Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Şavşat Cittaslow (Sakin Şehir) Ünvanını Aldı        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Türkiye Artvin   26 Haziran 2015 3326 0 Erdin İVGİN 
 
  Şavşat Cittaslow (Sakin Şehir) Ünvanını Aldı

Artvin'in Şavşat ilçesi, Cittaslow 2015 yılı Genel Kurulu'nda Cittaslow belgesini alarak Türkiye'nin 10., Doğu Karadeniz Bölgesi'nin ise 2. Cittaslow Kenti (Sakin Şehir) oldu.21-23 Haziran tarihlerinde İtalya'nın Milano şehrinde düzenlenen törende Şavşat ilçesi Cittaslow,"Sakin Şehir" ünvanını aldı. Evrensel Expo 2015 Milano Fuarı çerçevesinde İtalya'nın Abbiategrasso kentinde gerçekleştirilen genel kurulda; aday kentlere sertifikaları verildi ve üye ülkeleri temsil eden belediye başkanları konuşma yaptı.

Ülkemizde Seferihisar, Perşembe, Yalvaç, Taraklı, Gökçeada, Vize, Akyaka, Yenipazar ve Halfeti'den sonra Artvinin ilçesi Şavşat da Cittaslow ünvanını almayı başardı. Böylece Şavşat, Türkiye'de Doğu Karadeniz  bölgesinde Ordu'nun Perşembe ilçesinin ardından ikinci Cittaslow Kenti oldu. Şavşat, Türkiye'nin en doğusundaki ilk Cittaslow Kenti ünvanını da elde ederek adını dünyaya duyurmuş oldu.

Bir kentin bu ünvanı alabilmesi için 70 kriteri en iyi şekilde yerine getirmesi gerekiyor. Bu 70 kriter 3 ana başlık atında toplanabilir. Tarihe, kültüre, gelenek göreneklere sahip çıkmak, doğayı çevreyi korumak, ve üçüncüsü de bilimi sanatı rehber edinerek bu ilk iki kriteri gerçekleştirmek.


KAYNAK:



"Yavaşlığın düzeyi anının yoğunluğuyla doğru orantılıdır; hızın düzeyi unutmanın yoğunluğuyla doğru orantılıdır. Yavaşlık ile anımsama, hız ile unutma arasında gizli bir ilişki vardır. Bir şey anımsamak isteyen kimse yürüyüşünü yavaşlatır. Buna karşılık, az önce yaşadığı kötü bir olayı unutmaya çalışan insan elinde olmadan yürüyüşünü hızlandırır"
− Milan Kundera




 
Türkiye
Ana Sayfa
          Artvin
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.