Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Skyscanner'dan Pekin'de Yapabileceğiniz 10 Şey        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Çin Pekin   07 Ağustos 2013 8798 0 hakangeziyor 
 
  Skyscanner'dan Pekin'de Yapabileceğiniz 10 Şey

Olimpiyatlar tamamlanalı beş yıldan fazla zaman oldu ve o günden bugüne dünyanın gözü Çin'in parlayan ekonomisinde. Elbette konu Çin olunca ilk akla gelenin de 21 milyonluk devasa başkent Pekin olması normal. Frommer's ve Rough Guides rehber kitaplarının yazarlarından Tripbod Simon, ünlü arama motoru Skyscanner için, Pekin'de mutlaka yapılması gereken 10 şeyi listelemiş. Aşağıda rastgele sıralanmış olanlar bakalım sizin listenizle ne kadar örtüşüyor...



Kaynak: Yelkovankuşları / www.gezialemi.com 

1- Bisiklet Binin
Pekin'de dokuz milyon bisiklet olduğunu biliyor musunuz? Şehrin pek çok noktasına yayılmış özel bisiklet yolları ve geçitlerle bisiklet binmek büyük keyif. Üstelik daha yeşil, daha ucuz ve çok daha sağlıklı. Güzel bir alternatif için Cycle China, 12 Jingshan East Street (opposite Jingshan Park East Gate); +86 10 6402-5653.


2- İmparatorluğun Üç Harikasını Gezin
Eğer Çin'in tarihi ve kültürel dünyasına kısa bir ziyaret yapmak isterseniz Yasak Şehir (Forbidden City), Yazlık Saray (Summer Palace) ve Cennet Tapınağı (Temple of Heaven) tam size göre. Bu arada, Yazlık Saraydaki Kunming Gölünde tekne turuna zaman ayırmayı da unutmayın.


3- Jingshan Parkı Keşfedin
Yasak Şehir binlerce odadan oluşsa da onun ihtişamını görebilmek için Jinshan Park'a doğru hafifçe tırmanın. Ming Hanedanlığı dönemine tarihlenen Park, aynı zamanda Fengşu prensiplerine göre düzenlenmiştir. Her gün 07.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilen Park'a giriş ücreti 2 Yuan (¥).


4- Tian'anmen Meydanı'nı Hissedin
Adını Yasak Şehrin ana giriş kapısı olan Tian'anmen'den alan meydan Mao Zedong'un Mozolesi, Kahramanlar Anıtı, Büyük Halk Binası ve Devrim Müzesi gibi önemli mekanları barındıran meydan Pekin'in olmazsa olmazlarından.



Kaynak: www.flashpackerhq.com

5- Panjiayuan Antika Pazarına Gidin
Bir şey alıp satmasanız da bu fantastik Pazar Pekin'in turistler tarafından en çok ziyaret edilen noktalarından birisi. Özellikle hafta sonları erken kalkın ve kitaptan yatak başlığına ne ararsanız bulabileceğiniz bu keyifli mekanı keşfedin.  Panjiayuan Qiao, Chaoyang (Pazartesi-Cuma 08.00-18.00, Cumartesi-Pazar 04.30-18.00)


6- Çin Seddinin Farklı Yüzünü Keşfedin
Çin Seddi'nin en bakımsız ve doğal halini görmek için turistlerin ziyaret ettiği Badaling yerine 2-3 saatlik bir yolculukla Gubeiko, Jinshanling ve Jiankou'ya gidin. Dikkat, dik tırmanışlar sizi bekliyor. Alternatif için Great Wall Hiking firmasının turları düşünülebilir. (Jiankou Great Wall ¥25; otobüs #916, Dongzhimen'den Huairou, ve daha sonra minibüs; 2-3 saat. Mutianyu Great Wall ¥45; turist otobüsü,#867, Dongzhimen'den; 2 saat.


7- Geleneksel Çin Masajı Yaptırın
Bu kadar gezinti, yürüme, yeme-içme ve yorgunluktan sonra geleneksel bir masaj sizi kendinize getirecektir. Üstelik hiç de tahmin edemeyeceğiniz kadar ekonomik bir tutara (Saati ortalama ¥60).  "Beijing Massage Hospital" (7 Baochan Hutong, Xicheng; +86 10 6616 8880) ya da  "Dragonfly"  (60 Donghuamen Jie, +86 10 6527 9368) iki alternatifiz.


8- Romantik Bir Akşam Yemeği Yiyin
Houhai Gölünde özel gondolunuzla klasik Çin müziği eşliğinde alacağınız güzel bir akşam yemeği tüm yorgunluğunuzu alacaktır. Maliyeti, gondol dahil, yaklaşık ¥600-700 olan yemek için elbette göl kenarındaki restoran da bir diğer alternatifiniz. Bu arada No Name Bar'da içeceği de ihmal etmeyin. (Kaorouji 14 Qianhai Dongyan; +86 10 6404 2554; her gün 11.00-02.00; No Name Bar 3 Qianhai Dongyan)


9- Pekin Ördeğini Deneyin
Dünyanın pek çok yerinde Pekin ördeği yiyebilirsiniz ama en lezzetlisinin Pekin'de olduğu söylenir.  Geleneklerine sıkı sıkıya bağlı olanlar Pekin ördeğinin sade yenmesi gerektiğini söylese de siz ince dilimlenmiş taze soğan, erik sosu ve sebzelerden vazgeçmeyin. Pek çok alternatifiniz olabilir ama Huajia Yiyuan pek çok insanın favorisidir. (Huajia Yiyuan 235 Dongzhimennei Dajie near (+86 10 5128 3315). Beixinqiao metro istasyonu).



Kaynak: www.tianqiaoacrobatictheater.com

10- Pekin Akrobatlarını İzleyin
Farklı bir deneyim yaşamak isteyenler Pekin'de ve genel olarak Çin'de oldukça önem verilen akrobasi gösterilerini izleyebilirler. Henüz beğenmeyen kimsenin olmadığı iddia edilen bu gösteriler için, Pekin'in en eski akrobat topluluğu "Tianqiao Acrobatics Theater" ( 95 Tianqiao Market Street, Xuanwu  (+86 10 6303 7449; ¥180-580) ya da "Chaoyang Acrobatic Theater" (36 Dongsanhuan Bei Lu (+86 10 6506 8116; ¥180-880; metro hat 12, Hujialou istasyonu, C çıkışı) güzel bir alternatif olabilir.


İyi gezmeler...


Hazırlayan: M. Hakan Özbaran

KAYNAK: Yukarıda özet halinde verilen makalenin orijinaline ulaşmak isterseniz: 10 best things to do in Beijing: a local's guide - Skyscanner



NOT: Yukarıda İngilizce orijinalinden Türkçe'ye özetlenerek çevrilen makalenin orijinalinde verilen yer isimlerine  "herhangi bir ilave ya da yorum katmadan" sadık kalınmıştır. Makaleyi destekleyecek yeni ve farklı fikirlere her zaman açık olduğumuzu belirtiriz. Tüm çabalara rağmen  eksik, hatalı ya da güncel bilgiler olmamasından dolayı www.gezialemi.com sitesinin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.










 
Çin
Ana Sayfa
          Pekin
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.