Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Yola Çıkarken ::::: Televizyonda Gezi Programları...        
      Ekleme Düzenleme    Okunma Yazan
    19  Aralık 2010 05 Ocak 2014     63304 hakangeziyor
 
  Televizyonda Gezi Programları...

Seyahat etmek güzel şey...Yeni yerler görmek, oraları hissetmek gerçekten hoşbir duydu...Ama kimi zaman bizzat gidemeden de başka diyarları gezmek, oralarda keyifle dolaşmak mümkün...Nasıl mı? Elbette televizyon programları vasıtasıyla...

Bu yazıda ulusal televizyon kanallarında yurt içi ve yurt dışı gezileri konu edinen, kimi zaman bizden kimi zaman da uzak diyarlardan bahseden tv programlarını toparlamaya çalıştık. Son dönemde izleyicilerin yükselen ilgisiyle birlikte sayıları artan gezi/seyahat programları vasıtasıyla bilmediğimiz yerlerin gezilecek bölgeleri, yaşamları, kültürleri, gelenekleri ve daha nice nice şeylerini öğrenebiliyoruz. Ya da daha önceden gördüğümüz yerleri anılarımızda yeniden canlandırıyoruz...

İşte alfabetik sırayla toparlamaya çalıştığımız ve sizin de katkılarınızla ilaveler yapılabilecek ulusal kanallarda yayınlanan gezi/seyahat programları...

İyi seyirler...

Not: Sitemizde bulunan Gezi-Tv programlarını izlemek isterseniz Gezialemi Tv Programları Ana Sayfasını inceleyebilirsiniz.





AŞ KENDİNİ

Yayınlandığı Kanal: Bugün TV

Yayın Günü ve Saati: Pazar saat 14.20; aynı gün saat 18.20'de tekrar

Aş Kendini, tvlerdeki en uzun soluklu gezi programlarından birisi. Sempatik sunucusu Aydan Önder'le birlikte oturduğunuz yerden okyanuslar aşarak, yedi kıtayı arşınlamanız ve keyifli yolculuklar yapmanız mümkün.





AYNA

Yayınlandığı Kanal: Samanyolu Tv

Yayın Günü ve Saati: Cumartesi 21.40; tekrarı Pazar 10.45

Sunuculuğu Saim Orhan'ın yaptığı Ayna, Türkiye'nin en uzun soluklu gezi-belgesel programı. 1995 yılından beri yurtdışı gezi-belgesel programları yapıyor. Ayna şu ana kadar Grönland'dan Madagaskar'a, Afganistan'dan Brezilya'ya, Meksika'dan Papua Yeni Gine'ye, Yeni Zelanda'dan İzlanda'ya kadar, 110 ülkede çekimler yaptı. Hazırladığı 368 bölümle alanında tek lider program. AGB verilerine göre Türkiye'nin en çok seyredilen yerli belgeseli. (Tanıtımdan)





DOLU DOLU ANADOLU

Yayınlandığı Kanal: Kanaltürk

Yayın Günü ve Saati: Cumartesi 16.15

Mert Savaş'ın hazırlayıp sunduğu programda, her bölüm başka bir şehrimiz geziliyor. O yörenin kültürel ve ekonomik değerleri incelenip bölge halkıyla röportajlar yapılıyor ve izleyiciler çeşitli iş alanlarını ve popülerliğini yitirmiş sanatları bizzat ustasından öğrenme fırsatını yakalıyor.



DÜNYAYI GEZİYORUM

Yayınlandığı Kanal: Kanaltürk

Yayın Günü ve Saati: Pazar 14.45; Cumartesi 09.00'da tekrar

Özlem Tunca'nın hazırlayıp - sundugu, Yasin Esirgenç'in yönettiği ''DÜNYA'YI GEZİYORUM'' programı, her hafta sizleri dünyanın bambaşka köşelerine alıp götürecek. Farklı kültürleri, bambaşka yaşamları "Dünyayı Geziyorum" programında bulacaksınız. Özlem Tunca ile Dünya'yı Gezmeye hazır olun...(Tanıtımdan)





GEZELİM GÖRELİM

Yayınlandığı Kanal: TRT 1

Yayın Günü ve Saati: Cumartesi 16.00; tekrarı Cuma hariç her gün TRT Belgesel'de saat 21.45

'Gezelim Görelim' programı 24 yıldır devam eden bir dizi yapım. Her bir bölümünde Anadolu'nun bir köşesi, doğal güzellikleri, sosyal ve ekonomik yapısı, sahip olduğu ulusal değerleri, tarihi, kültürü, turizm potansiyeli, gelenekleri, görenekleri ve mutfağı tanıtılmaktadır. Nuray Yılmaz'ın hazırlayıp sunduğu Gezelim Görelim yepyeni bölümleriyle TRT ekranında izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor. (Tanıtımdan)





GEZGİN

Yayınlandığı Kanal: Kanal A

Yayın Günü ve Saati: Cumartesi 19.45

Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Orta Asya'dan Ortadoğu'ya sesler ve renkler GEZGİN'de ekrana geliyor. Gazeteci Abdullah Türksoy'un hazırlayıp sunduğu GEZGİN, insanoğlunun yaradılışından bu yana süre gelen yaşantısını konu ediniyor.

Bu serüven, dört nala giden atlardan, huzurdan, örgütlenmeden, bilgelikten, kahramanlıktan, hoşgörü ve dostluktan, kardeşlikten, olağanüstü gizemcilikten, sanat ve duygudan, tutkulardan, sıra dışı olan her şey gibi karşıtlıklardan ve aykırılıklardan oluşuyor.

GEZGİN programı, Türk dünyasından en son haberlerin ve renkli görüntülerin yanı sıra, dünya halklarının yaşantılarını, acılarını ve sevinçlerini de ekrana getiriyor. (Tanıtımdan)





GEZELİM TOZALIM

Yayınlandığı Kanal: Kanal A

Yayın Günü ve Saati: Pazar 21.15; tekrarı Cumartesi 17.30

Gafur Uzuner, Türkiye'nin her yerini karış karış geziyor, samimi sohbetiyle yurdumuzun sıcak insanlarını sizlerle buluşturuyor. Gün ışığına çıkmamış yemek tarifleri ve keşfedilmemiş mekanlar, yöre yöre ekranlara geliyor. (Tanıtımdan)





GÜLHAN'IN GALAKSİ REHBERİ

Yayınlandığı Kanal: TV 8

Yayın Günü ve Saati: Cumartesi 11.00; tekrarı her sabah 07.00

Ekranların en uçuk kaçık ve eğlenceli gezi programı Gülhan'ın Galaksi Rehberi, tv8 ekranlarında sevenleriyle buluşmaya devam ediyor. Gülhan Şen'in hazırlayıp sunduğu programda, seyahat severler için yurtdışındaki en popüler tarihi-turistik noktalar ve yeni alternatif rotalar tanıtılıyor... Yeme içme, eğlence ve alışveriş üzerine yararlı bilgiler, ilginç notlar aktarılıyor. (Tanıtımdan)





HAYAT GEZİNCE GÜZEL

Yayınlandığı Kanal: CNN Türk

Yayın Günü ve Saati: Cumartesi 13.10

Sahil Günlüğü programının başarılı sunucusu Fatih Türkmenoğlu "Hayat Gezince Güzel"de yurtiçi ve yurtdışını keşfetmeye devam ediyor. Prodüktörlüğünü Anıl Gökalp'in yaptığı, Fatih Türkmenoğlu'nun hazırlayıp sunduğu "Hayat Gezince Güzel"de; "Nasıl gidilir?", "Nerede kalınır?", "Ne yenir?", "Ne alınır?" ve "Ne yapmalı?" gibi sorulara cevap bulunuyor. (Tanıtımdan)





YOL ÜSTÜ LEZZET DURAKLARI Yayınlandığı Kanal: CNN Türk Yayın Günü ve Saati: Cumartesi 12.05

Mehmet Yaşin, 'Yol Üstü Lezzet Durakları'nda izleyiciyi tam anlamıyla bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor.

Akhisar'da Ramiz köfte, Bursa'da iskender kebap, Manisa'da Manisa kebabı, İzmir'de kumru ve boyoz, Tire'de Tire köftesi, Ödemiş'te yağlı kebap, Salihli'de odun köftesi, Eskişehir'de çiğ börek ve Mudurnu'da saray helvası...

Programda aynı zamanda aşçılardan yemek tarifi alınıp yöreye özgü malzemeler tanıtılıyor ve püf noktalar anlatılıyor. (Tanıtımdan)



NOT: Televizyon kanalları gündemdeki değişimlere bağlı olarak tv programlarının yayın saatlerini değiştirebilmektedir. Bu hususu dikkate alarak tv yayın akışlarından programların saatlerini takip etmenizi tavsiye ediyoruz.




 Yazılan Yorumlar...
hakangeziyor
(05 Ocak 2014)

Mevcut gezi programları gözden geçirilmiştir...

hakangeziyor
(30 Eylül 2011)

Merve Hanım, program listemize eklenmiştir. İlginiz ve katkınız için teşekkürler...

merve
(29 Eylül 2011)

Başarılı sunucu Özlem Tunca, Kanaltürkte Dünyayı Geziyorum isimli yeni bir gezi belgesel programına başladı. Cumartesileri saat 12.00de yayınlanıyor.. Bilginize

hakangeziyor
(11 Ağustos 2011)

Merve Hanım, katkınız için teşekkürler. Türkiye Özlemi programı listeye eklenmiştir.

Esenge
(11 Ağustos 2011)

www.turkiyeozlemi.com Ozlem Tunca is forever... En başarılı Cana yakın sunucu.. İzlemenizi tavsiye ederim. Cine5 te...

Merve uzungil
(11 Ağustos 2011)

Cine5 TVde yayınlanan ülkemizin en kaliteli olduğunu dusundugum Türkiye özlemi gezi belgesel programini unutup bütün gereksiz programların yer almasini şaşkınlıkla okudum. Türkiye özlemi bence sunucsuyla cekimleriyle tek kelimeyle tek...

EMİN
(19 Şubat 2011)

çok sağolun teşekkürler

NEŞE
(11 Şubat 2011)

Gezialemi sitesine ben çok olumlu yaklaşıyorum doğrusu...Yeni bir site,eksikler olabilir ve ayrıca hiç bir menfaat gözetimi yok burada bildiğim kadarı ile yalnızca gezi aşkı ile güzel işler yapılmak isteniyor..Arkadaşlar hep birlikte katkıda bulunursak bu site çok güzel yerlere gelebilir,elimizden gelen katkıları hepimiz yapalım..Çok sevgiler...

hakangeziyor
(11 Şubat 2011)

Gül Hanım, herhangi bir programı yazıp yazmama gibi bir tercihimiz bulunmuyor. Bizim için tek kriter "gezi programı" olması. Uyarınızdan sonra "Kış Güneşi" programını araştırdım ama yine bilgilerine ulaşamadım. Lütfen siz bize yayınlandığı kanalı ve saatlerini bildirin biz hemen listeye ilave edelim...
İyi günler...

gul buyukuzun
(11 Şubat 2011)

5senelık programcı ataman erkulu yazmayıpta doludolu anadolu programını 1senedır sunan acemı bır sunucuyu lısteye almanız gercekten çok ılgınc.sıtenızı çok begenıyorken bunu beklemezdım.

hakangeziyor
(25  Aralık 2010)

Sevgili Gülşah, ilgin ve katkın için teşekkürler. Uçuyorum adlı programı ekledim ama diğerine ulaşmaya çalışıyorum :) Bulunca aynen ekleyeceğim...Selamlar...

Gülşah
(25  Aralık 2010)

Güzel bir çalışma olmuş. Yazıda yer alanlar dışında (bende yeni farkettim, muhtemelen çok yeni programlar) iki program daha var eklemek isterim; TRT 1de yayınlanan Anadolu Gezgini ve TRT Haberde yayınlanan Uçuyorum adlı gezi programları.

 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.


Yola Çıkarken
 Evliya Çelebi'nin 400. Doğum Yıldönümü (22 Ağustos 2011)
2011, Türk ve dünya kültür tarihi açısından son derece önemli tarihi bir ... devamı ...
 
 UNESCO Somut Olmayan Dünya Mirası Listesi (Intangible Heritage Lists) (10 Nisan 2011)
UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi kapsamında Sözleşme ... devamı ...
 
 Cittaslow - Yavaş Şehir Hareketi (23 Şubat 2011)
İtalyanca Citta (Şehir) ve İngilizce Slow (Yavaş) kelimelerinden oluşan ... devamı ...
 
 Dünya Mirası Listesi (World Heritage List) (11 Ocak 2011)
Dünya Mirası Listesi, UNESCO’ya bağlı Dünya Miras Komitesi tarafından ... devamı ...
 
 Avrupa Festival ve Karnavalları (26  Aralık 2010)
Seyahat etmenin en güzel taraflarından birisi de gidilen yerin kültürüne ve ... devamı ...
 
 Televizyonda Gezi Programları... (19  Aralık 2010)
Seyahat etmek güzel şey…Yeni yerler görmek, oraları hissetmek gerçekten hoşbir ... devamı ...
 
 Dünya'daki Priz Tipleri... (28 Kasım 2010)
Yurtdışına giderken yanınızda götüreceğiniz elektronik cihazları şarj ... devamı ...
 
 Dünyada Taksi Fiyatları... (06 Kasım 2010)
Yurtdışına çıktığımızda karşılaşacağımız en önemli problemlerden birisi ... devamı ...
 
 Büyükelçilik ve Konsolosluklarımız (31 Ekim 2010)
Yurtdışına çıkmadan önce büyükelçilik ve/veya konsolosluklarımızın adres ve ... devamı ...
 
 Saat Kaç?... (30 Eylül 2010)
Seyahat edeceğiniz ülkede o anda saatin kaç olduğunu öğrenmek ya da Türkiye ... devamı ...
 
 Havayolu Şirketlerine Ait Şikayetler... (30 Eylül 2010)
Yurtdışına seyahate gitmeye karar verdiniz… Para durumunuzu ayarladınız... İzin ... devamı ...
 
 Döviz Kurları... (20 Eylül 2010)
Yurtdışına çıkmadan önce harcamalarınızı planlamak için elbette döviz kurlarına ... devamı ...
 
 Hava Durumu... (19 Eylül 2010)
Seyahatinizi planladınız… Uçak biletleri alındı… Vize gerekiyorsa o ayrıntı ... devamı ...
 
 MüzeKart: Türkiye'yi gezerken mutlaka yanınıza almanız gereken kart... (18 Eylül 2010)
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB tarafından 2008 yılında hayata geçirilen ... devamı ...
 
 Ülkelere Göre Seyahat Sağlığı (13 Eylül 2010)
Yurtiçi ve özellikle de yurtdışına seyahat edecekler yola çıkmadan önce ... devamı ...
 
 Duty Free Limitler (09 Eylül 2010)
Türkiye Gümrüksüz Satış Mağazaları (Duty Free) alışveriş limitleri Bakanlar ... devamı ...
 
 Vize Rejimi (18 Ağustos 2010)
Yurtdışına seyahat edecek olanların en önemli sıkıntılarından birisi de vize ... devamı ...