Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Tartışma, Sohbet veya Bilgilendirme Konuları ::::: Ardahan'da Görülmesi Gereken Yerler        
Tartışma, Sohbet ve Bilgilendirme Konuları
(Yeni Konu Açabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız!)
Serbest Kürsü Ana Sayfa > Gezilecek Yerler
Erdin İVGİN

(28 Şubat 2014 01:16)

Ardahan'da Görülmesi Gereken Yerler  (Türkiye / Ardahan)


Ardahan'da nereleri gezmeli, görmeli. Ardahan'a gidince mutlaka yapılması, görülmesi, gezilmesi gereken yerler. Gezmeye nereden başlamalı. Mutlaka görmemiz gereken tarihi mekanlar tarihi yerler. Önerilerinizi bekliyoruz.

muratbasar

(28 Şubat 2014 23:54)
Ardahan'a gittiğimizde gezilecek yerler şu şekilde sıralanıyor:

Atatürk Silueti

Damal ilçesinin Karadağ yamaçlarına yansıyan Atatürk Silueti her yıl 15 Haziran – 15 Temmuz tarihleri arasında 17:10 ve 18: 20 saatleri arasında görülebilir.

Bülbülan Yaylası
Ardahan’ ın Doğu Karadeniz Bölgesi sınırında bulunan Bülbülan yaylası Ardahan, Artvin, Göle ve Şavşat arsında bulunan doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bir yayladır.

Yalnızçam Yaylası
Ardahan’a 15 km. mesafede olan Yalnızçam yaylasında doğal güzelliğinin yanı sıra kış sporlarının da yapılabildiği eşsiz güzelliğe sahip bir turizm alanıdır.

Çıldır Gölü – Akçakale Adası
İl merkezinin 45 km doğusunda yer alan ve deniz seviyesinden 1960 mt. yükseklikte bulunan Çıldır Gölü çevresindeki sulak alan habitatların florası lokal ve nadir türler bakımından zengin olup, 101 çeşit bitki türüne ev sahipliği yapmaktadır. Göl üzerinde 4 ada bulunmakta ve bu adalar Karabaş Martı ve Van Gölü Martısı üreme noktalarıdır. Çıldır Gölü balık bakımından da zengin olup gölde 19 tür balık bulunmaktadır. Özellikle “Sarı Balık” yöre halkı için önemli bir gelir kaynağıdır ve bu etkenler düşünüldüğünde turizm potansiyeli oldukça yüksektir.

Göle Okçuoğlu Yaylası
Köroğlu dağlarının eteklerinde yer alan bu yayla çeşitli bitki varlıkları ve yabani hayvanları ile doğal bir güzelliğe sahiptir.

Aktaş Gölü
Aktaş Gölü Ardahan ile Gürcistan sınırı arasında bulunan bir göl olup göl içerisinde sürekli hareket halinde olan 12 adacık bulunmaktadır.

Kura Nehri
Ardahan’dan geçerek Azerbaycan’a ulaşan Kura Nehri burada Aras Irmağıyla birleşerek Hazar Denizine dökülür. Kura Nehri il sınırları içerisinde menderesler oluşturur ve bu eşsiz bir güzellik oluşturur.

Tarihi Yerler

Ardahan Kalesi

Şehir merkezinde ve Kura Nehrinin sol kıyısında yer alır. Ardahan Kalesi Selçuklular tarafından yapılmış ve Osmanlı döneminde de kullanılmış olan bir kale özelliği barındırır. Ardahan Kalesi, Rumeli Hisarı’nın yapımı itibariyle bir örneği gibidir.

Kalecik Kalesi
Göle ilçesindeki Kalecik köyünün 500 mt güneyinde yer alan kalenin M.Ö. 8. Yüzyılda Urartular tarafından yapıldığı tahmin edilmektedir.

Altaş Kalesi
Altaş köyünün doğusunda yer almaktadır. Türk dönemi öncesine ait kalıntılar üzerine, Türk döneminde inşa edilmiş olduğu muhtemeldir.

Şeytan Kalesi
Urartu dönemine ait olduğu sanılan Şeytan Kalesi Çıldır ilçe merkezinin 1 km. doğusunda yer alan sarp arazi ve hakim bir tepeye kurulu önemli bir turizm merkezidir.

Kazan Kalesi
Ardahan’ın 12 – 13 km kuzeydoğusunda yer alır. Bu kalenin M. S. 8. – 9. Yüzyıllarda Türkistan’daki Kazan bölgesinden gelip, bu bölgede yaşadıkları bilinen Türkler tarafından yapıldığı sanılmaktadır.

Sevimli Kalesi
Hanak ilçe merkezinin 20 km. güneydoğusundaki Sevimli köyü civarında yer alan bu kale Urartu Kalelerinin özelliklerini taşımaktadır.

Kurtkale Kalesi
Çıldır ilçe merkezinin 36 km. kuzeydoğusundaki Kurtkale nahiyesinin 1 km. güneyinde ve Gürcistan sınırında bulunmaktadır.

Kinzi Kalesi
Milattan önce inşa edildiği sanılan Kinzi Kalesi Ardahan’ın 30 km. batısındaki Bağdeşen köyünün kuzeyinde yer alır.

Cak Kalesi
Posof’a bağlı Türkgözü sınır karakolu yakınlarında Türkiye – Gürcistan sınırını çizen Cak suyu kenarında inşa edilmiş olan bir kaledir.

Savaşır Kalesi
Posof ilçesine bağlı Savaşır (Cancak) köyünün Güneydoğusunda üç yanı vadi ile çevrili, dil biçiminde sivri bir tepe üzerine kurulmuştur. Kesin inşa tarihi bilinmeyen kalenin Ortaçağda inşa edilmiş bir kuleden ibaret olduğu anlaşılmaktadır.

Kol Kalesi
Posof ilçe merkezinin yaklaşık 6 km batısında bulunan Kol Köyü’nün doğusunda yüksekçe bir tepe üzerinde yer almaktadır. Yapılış tarihi bilinmeyen kalenin Milattan Sonraki asırlarda yapılmış olabileceği tahmin edilmektedir.

Mere Kalesi
Ardahan – Posof yolu üzerinde, Posof’a yaklaşık 5 km güneydoğusunda yer almaktadır. Kesin inşa tarihi bilinmeyen kalenin tarihi kaynaklarda ismine rastlanmaktadır. Kale’nin güneybatı yamacında bugün tahrip olmuş bir kilise kalıntısı bulunmaktadır.

Kırnav Kalesi
Hanak ilçemizin 5 km batısında Ardahan – Hanak karayolu üzerinde yer almaktadır Alçak bir tepe üzerinde yer alan Kale, oldukça yüksek beden duvarlarına sahiptir.

Çıldır Yakınlarında Kara Kale
Çıldır ilçe Merkezinin yaklaşık 8 km doğusunda bulunan Karakale köyünün 300 mt. Doğusunda ve Kara Çıngıl deresinin akış yönüne göre sağında sarp kayalıklar üzerinde konumlandırılmış bir kaledir.

Kışla Hanak (Avcılar Kalesi)
Ardahan’ın Hanak İlçesine 3 km uzaklıktaki Kışla Hanak Avcılar Köyünün 2 km kuzey batısında Kalecik Mevkii denilen yerde bulunmaktadır.

Hanak Yakınlarında Kara Kale
Hanak İlçe Merkezinin yaklaşık 19 km kuzey batısında Cin Dağının 1 km doğusundaki Karakale Köyü’nün doğu ucunda yer alır. Tarihi kaynaklarda sadece adı geçen bu kalenin kesin yapım tarihi bilinmemektedir.

Dedeşen Köyü Kale Kalıntıları
Kale kalıntıları, Göle ilçesine bağlı Dedeşen Köyünün kuzey sırtlarında bulunan alçak tepe üzerinde yer almaktadır.

Tabyalar

Boğazlarda ve sınırlarda XIX. Yüzyıl sonrasında savunmada kalelerin önemini yitirmesinin ardından Tabya adı verilen askeri savunma yapıları ortaya çıkmıştır. Osmanlı Devletinde sıkça kullanılan bu savunma yapılarından 4 tanesi de Ardahan’da bulunmaktadır.

Ramazan Tabyası
Ardahan il merkezine 5 km kuzeyinde yer alan bu Tabya 1877 – 1878 Osmanlı – Rus savaşında (93 Harbi) önemli bir rol oynamıştır.

Ahali Tabyası
Ardahan il merkezinde yer alan bu tabya 1877 – 1878 Osmanlı – Rus savaşında halk tarafından yapılmıştır.

Kötenelik Tabyası
Şehrin doğu bölümünde kura nehrinin yanında yer almaktadır.

Senger Tabyası
1877 – 1878 Osmanlı – Rus savaşı sırasında Ahali Tabyası’ nın güneyinde inşa edilmiştir.

Bu Mesaj En Son 28.02.2014 23:54:59 Tarihinde muratbasar Tarafından Düzeltilmiştir.

Engin D

(02 Ağustos 2014 23:55)
AARDAHANDA GEZİLECEK TARİHİ MEKANLAR:

Camiler

Ardahan Merkez Mevlit Efendi Camii:
Ardahan şehir merkezinde Halil Efendi Mahallesinde, kalenin yaklaşık 150-200 m. doğusunda yer almaktadır. Giriş kapısında bulunan kitabeye göre, yapımı 1701 tarihinde inşa edildiği anlaşılmaktadır. Ancak bu caminin yakın tarihlerde beden duvarlarının yarıdan yukarısı ve üst örtüsü yenilenmiştir.

Posof Merkez Camii:
Posof merkez camisinin minberinde kitabeye göre 1868 tarihinde inşa edildiği anlaşılmaktadır. Cami, boyuna dikdörtgen planlı olup, kesme taşlardan yapılmıştır. İç yapısı Osmanlı mimarisini yansıtmaktadır. Ayrıca caminin doğusunda yer alan dikdörtgen hazire alanında bulunan bir lahitte yazan 1771 tarihi caminin tarihinin minberindeki tarihinden daha eskiye dayandığını düşündürmektedir.

Derviş Bey Camii
Ardahan da Tugay Komutanlığının yanında ki parselde inşaa edilmiş bulunmaktadır. Cümle kapısı üzerinde,iki tarafta yatay dikdörtgen panolar halinde yer alan yazılarda h.1285/m.1869 tarihi okunur.Yapıya adını vermiş olan Derviş Bey’in kimliği hakkında biyografik bilgi mevcut değildir.Caminin sağ ve sol tarafındaki panolarda “İslamdan daha yüksek bir şeref yoktur”ibaresi ve altında 1285 tarihi verilmiştir. Camii esas plan itibariyle dikdörtgen konumlu plan şemasına sahiptir.Girişin önünde yer alan mahfel,taşıyıcı ve kirişleme sistemiyle,ana hacmi iki bölüm halinde ifadelendirmiş, böylece içten ahşap kubbe dıştan,dıştan oturtma çatı ile örtülmüştür.Duvar kalınlığı 0.80m.olan yapının Minareside camii gibi muntazaman kesme taştan imal edilmiştir.


Kaleler

Ardahan Kalesi:
Ardahan Kalesi çevresinde yapılan Prehistorik araştırmalar, (M.Ö. 3500-2000) Eski Tunç Çağı’na ait yarlaşmanın varlığını ortaya koymuştur. Ardahan Kalesi, Osmanlı döneminde 16. yüzyıl ortalarında, Kanuni Sultan Süleyman’ın emriyle inşa edilmiş ve günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Tarihi oldukça eskilere dayanan Ardahan Kalesi’nde yapılan kazılar bölgenin çeşitli krallıkların hakimiyetine girdiğine göstermektedir.

Şehir merkezinin kuzeyindeki Halil Efendi Mahallesi ile şehir merkezini birbirinden ayıran Kura Nehri’nin hemen sol kıyısında bulunmaktadır. Kale mimari açıdan dikdörtgen planlıdır. Giriş kemerinin hemen üzerinde, yapıldığı tarih 1544 olarak yazılmaktadır. Dikdörtgen plan oluşturan sur duvarları, 745 m. uzunluğundadır. Baştan başa kare tabanlı ve çokgen planlı çok sayıda kule ile desteklenmiştir.

Savaşır (Cancak) Kalesi:
Posof ilçesine bağlı Savaşır (Cancak) köyünün güneydoğusunda, üç yanı vadi ile çevrili sivri bir tepe üzerinde konumlandırılmıştır.

Kinzi Kalesi:
Ardahan’ın yaklaşık 30 km. batısında Bağdeşe (Kinzodamal) köyünün kuzeyinde, Bülbülan Yaylası’nın güneydoğusunda yer alan bir kaledir.

Sevimli Kalesi:
Hanak ilçe merkezinin yaklaşık 18-20 km. güneydoğusundaki Sevimli (Vel) köyünün takriben 500 m. güneyinde, Kura Nehri vadisinde, yarımada biçimli sarp bir tepe üzerinde yer almaktadır.

Kalecik Kalesi:
Göle ilçesine bağlı Kalecik köyünün yaklaşık 450-500m. güneyinde, köyden gelen derenin oluşturduğu vadi eli Kura Vadisinin kesiştiği noktada sarp bir alana kurulmuştur.

Şeytan Kalesi:
Çıldır ilçesinin Yıldırımtepe köyü civarında olan bu kalenin, Ortaçağ’da yapıldığı tahmin edilmektedir. Çıldır’a 1 km. uzaklıktaki Yıldırımtepe köyünün yaklaşık 1,5 km. kuzeydoğusunda bulunan Karaçay Vadisi’nde oldukça sarp bir alana inşa edilmiştir.

Kurtkale:
Çıldır ilçe merkezinin yaklaşık 36 km. kuzeydoğusundaki Kurtkale nahiyesinin 1 km. güneyinde ve Gürcistan sınırında bulunmaktadır. Yakınındaki nahiyeye de adını veren Kurtkale’nin tarihi ve adını nereden aldığı konusunda kesin bilgi yoktur.

Kazan Kale:
Ardahan’ın yaklaşık 12-13 km. kuzeydoğusunda, Kura Vadisi’nin nehrin akış yönüne göre sağında, vadinin sınırlandığı dil biçimindeki yükselti üzerinde yer almaktadır. Kesin tarihi bilinmeyen kale çevresinde, eski yerleşim izleri mevcuttur.

Altaş (Ur) Kalesi:
Ardahan- Hanak karayolunun 18. km’sindeki Altaş (Ur) köyünün doğusunda yer alan sivri bir tepe üzerine kurulmuştur. Tarihi kaynaklarda sadece adı ve yeri belirtilen kalenin, ilk yapım tarihi kesin değildir. Ancak 7.- 8. yüzyıldan beri bu kalenin mevcut olduğu anlaşılmaktadır.

Kırnav Kale:
Hanak ilçesinin 5 km. güneyindeki Çayağzı köyünün yaklaşık 400 m. batısında Ardahan– Hanak karayolu üzerinde Hanak Çayı kenarında yer alır. Bu kalenin de kesin inşa tarihi bilinmemektedir. Ancak bugünkü kalıntıların, Ardahan Kalesi’ne ait kalıntılarla aynı duvar tekniğine sahip olması dikkat çekicidir.


Akçakale Ada Şehri Kalıntıları

Çıldır Gölü’nün içerisinde yer alan Akçakale Adası, doğal güzelliklerinin yanı sıra, birinci derecede arkeolojik sit alanıdır. Çıldır ilçe merkezinin yaklaşık 27 km. güneydoğusunda yer alan Akçakale köyünün hemen batısında bulunan bir ada şehrine ait kalıntılardır.


Çıldır / Taşköprü Kitabeleri

Çıldır ilçe merkezinin yaklaşık 30 km. güneyindeki Taşköprü köyünde köyün kuzeyini sınırlayan kayalıkta, büyük bir kaya üzerinde yer alan bir kitabedir. Bölgedeki en eski kitabe olduğunu sanılan bu kalıntının Urartu Krallarından II. Sarduri’ye ait olduğu ifade edilmektedir.


Hamşioğlu Rasim Bey Konağı
Ardahan İli Karagöl Mahallesinde yer alan tek katlı bina Ardahan –Göle asfaltı üzerinde batlık mimari tarzında yapılmış olup, bina Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun Kararı ile tescil edilerek koruma altına alınmıştır. Ardahan İl Merkezinde yer alan tek katlı ve dikdörtgen planlı bina bölgemizde yoğun olarak yapılan batlık mimarisi olarak tabir ettiğimiz bir tarzda yapılan Konak Kuzey- Güney istikametinde dış cephesi düzgün kesme bazalt taşından yalancı sütunlarla süslemeli olarak yapılmış, diğer cepheler yığna olarak inşa edilmiştir. Bina batlık mimari tarzının tipik örneklerinde olduğu gibi iç mekanında iç içe açılan odalar ve salonlardan oluşmaktadır. Bu tip binaların ısıtma sistemi peç olarak tabir edilen sistemdir. Binanın giriş cephesinde bulunan kapı üzerine sonradan eklenen bir Osmanlıca Kitabe bulunmaktadır. Bu Kitabe 1911 tarihlidir. Sonradan konulan bu kitabe Ardahan’da 3-5 7-9 Ocak 1919 tarihinde Ardahan Milli Şurasının 1.ve 2. Kongrelerinin burada yapılaması sebebiyle binanın bu tarihten önce Resmi karargah binası olarak kullanıldığını göstermektedir.

Bina Ardahan İlinde yapılanı Milli Şuralarda Kongre binası olarak kullanıldığından ayrıca Milli Tarihimizde Önemli bir yere sahiptir.Konak, Cumhuriyetin ilk yıllarında da Resmi Hükümet Binası olarak bir süre kullanılmıştır.

Dursun Soylu Konak
Ardahan İl merkezinde , Halil Efendi Mahallesi’nde bulunmaktadır bu yapı XlX . yüzyılın sonunda inşa edilmiş sivil mimari örneklerinden biridir.İki katlı olarak inşa edilen evin üzeri, eğimli piramidal bir çatıyla örtülüdür .Alt kat kapalı olup, bu kısımdakiler WC bölümleri bulunmaktadır. Yapının ana girişi kuzeydendir. Ayrıca üst kata dıştan ahşap bir merdivenle ulaşabilmekte mümkündür. Bu yapıda da duvarlar, bölgedeki diğer sivil mimari örnekleri gibi kalın tutulmuş olup, az sayıda pencereyle dışa açılmaktadır. Üst katta altı pencere, alt katta ise güneyde üç küçük mazgal pencereye yer verilmiştir. Evin batı cephesi ahşap destekler üzerine oturan bir küçük balkon olarak değerlendirilmiştir. Evin doğuda yer alan kapısı ile alt kata girilmektedir. Bu binanın yapısında tamamen düzgün blok taşlar kullanılmıştır. Kapı, pencere ve duvar özellikleri yörede bulunan Sarıkamış, Kars, Gümrü, Kafkas ve Gürcü bölgelerindeki sivil mimarlık örnekleriyle paralellik göstermektedir.

Bu sivil mimarlık örneğinde duvarlar oldukça kalın tutulmuş olup, sağır denecek biçimde az sayıda pencereyle dışa açılmaktadır. Kapı ve pencereler dar ve yüksektir. Pencere ve kapı söveleri düzgün blokların dışa taşkın ve bir içe bir dışa ritmik bir biçimde kaydırmalı düzende yerleştirilmesiyle oluşturulmuştur.

Bu Mesaj En Son 5.09.2014 16:29:09 Tarihinde Engin D Tarafından Düzeltilmiştir.

Engin D

(05 Eylül 2014 16:27)
Bu Mesaj Silinmiştir.

Bu Mesaj En Son 5.09.2014 16:28:27 Tarihinde Engin D Tarafından Silinmiştir.

Mesaj Yazmak İçin Üye Girişi Yapmalısınız.
Serbest Kürsü Son Mesajlar
Rota Önerisi Almanya İsviçre Fransa (30 Nisan 2018 16:46 - TAMER)
Yeni ve Yerel Yeme-İçme Markaları (20 Ağustos 2017 14:40 - Gurme Reyiz)
Ankara`da Mutlaka Yemek Yenmesi Gereken Mekanlar Nereler? (20 Ağustos 2017 14:32 - Gurme Reyiz)
Abant’ ta Ne Yenir? Abant’ın En Güzel ve Meşhur Yemekleri ! (01 Şubat 2017 13:32 - mustafa1989)
Fotoğrafçılık Kursları Yeteneklerinizi Ortaya Çıkarıyor! (17 Kasım 2016 12:01 - fotolife)
Bayburt`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (07 Kasım 2016 21:53 - muratbasar)
İstanbul`da Toplu Ulaşım (07 Kasım 2016 21:42 - muratbasar)
Backpacker Panda Appetite Mumbai (11 Temmuz 2016 10:51 - Vispakhale)
Gaziantepte nereleri gezelim (02 Mayıs 2016 11:12 - Ayhan06)
Samsun Havaalanı Oto Kiralama - Ekip Rent A Car (12 Mart 2016 01:23 - ekiprentacar)
Pristine-uskup-ohrid-belgrad (28 Ocak 2016 23:22 - Cagataythr)
İSMAİL USTA TARAKLI KÜLTÜRÜR SANATIMIZ OLAN ŞİMŞİR KAŞIK VE (28 Ocak 2016 00:50 - ismail usta taraklı)
izmir`de Nerede Kalınır (12 Ocak 2016 12:56 - muratbasar)
Gaziantep`de Konaklama Seçenekleri (12 Ocak 2016 11:52 - muratbasar)
Erzurum`da Nerede Konaklanır (11 Ocak 2016 10:03 - Dadaş)
İzmir`e Gidipte Mutlaka tadılması Gerekenler Neler? (10 Ocak 2016 20:48 - hakangeziyor)
En iyi seyahat filmleri (06 Ocak 2016 11:32 - TAMER)
Ucuz ucak biletii firsati (13  Aralık 2015 19:24 - Cagataythr)
Tuana Rent A Car Oto Kiralama (03 Ağustos 2015 23:11 - tuanarentacar)
bursa`da ev sıcaklığında konaklama (02 Temmuz 2015 16:42 - BİLİCİLER)
Bir emekli İran`ı nasıl gezmeli ? (14 Haziran 2015 10:23 - xterranova)
Adana`da Nerede Ne Yenir? (29 Nisan 2015 15:41 - yunusaltun)
Münih Havaalanı Aktarma (07 Nisan 2015 23:32 - hakangeziyor)
Gezmek, Görmek (22 Şubat 2015 23:31 - Hasan Pekmezci)
Hallstatt-prag ulaşım (10 Şubat 2015 16:42 - hakangeziyor)
Muğla`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11  Aralık 2014 12:38 - Erdin İVGİN)
KAHİRE DE KONAKLAMA VE GEZİ (04  Aralık 2014 12:14 - MERC)
Şırnak`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (28 Kasım 2014 13:56 - Gulrevan)
Hurgada ve Luxor Gezisi Hakkında Tavsiyeye İhtiyacımız Var (26 Ekim 2014 15:39 - MERC)
Bloğuma Davet (15 Ekim 2014 05:16 - BUSE-PATTAYA)
Beş gunluk ıtalya gezımız için program.. (01 Ekim 2014 13:13 - Setenay Süzer)
Antalya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (16 Eylül 2014 08:50 - Engin D)
Karabük`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (16 Eylül 2014 08:10 - Engin D)
En İyi Seyahat Ettiren Kredi Kartı Hangisi? (13 Eylül 2014 08:33 - Sunart)
Bolu`nun Mutlaka Tadılması Gereken Yemekleri Neler? (08 Eylül 2014 20:37 - ilkyaz)
Ankara`da Etkinlikler Festivaller (07 Eylül 2014 01:19 - Engin D)
Erzurum`un Mutlaka Tadılması Gereken Yemekleri Neler? (06 Eylül 2014 00:14 - Dadaş)
Erzurum`da Görülmesi Gereken Yerler (05 Eylül 2014 22:45 - Dadaş)
Ardahan`da Görülmesi Gereken Yerler (05 Eylül 2014 16:27 - Engin D)
Şanlıurfa`da Görülmesi Gereken Yerler (05 Eylül 2014 00:51 - Engin D)
İstanbul`da Festivaller Etkinlikler (03 Eylül 2014 00:09 - Engin D)
Çorum`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (03 Eylül 2014 00:04 - Engin D)
Çanakkale`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (02 Eylül 2014 23:24 - Engin D)
İzmir`de Festivaller Etkinlikler (29 Ağustos 2014 22:27 - Engin D)
Ankara`da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler (27 Ağustos 2014 23:44 - Engin D)
Balıkesir`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (27 Ağustos 2014 14:55 - decimation)
MART AYINDA BENELÜKS GEZİSİ NASIL OLUR? (24 Ağustos 2014 22:59 - TAMER)
Tavsiye (19 Ağustos 2014 14:01 - canan.06)
Artvin`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (15 Ağustos 2014 15:22 - Erdin İVGİN)
Aydın`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (04 Ağustos 2014 02:06 - Erdin İVGİN)
Adıyaman`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (04 Ağustos 2014 01:45 - Erdin İVGİN)
Artvin`de Görülmesi Gereken Yerler (03 Ağustos 2014 01:01 - AhmetBilir)
İstanbul`da Mutlaka Nereleri Görmeli (03 Ağustos 2014 00:58 - AhmetBilir)
Trabzon`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (03 Ağustos 2014 00:55 - AhmetBilir)
Erzurum `da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (03 Ağustos 2014 00:54 - AhmetBilir)
Elazığ`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (03 Ağustos 2014 00:53 - AhmetBilir)
Muş`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (03 Ağustos 2014 00:53 - AhmetBilir)
Artvin`de Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (03 Ağustos 2014 00:51 - AhmetBilir)
Amasya`da Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (03 Ağustos 2014 00:47 - AhmetBilir)
Balıkesir`in Mutlaka Tadılması Gereken Yemekleri Neler? (03 Ağustos 2014 00:34 - AhmetBilir)
Afyon`da Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (03 Ağustos 2014 00:33 - AhmetBilir)
Çanakkale`nin Mutlaka Tadılması Gereken Yemekleri Neler? (03 Ağustos 2014 00:33 - AhmetBilir)
Kırklareli`nde Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (03 Ağustos 2014 00:32 - AhmetBilir)
Bursa`da Nerede Konaklanır (03 Ağustos 2014 00:29 - AhmetBilir)
Ankara`da Konaklama Seçenekleri (03 Ağustos 2014 00:26 - AhmetBilir)
Ankara`da Toplu Ulaşım Nasıl Yapılır (03 Ağustos 2014 00:17 - Engin D)
Aksaray`da Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (03 Ağustos 2014 00:10 - Engin D)
Ağrı`da Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (03 Ağustos 2014 00:10 - Engin D)
Adıyaman`da Görülmesi Gereken Yerler (03 Ağustos 2014 00:00 - Engin D)
Antalya`da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler (02 Ağustos 2014 23:56 - Engin D)
Aydın`da Görülmesi Gereken Yerler (02 Ağustos 2014 23:50 - Erdin İVGİN)
Giresun`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (23 Temmuz 2014 22:27 - Engin D)
Ardahan`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (23 Temmuz 2014 21:51 - AhmetBilir)
Malatya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (23 Temmuz 2014 13:28 - Engin D)
Bolu`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (17 Temmuz 2014 20:55 - AhmetBilir)
Konya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (17 Temmuz 2014 20:45 - AhmetBilir)
Tekirdağ`ın Mutlaka Tadılması Gereken Yemekleri Neler? (16 Temmuz 2014 23:41 - AhmetBilir)
Edirne`de Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (16 Temmuz 2014 23:33 - AhmetBilir)
Iğdır`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 20:10 - Engin D)
Kars`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 20:06 - Engin D)
Rize`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:59 - Engin D)
Gümüşhane`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:48 - Engin D)
Erzincan`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:46 - Engin D)
Tunceli`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:45 - Engin D)
Bingöl`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:40 - Engin D)
Hakkari`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:32 - Engin D)
Bitlis`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:29 - Engin D)
Siirt`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:24 - Engin D)
Van`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:50 - Engin D)
Batman`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:36 - Engin D)
Diyarbakır`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:28 - Engin D)
Mardin`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:26 - Engin D)
Şanlıurfa`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:18 - Engin D)
Kahramanmaraş`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:17 - Engin D)
Kilis`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:16 - Engin D)
Hatay`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:13 - Engin D)
Osmaniye`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:12 - Engin D)
Kayseri`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:11 - Engin D)
Sivas`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:09 - Engin D)
Ordu`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:07 - Engin D)
Tokat`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:06 - Engin D)
Samsun`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:05 - Engin D)
Sinop`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:04 - Engin D)
Kastamonu`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:29 - Engin D)
Çankırı`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:14 - Engin D)
Yozgat`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:13 - Engin D)
Kırıkkale`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:04 - Engin D)
Kırşehir`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:03 - Engin D)
Nevşehir`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:01 - Engin D)
Niğde`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 12:59 - Engin D)
Mersin`de (İçel`de) Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 12:53 - Engin D)
Karaman`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 12:44 - Engin D)
Bartın`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 12:35 - Engin D)
Zonguldak`ta Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 12:30 - Engin D)
Düzce`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 01:08 - Engin D)
Eskişehir`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 01:06 - Engin D)
Isparta`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 01:04 - Engin D)
Burdur`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 01:00 - Engin D)
Denizli`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 00:59 - Engin D)
Uşak`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 00:41 - Engin D)
Manisa`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 00:39 - Engin D)
Kütahya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:27 - Engin D)
Bilecik`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:26 - Engin D)
Sakarya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:25 - Engin D)
Kocaeli`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:24 - Engin D)
Yalova`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:22 - Engin D)
Tekirdağ`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:19 - Engin D)
Kırklareli`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:17 - Engin D)
Edirne`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:14 - Engin D)
Ağrı`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 00:57 - Engin D)
Afyon`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 00:54 - Engin D)
Adana`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 00:49 - Engin D)
Bursa`da Festivaller Etkinlikler (09 Temmuz 2014 00:44 - Erdin İVGİN)
Gaziantep`de Etkinlikler Festivaller (02 Temmuz 2014 01:00 - Engin D)
Amasya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (01 Temmuz 2014 23:46 - AhmetBilir)
İstanbul`da Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (29 Haziran 2014 00:17 - aysetam)
Antalya`da Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (28 Haziran 2014 23:56 - Engin D)
Ardahan`da Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (28 Haziran 2014 23:27 - Engin D)
İzmir`in Gece Hayatı (27 Haziran 2014 00:20 - MYılmaz)
Aksaray`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (26 Haziran 2014 23:54 - MYılmaz)
Kubilay Kan & Yahya Dai @ ART350 Live Music (16 Haziran 2014 19:33 - fundakara)
Adana`da Konaklama Seçenekleri Neler? (01 Haziran 2014 23:42 - Engin D)
Afyon`da Mutlaka Nereleri Görmeli Gezmeli (29 Mayıs 2014 22:24 - MYılmaz)
Amasya`da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler (29 Mayıs 2014 22:20 - MYılmaz)
Aksaray`da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler (29 Mayıs 2014 22:16 - MYılmaz)
Ağrı`da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler (25 Mayıs 2014 13:14 - Engin D)
Bursa`da Mutlaka Görmemiz Gereken Yerler (20 Nisan 2014 13:12 - Mustafa)
Aydın`da Mutlaka Tadılması Gereken Yemekler Neler? (20 Nisan 2014 01:15 - Yusuf ÇETİN)
Gaziantep`de Mutlaka Tadılması Gereken Yemekler Nerede Yenir (20 Nisan 2014 00:05 - Engin D)
Şanlıurfa`da Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (14 Nisan 2014 22:54 - Yusuf ÇETİN)
Tokat’ta Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (14 Nisan 2014 19:07 - emine)
İstanbul`da Nerelerde Konaklanır (11 Nisan 2014 00:01 - Erdin İVGİN)
Fuarda Almanca veya İngilizce yardımcı olacak (26 Mart 2014 09:54 - ALİCAN)
Antalya Rent A Car Portalı (23 Mart 2014 17:33 - Rentacarss)
Iğdır`da Görülmesi Gereken Yerler (01 Mart 2014 12:46 - emine)
Bingöl`de Görülmei Gereken Yerler (28 Şubat 2014 23:43 - muratbasar)
İzmir Merkezde Mutlaka Nereleri Görmeli (28 Şubat 2014 00:21 - Yusuf ÇETİN)
Adana`da Toplu Ulaşım Nasıl Yapılır (27 Şubat 2014 21:32 - emine)
Adana`da Mutlaka Nereleri Görmeli (23 Şubat 2014 23:44 - kemalcakman)
Tokat`ta Gezilecek Yerler (23 Şubat 2014 21:00 - kemalcakman)
Muş’ta Görülmesi Gereken Yerler (23 Şubat 2014 15:08 - muratbasar)
Muş’ta Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (23 Şubat 2014 14:28 - muratbasar)
Siirt`te Görülmei Gereken Yerler (23 Şubat 2014 01:43 - Engin D)
Siirt’te Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (23 Şubat 2014 01:04 - AhmetBilir)
Adıyaman`da Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (23 Şubat 2014 00:40 - AhmetBilir)
Bursa`da Mutlaka tadılması Gerekenler Neler? (22 Şubat 2014 22:16 - emine)
Bursa Kentinde Ulaşım (22 Şubat 2014 21:32 - Engin D)
Gaziantep`de Mutlaka Nereleri Görmeli (13 Şubat 2014 15:01 - Engin D)
Sofya,Belgrad,Budapeşte,Bratislava,Viyana,Prag,Dresten,Berlin (23 Ocak 2014 17:22 - Yiğit)
Gezginler için En Faydalı İOS ve Android Uygulamaları Hangil (19 Kasım 2013 00:51 - fdrrkmn)
Dünyanın en kapalı ülkesine seyahatim: KUZEY KORE (18 Kasım 2013 17:07 - Çelebi Alper)
Moğolistan`da göçebe yaşamım, bozkır maceralarım (18 Kasım 2013 17:02 - Çelebi Alper)
Arnavutluk gezi notlarım ve bilgilerim (18 Kasım 2013 16:56 - Çelebi Alper)
Gaziantep`de Toplu Ulaşım (01 Kasım 2013 00:51 - Engin D)
Ayvalık`tan Midilli Geçiş süreci hakkında ! (27 Ekim 2013 16:45 - MERC)
berring bogazi(denizi) (24 Ekim 2013 10:31 - Erdin İVGİN)
1 aylık Latin Amerika seyahatimin maliyeti, planı, bilgileri (01 Eylül 2013 21:48 - Çelebi Alper)
izmir Kentinde Ulaşım Nasıldır (01 Eylül 2013 20:34 - Erdin İVGİN)
BRÜKSEL`DEN BRUGGE` YE NASIL GİDERİM ?? (05 Haziran 2013 21:44 - hakangeziyor)
Hızlı tren (18 Mayıs 2013 21:30 - kangal65)
Barcelona (13 Mayıs 2013 23:07 - hakangeziyor)
Bergamo`dan Venedik`e Ulaşım (03 Mayıs 2013 11:07 - barann)
italya seyahatimizin programlanması (29 Nisan 2013 10:16 - ozgyildir)
Bavyera kasabaları (07 Nisan 2013 23:16 - NEŞE)
Milano`dan Venedik`e gidiş ve konaklama hakkında ! (07 Nisan 2013 18:32 - bertha)
Uffizi Galeri`nin biletini internetten almak daha mı mantıklı (02 Nisan 2013 20:29 - hakangeziyor)
İtalya`da yerli rehber ihtiyacı (21 Mart 2013 23:12 - topkapı)
italya`ya Gitmek İçin En Uygun Tarih (21 Mart 2013 19:37 - hakangeziyor)
Floransa da tavsiye edebileceğiniz uygun fiyatlı otel var (17 Mart 2013 17:40 - hakangeziyor)
İtalya (20 Şubat 2013 17:04 - hakangeziyor)
Açıklama (03 Şubat 2013 19:15 - Erdin İVGİN)
Taxi Roma (11  Aralık 2012 12:16 - taxiroma)