Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Berlin'de Bedava Yapabileceğiniz 20 Şey        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Almanya Berlin   16 Şubat 2021 2130 2 hakangeziyor 
 
  Berlin'de Bedava Yapabileceğiniz 20 Şey

Avrupa'nın en keyifli, bir o kadar da üzgün şehirlerinden birisi olarak kabul edilir Berlin... İki savaşı görmüş, yarısından fazlası harap olmuş, uzun yıllar soğuk savaşın ortasında kalan hüzünlü güzel Berlin. Bugün milyonlarca insanın ziyaret ettiği şehirlerden birisi olan Berlin'de herhangi bir ücret ödemeden yapabileceğiniz pek çok şey var. Elbette belki "en güzel" ya da "en popüler" atraksiyonlar olmayabilir. Hatta sizin için hiç de önemli bir tarafı bulunmayabilir. Ancak unutulmamalı ki bunları yapmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. 

İşte popüler gezi-seyahat sitesi Lonelyplanet okurları tarafından tespit edilen ve Berlin geziniz sırasında hiçbir ücret ödemeden yapabileceğiniz en güzel 20 şey... 

Parlamento Binası / Fotoğraf:© Avda / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-3.0

1- Parlamento Binasını (Reichstag) ve Kubbesini Ziyaret Edin

Norman Foster tarafından planlanan ve ücretsiz bir asansör ya da spiral şeklinde yoldan çıkabileceğiniz kubbe harika bir Berlin manzarası sunuyor. Rezervasyon yaptırmayı ve ücretsiz sesli rehberi unutmayın.

2- Doğu Yakası Galerisi'ni Görün 

Berlin Duvarı'nın ayakta kalan en uzun parçasını görmek isterseniz Spree Nehri kenarında yer alan Doğu Yakası Galerisini ziyaret edin. 100'den fazla sanatçı tarafından adeta bir açık hava galerisine çevrilen bölge hoşunuza gidecek.

3- Müzeler Adasına Gidin 

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan beş farklı müzenin oluşturduğu kompleksin içinde yer alan müzeleri ziyaret etmek için elbette ücret ödemeniz gerekiyor. Ancak nefis mimarisi ile Adayı gezmek ücretsiz.

4- Şehrin Keyifli Manzaralarını Kaçırmayın

Bir kadeh içecek fiyatına NeuKölln semtinde bulunan Klunkerkranich Bar'da nefis manzarayı kaçırmayın. Farklı bir deneyim isterseniz Viktoriapark'da bir yürüyüş yapın ve 2. Dünya Savaşından miras kalan Teufelsberg'i ziyaret edin.

5- Höfe Avlularını Ziyaret Edin

Mitte semtinde birbirine bağlı karizmatik 8 avludan oluşan bölge keyifli bir öğleden sonra kahvesi yudumlamak için en güzel noktalardan birisi.

Müzeler Adası / Fotoğraf:© Thomas Wolf / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-3.0

6- Komedi Şovlarına Katılın

Son dönemde Berlin'de sayıları artan komedi şovlarından ücretiz olanları merak ediyorsanız "Bar In A Jar" ve "Comedy Cafe" gibi stand up sahnelerinin programlarını takip edin.

7- 100 Numaralı Otobüse Binin

Elbette Berlin'de otobüsler ücretsiz değil ancak çok küçük bir ücretle aralarında Kaiser Wilhelm Kilisesi, Siegessaule, Hayvanat Bahçesi Parkı ve Alexanderplatz olan pek çok önemli noktayı görebilirsiniz.

8- Ücretsiz Yürüyüş Turlarına Katılın

Şehrin en önemli turistik noktalarını ziyaret etmenin farklı bir yolu da ücretsiz şehir turlarına katılmaktır. Turlar ücretsizdir ama bahşiş serbesttir.

9- Parkta Piknik Yapın

Yaz döneminde pek çok Berlinli gibi siz de piknik yapın. Bunun için en ideal yerlerden birisi şehir merkezinde yer alan "Tiergarten". Ya da bir zamanlar havalimanı olarak kullanılan, artık devasa bir park olan "Tempelhofer Feld" bir diğer alternatifiniz.

10- Yiyecek Pazarlarını Keşfedin

Yerel halk tarafından Berlin'e özgü lezzetleri tatmak için en doğru adres semt pazarları ve sokak lezzetleridir. Perşembe ve Cumartesi günleri Prenzlauer Berg'deki Kollwitzplatz'da; Salı ve Cuma günleri Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg'de; Cuma ve Pazar günleri de Markthalle Neun'da aradığınızı bulabilirsiniz. 

Brandenburg Kapısı / Fotoğraf:© Thomas Wolf / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-3.0

11- Sokak Sanatıyla Kendinizi Mest Edin

Sokak sanatlarında dünyanın önde gelen şehirlerinden olan Berlin'de güzel örneklere Kreuzberg'in doğusunda, Doğu Sanat Galerisinin de yer aldığı Friedrichshain'de ve Mitte'nin Haus Schwarzenberg'de rastlayabilirsiniz.

12- Terörün Topoğrafyası Müzesini Ziyaret Edin 

Bir zamanlar Gestapo Merkezi, Gizli Servis gibi Nazi Almanyası'nın en önemli merkezlerine ev sahipliği yapan Müze, "Üçüncü Reich" döneminde SS ve Polis Merkezi Teşkilatı tarafından Avrupa çapında işledikleri suçları ve Naziler iktidarı ele geçirdikten sonra Berlinlilerin hayatındaki değişiklikleri gösteren bir sergi bulunuyor.

13- Sachsenhausen Toplama Kampını Ziyaret Edin

Berlin'e 35 km mesafede yer alan Ornienburg'da, Naziler tarafından inşa edilen ilk toplama kamplarından birisi olan Sachsenhausen yer alıyor. Ulaşım için S-Bahn S 1 hattını (Wannsee - Oranienburg) kullanabilir ve Oranienburg istasyonunda inebilirsiniz.

14- Berlin Duvarı Anıtını Görün

Eski sınır hattı boyunca uzanan Berlin Duvarının bulunduğu Bernauer Strasse'de yer alan Anıt (Gedenkstätte Berliner Mauer), duvarın inşası, arka planları, işleyişi, nöbetçi kuleleri, kaçış tünelleri hakkında bilgiler bulabileceğiniz bir yerdir.

15- Checkpoint Charlie'de Hatıra Fotoğrafı Çektirin

Bir dönem yabancılar ve diplomatlar için Doğu ve Batı Berlin arasındaki tek geçiş noktası olan Checkpoint Charlie, çevresindeki sokak galerileri ile birlikte Berlin'in olmazsa olmazlarından birisidir.

Katledilen Yahudiler Anıtı / Fotoğraf:© Alexander Blum / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-4.0

16- Brandenburg Kapısını Görün

1791 yılında Kraliyet Kapısı olarak inşa edilen yapı, muhtemelen Berlin'in en çarpıcı simgelerinden birisidir. Bir zamanlar duvarın yanında sönük kalan Kapı bugün için yeniden birleşmenin simgesi olarak kabul ediliyor.

17- Katledilen Avrupalı Yahudiler Anıtını Ziyaret Edin

Potsdamer Platz ile Brandenburg Kapısı arasında bulunan Anıt, neredeyse bir futbol sahası alanı büyüklüğündedir. 2711 beton bloktan oluşan Anıt 2005 yılında açılmıştır.

18- Schlachtensee'nin Keyfini Çıkarın

Sıcak bir günde, tıpkı Berlinlilerin yaptığı gibi, trene atlayın ve 30 dakikalık kısa bir yolculuk sonrasında Schlachtensee gölünün keyfini çıkarın.

19- Klüplerde Eğlenin

Her ne kadar bazıları giriş ücreti istese de Berlin'de pek çok gece klübü sizleri giriş ücreti istemeden ağırlamaktan memnuniyet duyacaktır. "Dunkerclub" ve "Süss war Gestern" dans için güzel bir alternatif.

20- Berlin Katedralini Ziyaret Edin

Müzeler Adasında yer alan Berlin Katedrali şehrin önemli simgelerinden birisi olarak kabul edilmektedir. Giriş ücretsizdir ancak bağış kabul edilir.

İyi gezmeler... 


HAZIRLAYAN: M. Hakan ÖZBARAN / Gezialemi.com 

Kaynak: Makalenin orijinaline ulaşmak isterseniz Top 20 Free Things To Do In Berlin-Lonelyplanet 


NOT: Yukarıda İngilizce orijinalinden Türkçe'ye özetlenerek çevrilen makalenin tek amacı Berlin şehrini ziyaret etmeyi düşünen kişilere farklı alternatifler sunmaktır. Makalenin orijinalinde verilen yer isimlerine "herhangi bir ilave ya da yorum katmadan" sadık kalınmıştır. Makaleyi destekleyecek yeni ve farklı fikirlere her zaman açık olduğumuzu belirtiriz. Tüm çabalara rağmen eksik, hatalı ya da güncel bilgiler olmamasından dolayı www.gezialemi.com sitesinin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.




 
Almanya
Ana Sayfa
          Berlin
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
Şükran Şahin
(13 Şubat 2022)

15 günlüğüne Berline gidiyorum yakında. Defalarca gittim, çok beğendiğim bir şehir. Üsttekilerin hepsini ziyaret ettim. Bu sefer sizin yazdığınız hibi dokak sanatını yapanları daha çok seyredeceğim👍

Şükran Şahin
(24 Eylül 2021)

Senede bir Berline gidiyorum, torunumu görmeye. Her yeri gezdim sanıyordum, meğerse atladığım yerler varmış, teşekkürler Hakan bey.

 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.