Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Festival ve Etkinlik Haberleri ::::: Las Fallas Festivali 2024 Mart       
Ülke Şehir Ekleme Okunma Yorum Yazan 
İspanya Valencia 22  Aralık 2012     5067 0 hakangeziyor 

 Las Fallas Festivali (2024 Mart)
 İspanya » Valencia
 (Eğlence)

Marangozların azizi San Jose (Hz. Yusuf) anısına kutlanan festivalin hikâyesi şöyle: Çocuklara oyuncak yapan San Jose'nin atölyesi günlerden bir gün bütün oyuncakları ve yaptığı her şeyle birlikte bir yangında kül olup gidiyor. Bu olaydan sonra Valencialılar San Jose'yi her sene mart ayında kocaman kuklalar yapıp 19 Mart'ta da hepsini yakarak anıyorlar.



Yakmak için yaptıkları bu üç boyutlu devasa (bazıları 30 metreyi buluyor) heykellere 'falla' deniyor. Ya da İspanyolcada "Oyuncak Bebek".  Devasa heykeller festivalin son günü (Crema) yakıldığı için tüm İspanya'dan yaklaşık 300.000 itfaiyeci festivalde görevlendiriliyor.

 
 

İspanyollar gündüzleri mascleta (bir çeşit çatapat), gece 12'den sonra ise muhteşem havai fişek gösterileriyle, müzik ve danslarla festivalin tadını çıkarıyorlar. Bir hafta boyunca, şehir sanki savaştaymış gibi havai fişeklerin esiri olur.  Her gün üç çeşit havai fişek etkinliği vardır: la despertà, la mascletà ve el castillo. Festival, her saat parti, sangria, kuklalar anlayışını birleştiriyor ve tüm dünyadan yaklaşık 2 milyon insanı kendine çekiyor.



Festival hakkında daha detaylı bilgi için www.fallasfromvalencia.com internet sitesini inceleyebilirsiniz.


 
İspanya
Ana Sayfa
   İspanya
Festival Etkinlik
  Valencia
Ana Sayfa
  Valencia
Festival Etkinlik



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.