Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Yola Çıkarken ::::: MüzeKart: Türkiye'yi gezerken mutlaka yanınıza almanız gereken kart...         
      Ekleme Düzenleme    Okunma Yazan
    18 Eylül 2010 07 Ocak 2013     22317 ErdinİVGİN
 
  MüzeKart: Türkiye'yi gezerken mutlaka yanınıza almanız gereken kart...

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB tarafından 2008 yılında hayata geçirilen MÜZEKART projesi; müze ve ören yerlerini ziyaret etmek isteyenlere 30 TL'ye sunulan çok önemli bir hizmet.

Müzekart, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 300'ü aşkın müze ve ören yerlerinde geçerli olan bir giriş kartıdır. Bu kart, alındıktan sonra sahibine bir yıl boyunca bu müzeleri yılda birer kez ücretsiz ziyaret etme imkânı sağlıyor.

Bu nedenle de Türkiye'yi gezerken mutlaka yanınıza almanız gereken kart.



Müze kart ile gezebileceğiniz tüm müze ve ören yerleri listesini görebilmek için tıklayınız.

Müzekart Sıkça Sorulan Sorular

Müzekart'ı Kimler Alabilir?

Müzekart'ı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 5203 Sayılı Kanuna tabi Mavi Kart sahipleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye'de yerleşik "Yabancı Kimlik Numarası" sahibi kişiler tarafından alınabilir. Ülkemizdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yabancı öğrenciler ile yüksek öğrenim kurumlarında önlisans, lisans veya yüksek lisans programlarına devam eden yabancı öğrencilere, öğrenci kimliği ibrazı şartı ile %50 indirimli Müzekart düzenlenir. Ayrıca, Türkiye'de bulunan yabancı misyon şeflikleri ve temsilciliklerinde görev yapan diplomatik statüdeki kişiler ile eş ve çocuklarına Ankara gişe izleme merkezi ve Müzekart satış noktası tarafından Diplomatik Müzekart düzenlenir. Müzekart kişiye özel olup, kart sahibi dışında kişiler tarafından kullanılamaz, usulsüz kullanımının teşebbüsü veya tespiti halinde kartlara gişe/turnike personelince el konulur ve para iadesi yapılmaz. Bu kişilerin T.C. kimlik numarasına ve adına 1 (bir) yıl süreyle kart düzenlenmez.

Müzekart Nasıl Alınır?
Müzekart sahibi olmak isteyenler, Müzekart basım istasyonu olan müze ve örenyerlerindeki gişelerden, gezici kart satış araçlarından ''Fotoğraflı T.C. Kimlik kartı, Pasaport ya da Sürücü Belgesi'' ibraz etmek suretiyle Müzekart alabilirler. Ayrıca " www.muze.gov.tr" ile "www.muzekart.com" internet adresine istenen bilgileri girerek kredi kartıyla Müzekart başvurusu yaparak (İnternet üzerinden satılan Müzekart'ın fiyatı hariç 2,50 TL. kargo ücreti alınmaktadır.) satın alma işlemi tamamlandıktan sonra internet başvuruları 2 (iki) iş günü içerisinde kargo ile belirtilen adrese kart teslim edilir.

Müzekart Basım İstasyonlarıNerelerdedir?
Müzekart Basım İstasyonları: Ayrıntılı bilgi için tıklayınız...

Müzekart'ın Fiyatı Ne Kadardır?
Müzekart'ın fiyatı 30 TL.'dir. Milli Eğitim Bakanlığı ile özel ilk ve orta öğretim okulları geçerli kimlik kartını haiz öğretmenler, 18 yaşın üzerindeki öğrenciler ve yönergenin 8. maddesinin 8.2 fıkrasında belirtilenlere ''8.2. maddesi Ülkemizdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yabancı öğrenciler ile yüksek öğrenim kurumlarında önlisans, lisans veya yüksek lisans programlarına devam eden yabancı öğrencilere'' öğrenci kimliği ibrazı şartı ile (Emekli Öğretmenler, Özel Dershane Öğretmenleri ile Üniversite Öğretim üye/görevlileri hariç) Müzekart fiyatı üzerinden % 50 indirim uygulanır.

Ayrıca; Müze ve Örenyerlerine Girişlerde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönergenin 3.maddesinde belirtilen kişilere müze ve örenyerleri girişleri ücretsiz olup, istenildiği takdirde 5.00 TL karşılığında Müzekart satın alınabilir.

Toplu Müzekart Alımlarında İndirim Uygulanır mı?
Müzekart İndirim Oranları

Toplu Müzekart Alımlarında; 1000-2500 müzekart adedinde % 2 2500 - 5000 müzekart adedinde % 3 5000-10.000 müzekart adedinde % 7 10.000- 25.000 müzekart adedinde % 10 25.000 üstü müzekart adedinde % 15 100.000 üstü müzekart adedinde % 2

Müzekart Hangi Müze ve Örenyerlerinde Geçerli ve Nerelerde Geçerli Değildir?
Bakanlığımıza bağlı bulunan tüm müze ve örenyerlerinin (Elektronik Turnike Sistemi olan her bir Müze ve Örenyerinde yılda bir giriş hakkı olmak suretiyle) kapılarını 1 (bir) yıl boyunca açan Müzekart; Topkapı Sarayı Müzesi Harem Bölümü, Efes Örenyeri Yamaçevler ve Göreme Açıkhava Müzesi Karanlık Kilise gibi taşıma kapasitesi düşük olan ve aşırı ziyaretçi yüklenmesi sonucunda tarihi dokusunun muhafaza edilemeyeceği düşünülen yerlerde geçerli değildir. Biletli refakatçisi eşliğindeki 6 yaş ve altındaki çocukların ücretsiz giriş hakları ise mevcuttur.

Müzekart'ın Teknik Özellikleri Nelerdir ve Hangi Bilgiler Sistemde Saklanır?
Müzekart turnike sistemi olan tüm müze ve örenyerlerinde kullanılabilir. Kartın geçerlilik süresi devam ettiği müddetçe turnike sistemi çalışır. Okunan kart bilgileri ana merkezde toplanır ve hangi kartın hangi tarihte, hangi müzeyi ziyaret ettiği, ne kadar süre kaldığı gibi bilgiler sistemde depolanır.

Müzekart'ın Kayıp Yada Çalınması Durumunda Ne Yapılmalı?
Müzekart sahibi dışında kişiler tarafından kullanılamaz. Çalınması yada kaybolması halinde en yakın Müzekart Basım İstasyonundan 30 TL karşılığında yeniden temin edilebilir.

Süresi Biten Müzekart İçin Ne Yapılmalıdır?
Süresi biten Müzekartların süresinin uzatılması mümkün olmadığından kişiler tarafından yeniden başvuru yapılmalıdır.

Geçici Müzekart Nedir?
Müzekart ile aynı olanakları sunan bu kart Müzekart basım istasyonu olmayan illerdeki müze ve örenyerlerinden temin edilebilecek olup, alındığı tarihten itibaren bir yıl boyunca geçerlidir. Bu kart Müzekart Basım İstasyonu bulunan yerlerde asıl Müzekarta dönüştürülür.

Müze ve Ören yerlerine Girişlerde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Bağlı Müze ve Örenyerleri, Giriş Ücretleri hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Müzekartınızı internet üzerinden satın almak için https://www.muze.gov.tr sitesine uğrayınız.



Müzekart+, tarih severler, sanat tutkunları, yaşadığı şehrin güzelliklerini keşfetmek isteyenler için bir hazine niteliğinde. Müzekart+ ile bir yıl boyunca T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'ine bağlı 300'ü aşkın müze ve örenyeri gezilebildiği gibi, (bazı özel müzeler ücretsiz ziyaret ediliyor, sergiler, tiyatro ve opera temsilleri indirimli) izleniyor. Kafe ve hediyelik eşya mağazalarındaki alışverişlerde daha az ücret ödeniyor. Maliyeti ise sadece 50.- TL.

Nerelerde Kullanılır:


- 300'ü aşkın müze ve örenyerine gidilebilir.
T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'ine bağlı 300'ü aşkın müze ve örenyerini Müzekart+ ile dilediğiniz kadar ziyaret edebilirsiniz.

- Müzekart+ ile Etkinliklere Gidilir.

Devlet Opera ve Balesi
Müzekart+'nız ile Devlet Opera ve Balesi'nin yerleşik sahnelerinde, kendi prodüksiyonu olarak sergilenen temsil biletlerini gişelerinden % 20 oranında indirimle satın alabilirsiniz.

Devlet Tiyatroları
Devlet Tiyatroları'nın yerleşik sahnelerinde sergilenen temsillerin, kendi gişelerinden satışa sunduğu biletlerini %40 oranında indirimli olarak satın alabilirsiniz.

- Müzekart+ ile Özel Müzelere Gidilir.

Borusan Contemporary
Kartınızın geçerlilik süresi içerisinde ziyaret için satın alacağınız tam bilet üzerinden %20 indirim hakkınız bulunmaktadır.

Çengelhan Rahmi M Koç Müzesi
Kartınızın geçerlilik süresi içerisinde Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi'ni gruplara uygulanan bilet fiyatından ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul Modern Sanat Müzesi
İstanbul Modern'i kartınızın geçerlilik süresi içerisinde bir kez ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.

Pera Müzesi
Müzekart+'nın geçerlilik süresi içerisinde Pera Müzesi'ni bir kez ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Pera Müzesi, Perakende Artshop ve PeraCafé'de %15 indirim hakkınız bulunmaktadır.

Rahmi M. Koç Müzesi
Kartınızın geçerlilik süresi içerisinde ziyaret için satın alacağınız tam bilet üzerinden %20, müze bünyesinde yer alan mağazasında ise %10 indirim hakkınız bulunmaktadır.

Rezan Has Müzesi
Müzekart +'nın geçerlilik süresi içerisinde Rezan Has Müzesi'ni bir kez ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Müzenin hediyelik eşya mağazasında ve ilan edilen yayınlarda %10 indirim hakkınız bulunmaktadır.

Sakıp Sabancı Müzesi
Kartınızın geçerlilik süresi içerisinde indirimli bilet fiyatı ( 4 TL ) ödeyerek ziyaret edebilir, tasarım mağazasında ise %10 indirim hakkınızı kullanabilirsiniz.

Santralistanbul
Müzekart+'nın geçerlilik süresi içerisinde santralistanbul'u bir kez ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Santralistanbul bünyesinde yer alan müze mağazası santraldükkan'da, Tamirane'nin yeme-içme hizmetlerinde ve santralistanbul'un ilan ettiği yayınlarda %10 indirim hakkınız bulunmaktadır.

Türvak Sinema - Tiyatro Müzesi
Ziyaret için satın alacağınız tam bilet üzerinden ve CineTele Cafe'de yapacağınız harcamalarda %20 indirim uygulanmaktadır.

Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi
Müze biletlerini Koç Ailem üyelerine yapılan indirim ile satın alma hakkınız bulunmaktadır.

- Ve daha neler neler...

Balat Kültür Evi

Balat Kültür Evi'nin kafesinde %10 indiriminizle keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

BKG Müze Kafe ve Mağazaları (BKG)
"Müze'nin Kahvesi" ve "Müze Mağazaları"nda yapacağınız alışverişlerde %10 indirim hakkınız bulunmaktadır.

Cermodern
Kartınızın geçerlilik süresi içerisinde CerModern bünyesinde yer alan mağazada %10 indirim, kafesindeki yiyecek ve içecek hizmetlerinde ise %5 indirim hakkınız bulunmaktadır.

City Windows Bosphorus Sightseeing Tour by Gök Global
Müzekart+ sahipleri kartın geçerlilik süresi dahilinde %20 indirim hakkına sahiptir.

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı
Müzekart+ sahiplerinin kartın geçerlilik süresi dahilinde her ziyaretlerinde giriş bilet fiyatları; yetişkinler için 12,5 TL , 5-17 yaş aralığındaki bireyler için de 7,5 TL dir.

Geleneksel El Sanatları (GES)
Ülke çapında yer alan mağazalarında kitaplarını %35; diğer ürünlerini ise %15 indirimle satın alabilirisiniz.

İstanbul Akvaryum
Ziyaret için satın alacağınız bireysel bilet üzerinden %20, İstanbul Akvaryum bünyesinde yer alan restoran ve kafelerde ise %15 indirim hakkınız bulunmaktadır.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri Mağazası
Müze Dükkanı'nda yapacağınız alışverişlerde %10 indirim hakkınız bulunmaktadır.

İstanbul Sightseeing Tours By Plan Tours
Müzekart+ sahipleri kartın geçerlilik süresi dahilinde %20 indirim hakkına sahiptir.

Jurassic Land
Müzekart+'nın geçerlilik süresi içerisinde ziyaret için satın alacağınız münferit giriş bilet fiyatları üzerinden %20 indirim hakkınız bulunmaktadır.

Kız Kulesi
Müzekart+'nın geçerlilik süresi içerisinde ziyaret için satın alacağınız tam bilet fiyatı üzerinden %25; restoranda ise brunch/ öğle/ akşam yemeği hizmetlerinde %20 indirim hakkınız bulunmaktadır.

Sapphire Seyir Terası
Kartınızın geçerlilik süresi içerisinde ziyaret için satın alacağınız tam bilet üzerinden %20, seyir terasında yer alan Fotoğraf Köşesi, Vista Cafe ve Sapphire Shop'ta %10 indirim hakkınız bulunmaktadır.

Torium Snowpark, 5D Fun Time, Play Bowling-bowling oyunu, Lazer Arena, Starpark girişi
Torium Snowpark'ı %20 indirimle ziyaret edebilirsiniz. TORIUM'da bulunan diğer avantajlarınız: 5D Fun Time, Play Bowling - bowling oyunu, Lazer Arena, Starpark girişi. *İndirim oranları ve indirim veren firmalar değişiklik gösterebileceğinden, lütfen bilet almadan önce PGM'den telefonla bilgi alınız.

Turing El Sanatları Çarşısı ve Yayınları
Müzekart+'nın geçerlilik süresi içerisinde El Sanatları Çarşısı'ndaki ürünler üzerinden %15, kurumun neşriyatı yayınlar üzerinden ise %20 indirim hakkınız bulunmaktadır.

Turkuazoo Akvaryum
Kartınızın geçerlilik süresi içerisinde ziyaret için satın alacağınız bilet fiyatı üzerinden %20, hediyelik eşya mağazasından ise %15 indirim hakkınız bulunmaktadır




 Yazılan Yorumlar...
mustafa
(13 Nisan 2012)

Müze kartı Bursanın neresine yakın ????

Erdin İVGİN
(17 Haziran 2011)

Sayın mehmet ilhan
Kültür ve Turizm Bakanlığının internet sitesinden edindiğim bilgiye göre Müze kart satışları aynı fiyat ile devam etmekte. Ancak 01.01.2011 tarihi itibari ile Geçici kart satışları durdurulmuş. Ayrıca kartın biçimi de değişmiş. Yukarıdaki linklerden ayrıntıları öğrenebilirsiniz.

mehmet ilhan
(16 Haziran 2011)

Müze kartların değiştiğini duydum.Bunun benzeri bir kart veya indirimli uygulama var mi?
Bilgi ltfen...

TÜRSAB BURSA
(16 Mayıs 2011)

BURSA DA 2011 YILI İTİBARİYLE ASIL MÜZE KARTI SATIŞINI TÜRSAB GÜNEY MARMARA B.Y.K OLARAK BİZ GERÇEKLEŞTİRMEKTEYİZ. ADRESİMİZ;KÜKÜRTLÜ MAH. BELDE CAD. BAŞARAN SK. YEŞİLDENİZ APT NO:8 ÇEKİRGE
(PEMBEÇARŞININ 2 APT. ÜSTÜNDEYİZ.)

Erdin İVGİN
(24 Ekim 2010)

Aydın Bey,
Müzekart sahibi olmak isteyenler, kart basım istasyonlarından, "Fotoğraflı TC Kimlik kartı, Pasaport ya da Sürücü Belgesi" ibraz etmek suretiyle içinde Müzekartlarını alabilirler.

KART BASIM İSTASYONLARI: DÖSİMM Ankara Müze Kart Merkez Ofisi, DÖSİMM İstanbul İşletme Müdürlüğü, İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul Ayasofya Müzesi, İstanbul Kariye Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, İzmir Arkeoloji Müzesi, İzmir Efes Müzesi ve Örenyeri,İzmir Bergama Akrapol Örenyeri, İzmir St.Jean Anıtı, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Çanakkale Truva Örenyeri, Nevşehir Göreme Açıkhava Müzesi, Antalya Aspendos Örenyeri, Antalya Arkeoloji Müzesi, Antalya Myra Örenyeri, Antalya Alanya Kalesi, Antalya Perge Örenyeri, Antalya Noel Baba Kilisesi, Konya Mevlana Müzesi, Aydın Afrodisias Örenyeri, Muğla Bodrum Sualtı Ark. Müzesi, Denizli Pamukkale Örenyeri, Aksaray Ihlara Vadisi, TÜRSAB

Geçici Müzekart satışı ise Asıl Kart Basım İstasyonu bulunmayan müze ve örenyerlerinde yapılmaktadır. Ancak resimsiz olarak düzenlenen ve kişinin adı-soyadı ve alındığı tarih yazılı bulunan Geçici kartlar 2 aylık süre içinde kimlik kartı ibraz edilerek kullanılır. 2 ay içerisinde, herhangi bir Müzekart Basım İstasyonundan ücretsiz olarak, fotoğraflı asıl Müzekarta dönüştürülmesi gerekmektedir.

Bursa'da görüldüğü gibi kart basım istasyonu yok ancak 2 aylık Geçici Kart abilirsiniz.

Ayrıca "www.muzekart.com" adresine istenen bilgileri girerek kredi kartıyla Müzekart alanabilir. Ben internet üzerinden kartınızı almanızın en kolay yol duğunu düşünüyorum.

İyi geziler dilerim.

AYDIN OSMAN YÜKSEKDAĞ
(24 Ekim 2010)

ben geçen sene yeni müze kart aldın ama vizesi doldu Bursa da oturuyorum Bursada nerelerde vize işlemini yaptırabilirim

 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.


Yola Çıkarken
 Evliya Çelebi'nin 400. Doğum Yıldönümü (22 Ağustos 2011)
2011, Türk ve dünya kültür tarihi açısından son derece önemli tarihi bir ... devamı ...
 
 UNESCO Somut Olmayan Dünya Mirası Listesi (Intangible Heritage Lists) (10 Nisan 2011)
UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi kapsamında Sözleşme ... devamı ...
 
 Cittaslow - Yavaş Şehir Hareketi (23 Şubat 2011)
İtalyanca Citta (Şehir) ve İngilizce Slow (Yavaş) kelimelerinden oluşan ... devamı ...
 
 Dünya Mirası Listesi (World Heritage List) (11 Ocak 2011)
Dünya Mirası Listesi, UNESCO’ya bağlı Dünya Miras Komitesi tarafından ... devamı ...
 
 Avrupa Festival ve Karnavalları (26  Aralık 2010)
Seyahat etmenin en güzel taraflarından birisi de gidilen yerin kültürüne ve ... devamı ...
 
 Televizyonda Gezi Programları... (19  Aralık 2010)
Seyahat etmek güzel şey…Yeni yerler görmek, oraları hissetmek gerçekten hoşbir ... devamı ...
 
 Dünya'daki Priz Tipleri... (28 Kasım 2010)
Yurtdışına giderken yanınızda götüreceğiniz elektronik cihazları şarj ... devamı ...
 
 Dünyada Taksi Fiyatları... (06 Kasım 2010)
Yurtdışına çıktığımızda karşılaşacağımız en önemli problemlerden birisi ... devamı ...
 
 Büyükelçilik ve Konsolosluklarımız (31 Ekim 2010)
Yurtdışına çıkmadan önce büyükelçilik ve/veya konsolosluklarımızın adres ve ... devamı ...
 
 Saat Kaç?... (30 Eylül 2010)
Seyahat edeceğiniz ülkede o anda saatin kaç olduğunu öğrenmek ya da Türkiye ... devamı ...
 
 Havayolu Şirketlerine Ait Şikayetler... (30 Eylül 2010)
Yurtdışına seyahate gitmeye karar verdiniz… Para durumunuzu ayarladınız... İzin ... devamı ...
 
 Döviz Kurları... (20 Eylül 2010)
Yurtdışına çıkmadan önce harcamalarınızı planlamak için elbette döviz kurlarına ... devamı ...
 
 Hava Durumu... (19 Eylül 2010)
Seyahatinizi planladınız… Uçak biletleri alındı… Vize gerekiyorsa o ayrıntı ... devamı ...
 
 MüzeKart: Türkiye'yi gezerken mutlaka yanınıza almanız gereken kart... (18 Eylül 2010)
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB tarafından 2008 yılında hayata geçirilen ... devamı ...
 
 Ülkelere Göre Seyahat Sağlığı (13 Eylül 2010)
Yurtiçi ve özellikle de yurtdışına seyahat edecekler yola çıkmadan önce ... devamı ...
 
 Duty Free Limitler (09 Eylül 2010)
Türkiye Gümrüksüz Satış Mağazaları (Duty Free) alışveriş limitleri Bakanlar ... devamı ...
 
 Vize Rejimi (18 Ağustos 2010)
Yurtdışına seyahat edecek olanların en önemli sıkıntılarından birisi de vize ... devamı ...