Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Türkiye Nevşehir   14 Eylül 2016 2214 0 Erdin İVGİN 
 
  Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali

Ürgüp Bağ Bozumu Festivali 45 yıldır Kaymakamlık, Belediye, sivil toplum kuruluşları, turizmciler, çiftçiler tarafından yapılan, Ürgüp'ün en önemli özelliklerinden olan Ürgüp üzümünün ve üzüme bağlı pekmez gibi yan ürünlerinin daha fazla tanıtımının yapılmasının amaçlandığı, bunun yanı sıra Turizm, Tanıtım ve Tarım'ın Ürgüp için önemine dikkat çekilen kültürel bir festivaldir.

Her yıl Eylül ayının 2. haftası üzümlerin olgunlaşmasına bağlı olarak Ürgüp Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen festival, 18 Eylül 2016 tarihinde Ürgüp'ün girişinde bulunan Üç güzeller mevkiinde yapılacak. 



Bu yıl ülkemizin içerisinde bulunduğu şartlar nedeniyle, festivalin sadece kültürel etkinlikler yapılacak. Festival geçmiş yıllarda olduğu gibi 2 gün olarak değil, sadece 18 Eylül Pazar günü 1 günlük etkinliklerle gerçekleştirilecek. Peribacaları manzarasında, Üç güzeller mevkiinde, çeşitli etkinliklerle kutlanacak 45. Bağ bozumu festivalinde geçmiş yıllarda olduğu gibi konser ve şenlik gibi faaliyetlere bu yıl ara vererek üzüm yarışmaları, pekmez yapımı, üzüm ikramı gibi etkinlikler düzenlenecek  ve bölgede bulunan turizm tesisleri tarafından ikramlar yapılacak. 


Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali ile ilgili bilgi için  http://www.gezialemi.com/Festival sayfasını ziyaret edebilirsiniz.






 
Türkiye
Ana Sayfa
          Nevşehir
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.