalı. Bu çorbayı içtikten sonra hiç yorulmadan aksama kadar Antep'i dolaşabilirsiniz.


Cıncık Lokantası
Yuvarlama

Adres : Değirmiçem Mah. MuammerAksoy Bul. Göğüs Cad. No:51 / GAZİANTEP
Telefon : 0342 335 16 00


1982 yılında açılan Cıncık Restaurant, Gaziantep'in yeni bölümünde yer alıyor, işletmeci Ökkeş Tombalak'a göre "cıncık", cam parçası demekmiş. Lokantanın mönüsünde Antep'in tencere yemekleri ağırlıkta. Müşteriler daha çok Antepliler bir de Antep'e gelip de geleneksel yemeklerin tadına bakmak isteyenler. Temiz, aydınlık bir mekan. Buranın en lezzetli yemeklerinin başında Yuvarlama geliyor. Bu yemek çok lezzetli olmasının yanı sıra, çok da zahmetli. Yuvarlamada kullanılan malzemeler şunlar: irmik, kıyma, tavuk göğsü kıyması, haşlanmış pirinç, tuz, karabiber, yumurta. Bu karışım kıyma makinesinden geçirildikten sonra uzun uzun yoğruluyor. Sonra avuç içinde nohuttan küçük yuvarlaklar haline getiriliyor ve pişiriliyor.

Gaziantep bir yemek cenneti. Bütün yemekler insanı baştan çıkartacak kadar lezzetli. Yuvarlama kentin geleneksel bayram yemeği. Bayram sabahları her evde bu yemek pişiyor. Eğer Cıncık'a giderseniz bu yemeğin gerçek tadına varabilirsiniz. Yuvarlamayı yedikten sonra damağınızda kalan tadı uzun süre unutamayacaksınız.


Kebapçı Halil Usta
Kuşbaşı Şiş Kebap

Adres : Karşıyaka Tekel Cad. Öcükoğlu Sok. No:6 - Şehitkamil / GAZİANTEP
Telefon : 0342 323 16 16

www.kebapcihalilusta.com.tr/

Karşıyaka'da, ara sokakta, bir apartmanın alt katında mavi çerçeveli pencereleri olan, mütevazi görünümlü bir kebapçı. Kebapçının tabelası yok ama, kapısının önü ve otoparkı son model arabalarla dolu. Pek yabancı müşteri yok. Gaziantepliler çoğunlukta. Bir çok kişi buranın kebabının tiryakisi.

Dükkan dolup boşalıyor. Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Kadir inanır, Murat Karayalçın... Duvarları kaplayan fotoğrafların bazıları. Neredeyse kente gelen tüm ünlüler buraya uğramış. Halil Usta'nın tabelası da yok. Çünkü Karşıyaka semtinde kime sorsanız kebapçıyı tarif ediyor. Kebaplar, bir yaşındaki erkek koyun etinden yapılıyor. Halil Usta erkek koyunun etinin daha sıkı olduğu için daha lezzetli olduğunu söylüyor. Nar pekmeziyle yapılan salata da çok meşhur. Mevsimine göre salatalıkla, salatalık bitince marulla yapıyorlar. Diğer malzemeler, domates, soğan, salatalık, nar ekşisi, sumak ekşisi, kuru nane, zeytinyağı, sirke... Tencerede ikram edilen salata kaşıkla yeniyor. Sırf bu salatayı yemek için gelenler bile var. Halil Usta kebabı geçmişte yapıldığı gibi hazırladıklarını ve pişirdiklerinin, lezzetin sırrının da bu olduğunu söylüyor.

Gaziantep'e gelince gerçek kebap yemek istiyorsanız Halil Ustaya mutlaka uğramanız gerekiyor. Gerçekten de burada hazırlanan kebadar insanın damağında unutulmaz tatlar bırakıyor.


Yörem Mutfağı
Yuvarlama


Adres : İncilipınar Mah. 3 Cad. 15. Sok. Ali Apt. 2/C - Şahinbey / GAZİANTEP
Telefon : 0 342 230 50 00 / 0 342 220 46 09


Antep'in modern kesiminde, modern bir lokanta. Dış yüzü beyaz badanalı, ahşap kaplama, pencere pervazları kırmızıya boyanmış, içeride pembe ve beyaz renkler hakim. Duvarlarda çiçek tabloları var. ilk bakışta, temiz ve şık bir lokanta olduğu belli oluyor.

Sahibi Hatice Yıldırım. Burada yöresel Antep yemekleri pişiriyor. Antep mutfağından örnekler sunuyor. Yemeği Hatice hanım, annesi ve eltisi, bir erkek aşçının yardımı ile pişiriyorlar. Mönü evlerde pişen yöresel yemeklerden oluşuyor. Lokantanın müşterileri genellikle Antep'e gelen konuklar. Yöre yemeğinin tadına bakmak isteyenler mutlaka buraya uğruyorlar.

Eğer Antep yemeklerine düşkünseniz Yörem en doğru adreslerden biri. Hem temiz, hem lezzetli. Hele kadınların eli değince yemeğin lezzeti daha da başka türlü oluyor.


Üçler Kebap Salonu
Simit Kebabı - Lahmacun

Adres : Üçler-1: Zübeyde Hanım Bulvarı SSK Arkası No:16/C - Üçler-2: Nail Bilen Caddesi Taşdemir İş Merkezi Altı / GAZİANTEP
Telefon : 0342 338 18 28 / 0342 336 48 01 / 0342 215 31 11

http://uclerkebap.com


Kentin en eski kebapçılarından biri olan Üçler 1942'de ilk olarak kalenin altındaki tabakhane mevkiinde kurulmuş. Kurucusu Mustafa - Ahmet Kurtgil kardeşler. Şimdi ikinci ve üçüncü kuşak iş başında. Kebap ve lahmacun deyince ilk akla gelen yerlerden biri. Kebap için erkek kuzu eti kullanılıyor. Et her kebaba göre ayrı ayrı işleniyor. Eti sinirlerinden iyice arındırıldıktan sonra zırh ile kıyma haline getiriliyor, ikinci önemli malzeme ise biber. Tohumu alınmış, ipek biber kullanılıyor. Biber salçasını ise kendileri yapıyor.
Bu malzeme ve ince bulgurla yapılan Simit Kebabı yörenin en lezzetli kebaplarından biri. Antep'te ince bulgura simit dendiği için kebaba da bu ad konmuş. Yani bizim bildiğimiz kebapla yakından uzaktan alakası yok. Kebabın eti baharatlı zeytinyağının içinde terbiye ediyorlar.

Önce bulgur ıslatılır. Ocağın üstünde biraz tavlayıp, sertliği alınır. Kıymanın (orta yağlı) içine küçük bir baş soğan, 3-4 diş sarımsak konup zırh ile çekilir. Bu kıymaya daha sonra bulgur ve baharatlar karıştırılıp iyice yorulur. Köfte haline getirilen karışım şişlere geçirilip ızgaraya konur.

Üçler'in soğanlı lahmacunu da çok meşhur. Daha çok kış aylarında yapılıyor. Malzemesi soğan, et, nar pekmezi, biber-domates salçası, ceviz içi... Bu malzemelerin yan yana gelmesiyle oluşacak tadı sanırım tahmin edebiliyorsu-nuzdur. Soğanlı lahmacun tam damak çatlatan cinsinden.

65yıllık Üçler Kebap, Antep'te lezzetli, gerçek kebap yemek isteyenler için en doğru adres. Özellikle simit kebabının tadına doyum olmuyor.


İmam Çağdaş
Baklava

Adres : Kale Civarı Uzun Çarşı No:49 / GAZİANTEP
Telefon : 0342 220 45 45 / 0342 220 04 04 / 0342 231 66 26

www.imamcagdas.com

Gaziantep mutfağını bilmeyen yoktur. Kebaplar, Çorbalar, tatlılar ve diğer lezzetler… Gaziantep’e bir giden bir de gidemeyen pişmandır derler. Gerçekten de doğrudur. Giden, hiçbir lezzeti geri çeviremediği ve dolayısıyla kilo alma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için, gidemeyen de bu güzelim lezzetleri tadamadığı ve içinde bir ukte olarak kaldığı için pişmandır genelde…

Yine de Gaziantep denilince akla ilk gelen yiyecek baklavadır. Kentin caddelerinde yürürken, neredeyse her yüz metrede bir karşınıza bir baklavacı dükkanı çıkar. Bu dükkanların vitrinlerine sıralanmış altın sarısı baklavalarla dolu tepsiler insanı, kuyumcu vitrinine bakan kadınlar gibi heyecanlandırır.

Kaynakların kiminde, Antep’te baklavacılığın 1800’lü yılların son çeyreğinden itibaren başladığı belirtilir. Kentin ilk ustalarından Güllü Çelebi’nin, bu mesleği Halep’te bir ustadan öğrendiği öne sürülür. Bir başka kaynağa göre ise Antepliler baklava yapmasını öğrenmek için Halep’e gitmemişler, Halep’teki usta bir vesileyle Antep’e gelip ustalara baklava yapmayı öğretmiştir.

İmam Çağdaş, Güllüoğlu, İnal ve Koçak Baklava, Gaziantep’te ilk akla gelen baklavacılar. Bu mesleğe 1887’de Hacı Hüseyin Efendi ile başlayan Çağdaşlar, o gün bugündür mesleği sürdürüyor. İmam Çağdaş’ın son temsilcisi Burhan Çağdaş’a göre, bir kilo baklavanın fiyatı her zaman bir gram altınınkine eşit olmuştur.

İmam Çağdaş’a sabah erkenden giderseniz, kapısının önünde uzun bir kuyruk görürsünüz. Bekleyenler çoğu zaman şehir dışından gelenlerdir. Ailelerine Gaziantep’in meşhur baklavasını götürmek üzere sıraya girmişlerdir. Bu kadar insanın da bir bildiği vardır elbette. Çünkü buradaki baklavanın lezzetini başka hiçbir yerde bulamazsınız.

Bakın bu lezzetin sırlarını işyeri sahibi Burhan Çağdaş nasıl anlatıyor: “Unun Harran Ovası’nda yetişen sert buğdaydan öğütülmesi lazımdır. Yufkalar nişasta serpilerek tülden daha ince açılmalıdır. Yani bir yüzünden bakılınca arkası görülmelidir. Bu yufkalar açılırken mutlaka armut ağacından yapılma oklavalar kullanılmalıdır. Yağ çok önemlidir, İmam Çağdaş’ın baklavaları, Urfa’nın Tektek Dağları’ndaki köylerde üretilen tereyağı ile yapılır. Baklavada "kuşboku" denen fıstık kullanılmalıdır. Bu fıstığın diğer adı da "boz fıstık"tır. Erken hasat edildiği için daha pahalıya satılan bu fıstık, diğer fıstıklar kadar olgun değildir. Ayrıca fırında yanan odun mutlaka meşe olmalıdır. Bu sebeple mutlaka Sıcak baklavaya sıcak şerbet verilmelidir. Bir de baklavanın yeme usulü vardır tabii ki. Baklava diliminin şerbetli alt kısmı, üst damağa gelecek şekilde ağza yerleştirilmelidir, sonra bu dilimi dille sıkıştırıp, önce şerbetini ağzın içine akıtmalı, ondan sonrada afiyetle yenmelidir…”

Bizden söylemesi: Eğer paket yaptırıp yola çıkacaksanız mutlaka ne kadarlık bir yola gideceğinizi belirtiniz. Çünkü baklavanın çok da uzun bir bekleme süresi yoktur. Yoksa yolculuk bitmeden yemek zorunda kalabilirsiniz…

Bu Mesaj En Son 20.04.2014 00:06:09 Tarihinde Engin D Tarafından Düzeltilmiştir.

Mesaj Yazmak İçin Üye Girişi Yapmalısınız.
Serbest Kürsü Son Mesajlar
Rota Önerisi Almanya İsviçre Fransa (30 Nisan 2018 16:46 - TAMER)
Yeni ve Yerel Yeme-İçme Markaları (20 Ağustos 2017 14:40 - Gurme Reyiz)
Ankara`da Mutlaka Yemek Yenmesi Gereken Mekanlar Nereler? (20 Ağustos 2017 14:32 - Gurme Reyiz)
Abant’ ta Ne Yenir? Abant’ın En Güzel ve Meşhur Yemekleri ! (01 Şubat 2017 13:32 - mustafa1989)
Fotoğrafçılık Kursları Yeteneklerinizi Ortaya Çıkarıyor! (17 Kasım 2016 12:01 - fotolife)
Bayburt`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (07 Kasım 2016 21:53 - muratbasar)
İstanbul`da Toplu Ulaşım (07 Kasım 2016 21:42 - muratbasar)
Backpacker Panda Appetite Mumbai (11 Temmuz 2016 10:51 - Vispakhale)
Gaziantepte nereleri gezelim (02 Mayıs 2016 11:12 - Ayhan06)
Samsun Havaalanı Oto Kiralama - Ekip Rent A Car (12 Mart 2016 01:23 - ekiprentacar)
Pristine-uskup-ohrid-belgrad (28 Ocak 2016 23:22 - Cagataythr)
İSMAİL USTA TARAKLI KÜLTÜRÜR SANATIMIZ OLAN ŞİMŞİR KAŞIK VE (28 Ocak 2016 00:50 - ismail usta taraklı)
izmir`de Nerede Kalınır (12 Ocak 2016 12:56 - muratbasar)
Gaziantep`de Konaklama Seçenekleri (12 Ocak 2016 11:52 - muratbasar)
Erzurum`da Nerede Konaklanır (11 Ocak 2016 10:03 - Dadaş)
İzmir`e Gidipte Mutlaka tadılması Gerekenler Neler? (10 Ocak 2016 20:48 - hakangeziyor)
En iyi seyahat filmleri (06 Ocak 2016 11:32 - TAMER)
Ucuz ucak biletii firsati (13  Aralık 2015 19:24 - Cagataythr)
Tuana Rent A Car Oto Kiralama (03 Ağustos 2015 23:11 - tuanarentacar)
bursa`da ev sıcaklığında konaklama (02 Temmuz 2015 16:42 - BİLİCİLER)
Bir emekli İran`ı nasıl gezmeli ? (14 Haziran 2015 10:23 - xterranova)
Adana`da Nerede Ne Yenir? (29 Nisan 2015 15:41 - yunusaltun)
Münih Havaalanı Aktarma (07 Nisan 2015 23:32 - hakangeziyor)
Gezmek, Görmek (22 Şubat 2015 23:31 - Hasan Pekmezci)
Hallstatt-prag ulaşım (10 Şubat 2015 16:42 - hakangeziyor)
Muğla`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11  Aralık 2014 12:38 - Erdin İVGİN)
KAHİRE DE KONAKLAMA VE GEZİ (04  Aralık 2014 12:14 - MERC)
Şırnak`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (28 Kasım 2014 13:56 - Gulrevan)
Hurgada ve Luxor Gezisi Hakkında Tavsiyeye İhtiyacımız Var (26 Ekim 2014 15:39 - MERC)
Bloğuma Davet (15 Ekim 2014 05:16 - BUSE-PATTAYA)
Beş gunluk ıtalya gezımız için program.. (01 Ekim 2014 13:13 - Setenay Süzer)
Antalya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (16 Eylül 2014 08:50 - Engin D)
Karabük`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (16 Eylül 2014 08:10 - Engin D)
En İyi Seyahat Ettiren Kredi Kartı Hangisi? (13 Eylül 2014 08:33 - Sunart)
Bolu`nun Mutlaka Tadılması Gereken Yemekleri Neler? (08 Eylül 2014 20:37 - ilkyaz)
Ankara`da Etkinlikler Festivaller (07 Eylül 2014 01:19 - Engin D)
Erzurum`un Mutlaka Tadılması Gereken Yemekleri Neler? (06 Eylül 2014 00:14 - Dadaş)
Erzurum`da Görülmesi Gereken Yerler (05 Eylül 2014 22:45 - Dadaş)
Ardahan`da Görülmesi Gereken Yerler (05 Eylül 2014 16:27 - Engin D)
Şanlıurfa`da Görülmesi Gereken Yerler (05 Eylül 2014 00:51 - Engin D)
İstanbul`da Festivaller Etkinlikler (03 Eylül 2014 00:09 - Engin D)
Çorum`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (03 Eylül 2014 00:04 - Engin D)
Çanakkale`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (02 Eylül 2014 23:24 - Engin D)
İzmir`de Festivaller Etkinlikler (29 Ağustos 2014 22:27 - Engin D)
Ankara`da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler (27 Ağustos 2014 23:44 - Engin D)
Balıkesir`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (27 Ağustos 2014 14:55 - decimation)
MART AYINDA BENELÜKS GEZİSİ NASIL OLUR? (24 Ağustos 2014 22:59 - TAMER)
Tavsiye (19 Ağustos 2014 14:01 - canan.06)
Artvin`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (15 Ağustos 2014 15:22 - Erdin İVGİN)
Aydın`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (04 Ağustos 2014 02:06 - Erdin İVGİN)
Adıyaman`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (04 Ağustos 2014 01:45 - Erdin İVGİN)
Artvin`de Görülmesi Gereken Yerler (03 Ağustos 2014 01:01 - AhmetBilir)
İstanbul`da Mutlaka Nereleri Görmeli (03 Ağustos 2014 00:58 - AhmetBilir)
Trabzon`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (03 Ağustos 2014 00:55 - AhmetBilir)
Erzurum `da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (03 Ağustos 2014 00:54 - AhmetBilir)
Elazığ`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (03 Ağustos 2014 00:53 - AhmetBilir)
Muş`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (03 Ağustos 2014 00:53 - AhmetBilir)
Artvin`de Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (03 Ağustos 2014 00:51 - AhmetBilir)
Amasya`da Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (03 Ağustos 2014 00:47 - AhmetBilir)
Balıkesir`in Mutlaka Tadılması Gereken Yemekleri Neler? (03 Ağustos 2014 00:34 - AhmetBilir)
Afyon`da Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (03 Ağustos 2014 00:33 - AhmetBilir)
Çanakkale`nin Mutlaka Tadılması Gereken Yemekleri Neler? (03 Ağustos 2014 00:33 - AhmetBilir)
Kırklareli`nde Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (03 Ağustos 2014 00:32 - AhmetBilir)
Bursa`da Nerede Konaklanır (03 Ağustos 2014 00:29 - AhmetBilir)
Ankara`da Konaklama Seçenekleri (03 Ağustos 2014 00:26 - AhmetBilir)
Ankara`da Toplu Ulaşım Nasıl Yapılır (03 Ağustos 2014 00:17 - Engin D)
Aksaray`da Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (03 Ağustos 2014 00:10 - Engin D)
Ağrı`da Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (03 Ağustos 2014 00:10 - Engin D)
Adıyaman`da Görülmesi Gereken Yerler (03 Ağustos 2014 00:00 - Engin D)
Antalya`da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler (02 Ağustos 2014 23:56 - Engin D)
Aydın`da Görülmesi Gereken Yerler (02 Ağustos 2014 23:50 - Erdin İVGİN)
Giresun`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (23 Temmuz 2014 22:27 - Engin D)
Ardahan`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (23 Temmuz 2014 21:51 - AhmetBilir)
Malatya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (23 Temmuz 2014 13:28 - Engin D)
Bolu`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (17 Temmuz 2014 20:55 - AhmetBilir)
Konya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (17 Temmuz 2014 20:45 - AhmetBilir)
Tekirdağ`ın Mutlaka Tadılması Gereken Yemekleri Neler? (16 Temmuz 2014 23:41 - AhmetBilir)
Edirne`de Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (16 Temmuz 2014 23:33 - AhmetBilir)
Iğdır`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 20:10 - Engin D)
Kars`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 20:06 - Engin D)
Rize`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:59 - Engin D)
Gümüşhane`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:48 - Engin D)
Erzincan`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:46 - Engin D)
Tunceli`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:45 - Engin D)
Bingöl`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:40 - Engin D)
Hakkari`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:32 - Engin D)
Bitlis`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:29 - Engin D)
Siirt`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:24 - Engin D)
Van`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:50 - Engin D)
Batman`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:36 - Engin D)
Diyarbakır`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:28 - Engin D)
Mardin`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:26 - Engin D)
Şanlıurfa`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:18 - Engin D)
Kahramanmaraş`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:17 - Engin D)
Kilis`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:16 - Engin D)
Hatay`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:13 - Engin D)
Osmaniye`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:12 - Engin D)
Kayseri`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:11 - Engin D)
Sivas`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:09 - Engin D)
Ordu`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:07 - Engin D)
Tokat`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:06 - Engin D)
Samsun`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:05 - Engin D)
Sinop`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:04 - Engin D)
Kastamonu`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:29 - Engin D)
Çankırı`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:14 - Engin D)
Yozgat`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:13 - Engin D)
Kırıkkale`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:04 - Engin D)
Kırşehir`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:03 - Engin D)
Nevşehir`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:01 - Engin D)
Niğde`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 12:59 - Engin D)
Mersin`de (İçel`de) Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 12:53 - Engin D)
Karaman`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 12:44 - Engin D)
Bartın`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 12:35 - Engin D)
Zonguldak`ta Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 12:30 - Engin D)
Düzce`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 01:08 - Engin D)
Eskişehir`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 01:06 - Engin D)
Isparta`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 01:04 - Engin D)
Burdur`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 01:00 - Engin D)
Denizli`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 00:59 - Engin D)
Uşak`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 00:41 - Engin D)
Manisa`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 00:39 - Engin D)
Kütahya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:27 - Engin D)
Bilecik`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:26 - Engin D)
Sakarya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:25 - Engin D)
Kocaeli`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:24 - Engin D)
Yalova`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:22 - Engin D)
Tekirdağ`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:19 - Engin D)
Kırklareli`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:17 - Engin D)
Edirne`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:14 - Engin D)
Ağrı`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 00:57 - Engin D)
Afyon`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 00:54 - Engin D)
Adana`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 00:49 - Engin D)
Bursa`da Festivaller Etkinlikler (09 Temmuz 2014 00:44 - Erdin İVGİN)
Gaziantep`de Etkinlikler Festivaller (02 Temmuz 2014 01:00 - Engin D)
Amasya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (01 Temmuz 2014 23:46 - AhmetBilir)
İstanbul`da Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (29 Haziran 2014 00:17 - aysetam)
Antalya`da Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (28 Haziran 2014 23:56 - Engin D)
Ardahan`da Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (28 Haziran 2014 23:27 - Engin D)
İzmir`in Gece Hayatı (27 Haziran 2014 00:20 - MYılmaz)
Aksaray`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (26 Haziran 2014 23:54 - MYılmaz)
Kubilay Kan & Yahya Dai @ ART350 Live Music (16 Haziran 2014 19:33 - fundakara)
Adana`da Konaklama Seçenekleri Neler? (01 Haziran 2014 23:42 - Engin D)
Afyon`da Mutlaka Nereleri Görmeli Gezmeli (29 Mayıs 2014 22:24 - MYılmaz)
Amasya`da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler (29 Mayıs 2014 22:20 - MYılmaz)
Aksaray`da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler (29 Mayıs 2014 22:16 - MYılmaz)
Ağrı`da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler (25 Mayıs 2014 13:14 - Engin D)
Bursa`da Mutlaka Görmemiz Gereken Yerler (20 Nisan 2014 13:12 - Mustafa)
Aydın`da Mutlaka Tadılması Gereken Yemekler Neler? (20 Nisan 2014 01:15 - Yusuf ÇETİN)
Gaziantep`de Mutlaka Tadılması Gereken Yemekler Nerede Yenir (20 Nisan 2014 00:05 - Engin D)
Şanlıurfa`da Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (14 Nisan 2014 22:54 - Yusuf ÇETİN)
Tokat’ta Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (14 Nisan 2014 19:07 - emine)
İstanbul`da Nerelerde Konaklanır (11 Nisan 2014 00:01 - Erdin İVGİN)
Fuarda Almanca veya İngilizce yardımcı olacak (26 Mart 2014 09:54 - ALİCAN)
Antalya Rent A Car Portalı (23 Mart 2014 17:33 - Rentacarss)
Iğdır`da Görülmesi Gereken Yerler (01 Mart 2014 12:46 - emine)
Bingöl`de Görülmei Gereken Yerler (28 Şubat 2014 23:43 - muratbasar)
İzmir Merkezde Mutlaka Nereleri Görmeli (28 Şubat 2014 00:21 - Yusuf ÇETİN)
Adana`da Toplu Ulaşım Nasıl Yapılır (27 Şubat 2014 21:32 - emine)
Adana`da Mutlaka Nereleri Görmeli (23 Şubat 2014 23:44 - kemalcakman)
Tokat`ta Gezilecek Yerler (23 Şubat 2014 21:00 - kemalcakman)
Muş’ta Görülmesi Gereken Yerler (23 Şubat 2014 15:08 - muratbasar)
Muş’ta Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (23 Şubat 2014 14:28 - muratbasar)
Siirt`te Görülmei Gereken Yerler (23 Şubat 2014 01:43 - Engin D)
Siirt’te Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (23 Şubat 2014 01:04 - AhmetBilir)
Adıyaman`da Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (23 Şubat 2014 00:40 - AhmetBilir)
Bursa`da Mutlaka tadılması Gerekenler Neler? (22 Şubat 2014 22:16 - emine)
Bursa Kentinde Ulaşım (22 Şubat 2014 21:32 - Engin D)
Gaziantep`de Mutlaka Nereleri Görmeli (13 Şubat 2014 15:01 - Engin D)
Sofya,Belgrad,Budapeşte,Bratislava,Viyana,Prag,Dresten,Berlin (23 Ocak 2014 17:22 - Yiğit)
Gezginler için En Faydalı İOS ve Android Uygulamaları Hangil (19 Kasım 2013 00:51 - fdrrkmn)
Dünyanın en kapalı ülkesine seyahatim: KUZEY KORE (18 Kasım 2013 17:07 - Çelebi Alper)
Moğolistan`da göçebe yaşamım, bozkır maceralarım (18 Kasım 2013 17:02 - Çelebi Alper)
Arnavutluk gezi notlarım ve bilgilerim (18 Kasım 2013 16:56 - Çelebi Alper)
Gaziantep`de Toplu Ulaşım (01 Kasım 2013 00:51 - Engin D)
Ayvalık`tan Midilli Geçiş süreci hakkında ! (27 Ekim 2013 16:45 - MERC)
berring bogazi(denizi) (24 Ekim 2013 10:31 - Erdin İVGİN)
1 aylık Latin Amerika seyahatimin maliyeti, planı, bilgileri (01 Eylül 2013 21:48 - Çelebi Alper)
izmir Kentinde Ulaşım Nasıldır (01 Eylül 2013 20:34 - Erdin İVGİN)
BRÜKSEL`DEN BRUGGE` YE NASIL GİDERİM ?? (05 Haziran 2013 21:44 - hakangeziyor)
Hızlı tren (18 Mayıs 2013 21:30 - kangal65)
Barcelona (13 Mayıs 2013 23:07 - hakangeziyor)
Bergamo`dan Venedik`e Ulaşım (03 Mayıs 2013 11:07 - barann)
italya seyahatimizin programlanması (29 Nisan 2013 10:16 - ozgyildir)
Bavyera kasabaları (07 Nisan 2013 23:16 - NEŞE)
Milano`dan Venedik`e gidiş ve konaklama hakkında ! (07 Nisan 2013 18:32 - bertha)
Uffizi Galeri`nin biletini internetten almak daha mı mantıklı (02 Nisan 2013 20:29 - hakangeziyor)
İtalya`da yerli rehber ihtiyacı (21 Mart 2013 23:12 - topkapı)
italya`ya Gitmek İçin En Uygun Tarih (21 Mart 2013 19:37 - hakangeziyor)
Floransa da tavsiye edebileceğiniz uygun fiyatlı otel var (17 Mart 2013 17:40 - hakangeziyor)
İtalya (20 Şubat 2013 17:04 - hakangeziyor)
Açıklama (03 Şubat 2013 19:15 - Erdin İVGİN)
Taxi Roma (11  Aralık 2012 12:16 - taxiroma)