Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Dünya Mirası Listesi'ne eklenen 5 yeni bölge        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Almanya Alfeld   27 Haziran 2011 2758 0 Erdin İVGİN 
 
  Dünya Mirası Listesi'ne eklenen 5 yeni bölge



BM Bilim, Eğitim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Dünya Mirası Komitesi, Paris'te yapılan toplantılarında Kolombiya, Sudan, Ürdün, İtalya ve Almanya'dan aday gösterilen beş alanın daha "Dünya Mirası Listesi"ne dahil edilmesine karar verdi. 

Komite, Kolombiya'nın sembolü olmuş bir geleneği yansıtan, istisnai görünüme sahip bir kahve ekim alanını, Sudan'ın Meroe Adası'ndaki arkeoloji sitesini, Ürdün'deki kanyon ve falezleriyle ünlü, 12 bin yıllık, koruma altındaki arkeolojik öneme sahip doğal ve kültürel "Vadi Rum" alanını, İtalya'nın tarihi 6. ve 8. yüzyıllara dayanan, içinde şato, manastır ve kilisenin bulunduğu "Lombard" alanını ve son olarak Almanya'nın 1910 yılında inşa edilen Alfeld'deki mimari açıdan tarihi öneme sahip Fagus fabrikasını listeye dahil etti. 

1972 tarihli UNESCO "Dünya Doğal ve Kültürel Mirasının Korunması Sözleşmesi"ne göre, dünyada "evrensel seçkin değer" ölçütlerine uyan kültürel ve doğal varlıklar "Dünya Mirası" sayılıyor. 

"Dünya Mirası Listesi" adını taşıyan bu listeye girmeyi başaran yerler, dünya çapında statü, prestij, turistik çekicilik, kaynak ve teknik yardım imkanı elde ediyor.





 
Almanya
Ana Sayfa
          Alfeld
Ana Sayfa
 

"Dünya Mirası Listesi'ne eklenen 5 yeni bölge" Haberini İlgilendiren Ülke ve Şehirler:

Almanya Genel (Almanya), İtalya Genel (İtalya), Kolombiya Genel (Kolombiya), Sudan Genel (Sudan), Ürdün Genel (Ürdün),



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.