Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Türkiye ::::: Ankara ::::: EYMİR GÖLÜ - 12 kilometrelik Yürüyüş        
Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Gezi Tarihleri Okunma Yorum Yazan 
Türkiye Ankara 25 Nisan 2012 01 Ocak 2011
01 Ocak 2011
14102 0 Torun Çelebiler 

 EYMİR GÖLÜ - 12 kilometrelik Yürüyüş
 (Genel)

Sabah büyük bir heyecanla uyandım. Bir gün önce babam ailece Eymir Gölü'ne gideceğimizi söylediğinde çok sevinmiştim. Hemen hazırlandım. Hep birlikte Eymir Gölü'ne gitmek için arabamıza bindik. Bu arada Eymir Gölü, ODTÜ'nün korumaya aldığı bir bölge. Konya asfaltına çıktık. Ahlatlıbel'i geçtikten sonra Gölbaşı'na doğru ilerledik. Haymana işaretinden sağa dönüp tekrar geriye döndük. TEK'in lojmanlarının bulunduğu yoldan Eymir Gölü park alanına ulaştık ve arabamızı park ettik.

Yanımıza gerekli eşyalarımızı alıp göl kenarına doğru ağaçlı yoldan ilerlemeye başladık. Yol kenarında ağaçların da olması bol oksijen alarak rahat yürümemizi sağladı. Yaklaşık 45 dakikalık bir yürüyüşten sonra ilk dinlenme tesisine ulaştık. Burada yorgunluğumuzu gidermek için oturduk ve göle karşı sıcacık çaylarımızı içtik. Gölde yedisi arka arkaya yüzen bir ördek sürüsü vardı. Zaman zaman suya batıp çıkarak birbirlerini kovalıyorlardı. Onları izlemek çok hoştu. Çaylarımızı içip tekrar yürümek için dinlenme tesisinden ayrıldık.
FOTOGRAF: Torun Çelebiler Seyahatnamesi


Biraz yürüdüğümüzde bir tavşan gördük, tavşan etrafımızda dolaşıyor, sanki benimle oyna diye bana bakıyordu. Gölün kıyısına iniyor, tekrar yanımıza doğru geliyordu. Az ötede iki ailenin köpekleriyle yürüdüğünü gördük. "Neden biz de köpeğimizi getirmedik ki?" diye düşündük. Sonra serçelere fındık attık ve diğer tesisleri görmek üzere yolumuza devam ettik.

İkinci tesise yaklaşık iki kilometre sonra vardık ve burada acıktığımız için durakladık. Genelde kahvaltılık ve deniz ürünü tarzı güzel yemekler vardı. Yemeklerimizi beğeniyle yerken yanımıza deniz kuşları geldi, onlara da ekmek attık. Burada da yaklaşık yarım saat geçirdik ve fotoğraf çektik. Uzakta bir kişi kumandalı uçak uçuruyordu. Bir müddet onu seyrettik. Tesisten çıktık ve yürümeye başladık. Neredeyse herkes bisikletle gelmişti. Yürümeye devam ettik, gün batmak üzereydi. Ancak daha çok yolumuz vardı, devam ettik. Sonra yüksek bir yere çıkmaya, tırmanmaya çalıştık ve gün batımını izledik. Güneş bütün kızıllığı ile battı. Gökyüzünün o sıradaki rengi görülmeye değerdi doğrusu.

Tepeden inip yolumuza devam edince orman gibi bir yer ve çiftlik gördük. Burayı geçmek çok uzun sürdü. Burada bir sürü köpek vardı. Olanca güçleriyle havlıyorlardı. Az sonra, gölün karşı kıyısına vardık. Burada fotoğraf çektik ve biraz dinlendikten sonra yürümeye devam ettik. Gölde birçok kayık vardı. Burada su sporları etkinlikleri yapılıyormuş. Yürüyüşümüze devam ederken yere devrilmiş bir ağaç gördük. Tam ağaca bakarken yanımızdan ok gibi bir tilki geçti. O kadar hızlıydı ki fotoğrafını çekmeye bile yetişemedik. Sonra yol ikiye ayrıldı. Biz normal yoldan gitmeye devam ederken bir kuş sürüsü gördük. V şeklinde uçuyorlardı. Şükriye öğretmenimin niçin kuşların "V" şeklide uçtuklarını anlattığını anımsadım.
FOTOGRAF: Torun Çelebiler Seyahatnamesi


Yaklaşık 12 kilometrelik bir yürüyüşün ardından Eymir Gölü'nün sonuna geldik. Çok güzel bir gezi olmuştu. Burada pek çok doğal güzelliğe tanık olmuş, sabahtan akşama dek doğayla iç içe olmuştuk. Çok yorulmuştuk ama değmişti. Çok mutluyduk. Gezi bitince üzülmüştük, çünkü gezmek için çok fazla ve güzel yerlere gidemiyorduk.

Evimize dönmek için tekrar aynı yolun tersini kullandık. Sonunda evimize ulaşmıştık. Çektiğimiz fotoğraflara baktık ve bir daha ne zaman gidebileceğimizi düşünmeye başladık. Ailece burada geçirilen bir günün insana sonsuz bir huzur ve mutluluk verdiği üzerinde birleştik. Bir dahaki sefere sevgili köpeğimizi de götürmeye karar verdik.

Eymir Gölü'ne mutlaka gitmenizi öneriyorum, hele Ankara'da yaşıyorsanız...

BARIŞ CAN ENSERT - Eymir Gölü... Bu şirin gölün çevresinde yürürseniz, hissettiklerimi çok iyi anlayacağınızdan hiç kuşkum yok.
Not: Bu yazı, Evliya Çelebi'nin doğumunun 400. yılı anısına hazırlanan ve tüm geliri UNICEF Türkiye Komitesi'ne bağışlanan "Torun Çelebiler Seyahatnamesi, 2011" adlı kitaptan editörlerin özel izni alınarak yayımlanmıştır.








 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.