Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Venedik'te Bedava Yapabileceğiniz 10 Şey...        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
İtalya Venedik   29 Haziran 2022 8632 0 Emre Gülşen 
 
  Venedik'te Bedava Yapabileceğiniz 10 Şey...

Kanalların güzel ve gizemli şehri Venedik. Her daim binlerce insanın ziyaret ettiği dünyanın en turistik şehirlerinden birisi. Turizm elbette Venedik'te bir endüstri halini almış. Sayfalarca hazırlanmış İngilizce bir menüden pizza sipariş edebileceğiniz gibi çok da romantik olmayan bir gondol turuna 80 € ödeyebilirsiniz. İlginç ve pek de ihtimal verilmeyen ise para ödemeden yapacağınız bazı şeyler Venedik'ten daha fazla zevk almanızı ve daha otantik şeyler yapmanızı sağlayabilir. Belki en mükemmelleri olmayabilir ancak yine de denemekten ne zarar çıkar ki?

İşte Venedik'te tek kuruş ödemeden yapabilecekleriniz;

FOTOGRAF: © M. Hakan Özbaran / Gezialemi.com
1. Venedik sokaklarında kaybolun Her gün bir sürü turist Venedik'e akın ediyor. Peki sizce nereleri görüyorlar? Muhtemelen Aziz Mark (St. Mark) Meydanını. Siz farklı bir şey yapın ve Venedik içinde herkesin gitmediği sokaklara dalın. Ne kadar uzağa gidebilirsiniz ki? Unutmayın bir adadasınız ve isteseniz de otelinizden çok fazla uzaklaşamazsınız.

2. Bir akşam vakti Aziz Mark Meydanına gidin. Aziz mark meydanından Venedik'in bütün önemli yapılarını görebilirsiniz. Ancak buraya gitmek için akşamı tercih edin. Hem daha tenha olur hem de oturacağınız bir kafeden sokak çalgıcılarını dinleme şansınız olur.

3. Rialto Pazarındaki tezgahları dolaşın Rialto Köprüsünün yanında, Büyük Kanal boyunca balık, sebze ve meyve olmak üzere çeşitli şeylerin satıldığı Pazar kurulur. Hiçbir şey almasınız bile taze ürünlerin satıldığı yerlerde dolaşmak, yerel halkın içine girmek size iyi gelecektir.

4. Cannaregio etrafında turlayın Avrupa'nın en eski Yahudi yerleşimlerinden olan Cannaregio semti, Venedik'in en yüksek yapılarını içerir. Yahudi mahallelerinde dolaşabilir, sinagogları görebilirsiniz.

FOTOGRAF: © M. Hakan Özbaran / Gezialemi.com
5. Scala Contarini del Bovolo'ya tırmanın Campo Marin'in az gezilen bir yan yolunda yer alan 15. yy yapısı Scala Contarini del Bovolo'nun spiral merdivenlerinden yukarı çıkın ve nefis Venedik manzarasının keyfini çıkarın.

6. Zattere boyunca yürüyün Şehrin kalabalık yerlerinden uzak olmak, kıyı boyunca yürüyüş yapmak, akşam yemeği yemek ve özellikli güneş batarken romantik bir manzara izlemek için Dorsudoro semtini tercih edebilirsiniz.

7. Plajda kavrulun Sabah güneşin doğmasıyla beraber vaporettoya (deniz otobüsü) atlayın ve 11 km uzunluğundaki plajlarıyla "Lido" ya giderek güneşin tadını çıkartın.

8. Bedava sanat galerilerini ziyaret edin Her sergi ücretli olmak zorunda değil. Ücretsiz sanat gezileri için Galleria Ravagnan (Piazza San Marco, 50a)'a gidebilirsiniz veya Giudecca (795 Fondamenta S.Biagio 795, Giudecca)'yı tercih edebilirsiniz.

9. Torcello'yu gezin Yeşil ve huzurlu bir ada olan Torcello'ya bir vapur bileti alın ve şehrin daha sakin kısmının tadını çıkartın. Adanın her tarafı bir tabiat güzelliği olmakla beraber Santa Maria Dell'Assunta katedraline giderek 11-12. yy Bizans mozaiklerini görebilirsiniz.

FOTOGRAF: © M. Hakan Özbaran / Gezialemi.com


10. Murano adasında cam işçiliklerini izleyin Murano adası, Venedik'in cam işçilikleri ile ünlü efsanevi adasıdır. Sokakları dolaşın ve bu efsanevi işçiliği izlemek için imalathaneleri araştırın. (Emin olun ki zor olmayacaktır.) En büyük problem ise, bu eşsiz parçaları almamayı nasıl başaracağınızdır.

İyi gezmeler...

Hazırlayan: © Emre Gülşen / Gezialemi.com

Kaynak: Makalenin orijinaline ulaşmak isterseniz "10 free things to do in Venice - Globe Tales



NOT: Yukarıda İngilizce orijinalinden Türkçe'ye özetlenerek çevrilen makalenin tek amacı Venedik şehrini ziyaret etmeyi düşünen kişilere farklı alternatifler sunmaktır. Makalenin orijinalinde verilen yer isimlerine "herhangi bir ilave ya da yorum katmadan" sadık kalınmıştır. Makaleyi destekleyecek yeni ve farklı fikirlere her zaman açık olduğumuzu belirtiriz. Tüm çabalara rağmen eksik, hatalı ya da güncel bilgiler olmamasından dolayı www.gezialemi.com sitesinin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.







 
İtalya
Ana Sayfa
          Venedik
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.