Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Datça Badem Çiçeği Festivali 8-10 Şubat Tarihleri Arasında         


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Türkiye Muğla   25 Ocak 2019 3402 0 Engin D 
 
  Datça Badem Çiçeği Festivali 8-10 Şubat Tarihleri Arasında

Türkiye'nin önde gelen badem bölgesi Datça, beyazın ve pembenin tüm tonlarına ev sahipliği yapacak görsel bir şölene daha hazırlanıyor.

Geçen yıl ilk kez düzenlenen ve binlerce katılımcıyla Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin ağırlandığı festival, bu yıl 8-9-10 Şubat 2019'da Datça Yarımadası'nın doğasını, yerel kültürünü ve tarihini ziyaretçilerle paylaşmaya hazırlanıyor.



Datça bademinin özelliği niceliğinde değil, niteliğindedir. Türkiye'de badem üretiminin %10'unu karşılayan Datça'da, tespit edilebilmiş 85 çeşit badem türü bulunur. Datça'da bademler susuz tarımla yetiştirilir. Tüm dünyada badem fiyatları bademin iriliğine ve lezzetine göre belirlenir. Tamamen sulu tarım ile üretilen en iri Amerikan bademinden bile yaklaşık %30- 40 oranında daha iri, ağır ve daha lezzetlidir.

Badem ağaçları, Ocak - Şubat aylarında bembeyaz çiçeklerini açarak baharın gelişini müjdeler. Badem çiçekleriyle papatyaların buluştuğu zamanlar Datça'nın en harika zamanlarıdır. Badem Çiçeği Festivali, Datça'nın bu harika zamanına tanıklık etmek, şehirden biraz uzaklaşıp nefes almak, doğaya dönüp Ege ile Akdeniz'i kucaklayan Datça'nın en özel tatlarını deneyimlemek, farklı atölyelerde hoş vakit geçirirken, yeni şeyler öğrenmek için müthiş fırsat.

Datça merkezinde ve Palamutbükü panayır alanlarındaki el emeği ürünler ve hediyelik eşya stantları, badem ürünleri ve yöresel yemek satışları, çocuk ve yetişkinlere yönelik renkli ve yaratıcı workshoplar, Datça'ya özgü dans gösterileri ve sahne performanslarıyla üç gün sürecek olan festival ziyaretçilere çok çeşitli etkinlikler sunuyor.

Ayrıca, ziyaretçilerin tercihlerine göre katılabilecekleri turlar ve doğa yürüyüşleri ile yarımadanın dört bir yanını keşfetme, tarihini ve kültürünü deneyimleme imkânı sunuluyor.

Festivalin öne çıkan etkinliklerinden bir diğeri ise badem çiçeği temalı "Fotoğraf Yarışması" olacak! Festival haftasında çekilecek badem çiçeği fotoğraflarının katılım sağlayabileceği yarışma, festival heyecanını ve coşkusunu daha da artırıyor.

Festival ile ilgili detaylar için www.bademcicegifestivali.com sitesini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirsiniz.




 
Türkiye
Ana Sayfa
          Muğla
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.