Gezi Alemi ::::: Mustafa Rumuzlu Üye
Mustafa |
Mustafa BURSALI
|
|
Gezi Yazısı Bulunan Ülkeler
|
Mustafa ile ilgili
Yazılan Yorumlar... |
Henüz Yorum Yazılmamıştır |
Mustafa ile ilgili
Yorum yazmak isterseniz...
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.
Mustafa Rumuzlu Üyemizin Site Genelindeki Son Yorumları
Finlandiya/Helsinki
(09 Haziran 2014)
Yararlı bir yazı olmuş. Helsinkiye giderken yanıma alacağım.
Ankara'da Mutlaka Yemek Yenmesi Gereken Mekanlar Nereler? (Serbest Kürsü)
(22 Mayıs 2014)
Ankaraya gelip birazda eğlenmek için ve yeme-içme için gidebileceğiniz yerler;
Çankaya: Başkentimiz Ankaranın birçok semtini içine aldığı için Çankaya ilçesinin sınırları geniştir. Ankaranın en seçkin semtlerinden Çankaya’da aradığınız en kaliteli ve en nezih eğlence ortamlarını bulabilirsiniz.
Çankaya’nın en popüler yerleri arasında :
Kavaklıdere semtindeki Tunalı Hilmi Caddesi,Cinnah Caddesi ve Kuğulu Park etrafındaki kaliteli restorantları, pastaneleri ve en gözde barları bulunmaktadır. Sheraton Hotel’inin bulunduğu Arjantin Caddesi en şık restoran ve mekanlarıyla,en popüler cafeleri discolarıyla Ankara’nın en sosyetikyerlerinde ilk sıralarda yer alıyor. Tiyatro cafe bar mekanlarıyla kahvenizi yudumlarken tiyatro oyununu izleyebileceğiniz eğlence mekanları ve en sosyetik konser mekanlarıyla ünlüleri ve hayranlarını buluşturup eğenceseverlere unutulmaz dakikalar yaşatan eğlence merkezleri buradadır
GOP semtinde ise Ankara’nın simgesi Atakule alışveriş merkezindeki mağazalar ve sinemanın yanısıra Dönerkulesinde şık restoranıyla yemeğinizi yerken Ankara’nın muhteşem manzarasını seyredebilme imkanı sunuyor. Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve Atatürk Müzesinin olmasıyla da ayrıcalıklı olma özelliğini gösteriyor.Yeşillik ve sakinlik arayanlar Seğmenler ve Botanik Parkını gezebilirler.
Kızılay ise merkeziliği ile gençlerin en bilinen ve en uğrak yeridir. Yeme-içme,kültür-sanat aradığınız her şey...Meşrutiyet ve Sakarya Caddesinde canlı müzik yapan cafeler,en popüler meyhane, pastaneler; Karanfil ve Konur Sokak ise ekonomik fiyatlarda yiyecek içecek ortamları ve jazz-pop-nostalji ve latin müzikleri çalan en gözde gece kulüp mekanlarıyla karşımıza çıkıyor.Nezih lokantalardan en ucuz kafelere kadar her bütçeye uygun fiyatları bulabilirisiniz.Alışveriş yapabileceğiniz birbirinden güzel mağazaları ise çok fazladır.
Bahçelievler ve çok yakınında bulunan Emek semtinde kahve falı bakan cafeler,en şık restoranlar,oyun cafeleri,nargile cafeleri,değişik tatlar sunan brunch yapabileceğiniz bistro ve pastane çeşitleri,alışveriş yapabileceğiniz giyim,yiyecek vb en gözde mağazalarıyla Bahçelievler 7. cadde karşınızda…
Oran-Yıldız da gene farklı konsepte nezih restoran,şık lokanta ve kaliteli hizmet veren kafeleri yer almaktadır.
Ümitköy-Çayyolu Birkısmı Çankaya’ya (Beysukent-Angora-Galeria’yı kapsayan Mutlukent) birkısmı Yenimalle’ye bağlı olan Ümitköy Çayyolu semtleri hızlı bir gelişim göstererek artık Çankaya’nın en gözde mekanlarını barındırmaktadır.
Balgat:Bakanlıkların ve iş merkezlerinin bulunmasından dolayı hızla gelişim gösteren Balgat semtinde çalışanların öğle ve akşam yemekleri için tercih ettiği restoran, lokanta,cafeler çok fazladır. Çankaya ve Ufuk Üniversitelerinin bulunması genç nüfusün buralarda bulunan cafeleri ve restoranları tercih etme sebepleri olmaktadır.
Çukurambar semtinde ise Partilerin merkezlerinin bulunması ve Milletvekillerin ikamet ettiği bu semtte en şık ve en nezih mekanları bulabilirsiniz.
Bala :Beynam ormanları olduğu için mesire yeri özelliği taşımasıyla şehrin gürültüsinden uzak mekanları bulabilirsiniz.
Yenimahalle: Hızlı bir gelişim gösteren Çayyolundaki Park Caddesi ve Ümitköy ,artık en şık restoranların özenle seçilmiş yemekleri,en popüler barlar,en seçkin cafeleri,pub,clup fasıl ve en kaliteli eğlence mekanlarıyla Ankara sosyetesinin gözdesi. Mesakoru ve Angora Evlerinin çevrelerinde seçkin eğlence mekanlarını barındıran yerler bulunmaktadır.A.O.Ç ise Hayvanat Bahçesi etrafında kokoreç,döner ve köftecileriyle meşhur. Aynı zamanada pide kebap restoranları alkollü-alkolsüz mekanları fazladır.
Kalabalık bir semt olan Batıkentte her bütçeye uygun cafe ve çeşitli lokantalar vardır..
Gölbaşı :Mogan ve Eymir göllerinin olmasıyla nezih,göl kenarı restoranlarıyla düğün nişan gibi kutlamaları da yapabilirsiniz.Şehrin gürültüsünden uzak huzurlu ve kaliteli çay bahçalerinde yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Haftasonu piknik havasında brunchlar yapabileceğiniz bahçeiçi mekanları içine almaktadır.
Gölbaşına bağlı İncekte açıkhava brunch(kahvaltı) yapabileceğiniz bistrolar ve eğleneceğiniz mekanlar bulabilirsiniz.
Altındağ: Ankara kalesinin tarihi esintisi arasında kaleiçi ve çevresi ayrıcalıklı restoranlarında fasıl keyfi yapabilirsiniz.En lezzetli yemekleri yerken Ankara manzarasını seyredin.Kale etrafı müze evleri ve tarih kokan konakları sizi geçmişe götürücektir. Merkezi Ulus Ankara’nın en eski semtlerindendir.Ulus meydanı ve çevre semtlerde farklı lezzetlerde kebap,pide yemek yenilen mekanları ve konak şeklinde lokantaları fazladır.Merkezde birçok alışveriş mağazaları bulunmaktadır.Aynı zamanda Gençlik Parkı’nda oyuncaklara binip eğlenebilir,içindeki restoran ve cafelerde dinlenip hoş vakit geçirebilirsiniz.
Bursa'da Mutlaka Görmemiz Gereken Yerler (Serbest Kürsü)
(20 Nisan 2014)
Bursada nereler gezilir? Görülecek yerler ve tarihi mekanlar hangileridir? diye merak ediyorsanız. Kısaca şöyle anlatabilirim.
Bursa Koza Han: Ağaçların gölgesindeki bahçesi, tarihi dokusu ve huzur kokan atmosferi ile Bursanın en özel yerlerinden biridir Bursa Koza Han. Geniş dikdörtgen bir avlunun çevresinde iki katlı bir handır. Sultan II. Beyazıd tarafından dönemin en iyi mimarlarından biri olan Abdül ula bin Pulat Şaha 1491 yılında, İstanbul`daki eserlerine vakıf olarak yapılmıştır. Bursa Koza Handa her yanı ıhlamur ve kahve kokusu kaplar, ipeğin zarafeti göz kamaştırır ve tarihi ele geçirir sizi adım attığınız anda. Avlusundaki sıra sıra dizilmiş mağazalarda ipek kumaşlar, ipek eşarplar, sanatsal ürünler, ev tekstili ve çeyiz ürünleri ile hediyelik eşyalar satılır. Hepsi birbirinden renkli, özel ve göz alıcıdır. Güneşin başka aydınlattığı Koza Hanın avlusu fotoğraf sanatçılarını vazgeçilmezidir. Bursaya daha yakından dokunmak, tarihin tozlu sayfalarına aralamak ve huzurlu bir zaman dilimi geçirmek istiyorsanız geçmiş ile gelecek arasındaki, zaman kavramını unutturan Koza Hanın avlusunda kahvenizi yudumlayıp, etrafı izlemeden dönmeyin.
Ulu Camii: Bursanın simgelerinden biridir ihtişamlı duruşuyla kendine hayran bırakan, tarih kokan her köşesi ile kendine bağlayan Bursa Ulu Camii. Bursanın kalbinin attığı bu cami, Osmanlı Devleti nin dördüncü hükümdarı Yıldırım Bayezid tarafından mimar Ali Neccar a 1396-1399 yılları arasında yaptırılmıştır. Avlusu, çevresi, mimarisi, huzur kokan atmosferi ile bambaşka bir boyuta götürür sizi, olduğunuz andan çok uzaklara dalıp gidersiniz bu görkemli caminin havasını soludukça. Evliya Çelebinin ifadesi ile Bursanın Ayasofyasıdır Ulu Camii. Bursanın ruhuna dokunmak, onu tam anlamıyla yaşamak ve hissetmek istiyorsanız Ulu Camii ilk duraklarınızdan biri olmalı.
Yeşil Türbe: Zaman ve mekan kavramını unutmak, hiçbir şey düşünmeden sadece o anı yaşamak istiyorsanız, Bursadaki, hatta belki de Türkiyedeki en doğru adreslerden biridir Yeşil Türbe. Turkuazdan maviye dönen türbenin rengi çeler önce gönlünüzü, sonra mimarisini yakından gördükçe çıkmak istemezsiniz içinden ve yere kadar sarkan dalları ile üstünüze yemyeşil bir gölge olan çınar ağacı son vuruşu yapar ve sizi kalben buraya ebediyen bağlar. Yüzyıllık ağaçların gölgelediği bahçesi, eşsiz mimarisi ve mistik atmosferi ile ziyaret edenleri büyüler Yeşil Türbe ve şehrin her yerinden görünür. 1421 yılında Yıldırım Bayezidin oğlu Sultan Mehmet Çelebi tarafından yaptırılan Yeşil Türbenin mimari Hacı İvaz Paşadır. I. Mehmet Çelebi türbeyi yaptırdıktan 40 gün sonra vefat etmiştir. Osmanlı mimarisinde tüm duvarlarının çini ile kaplı olduğu tek türbe Yeşil Türbedir. Her şeyi bir kenara bırakın, türbenin avlusundaki banklardan birine oturun, rüzgarın sesini dinleyin ve o huzurlu havayı soluyun. Sıfırlandığınızı, tüm hücrelerinizin yenilendiğinizi hissedeceksiniz.
Çekirge: Bursanın en eski semtlerinden biridir. Osmanlı döneminde o bölgede yaşanan bir çekirge istilası sonucu da bu bölgeye bu ismin verildiği bir rivayettir. 3-4 katlı bahçe içinde evlerin yan yana dizildiği, göğe kadar uzanan ağaçların yolları gölgelediği, eşsiz bir şehir manzarasına sahip olan bir semttir Çekirge. Karagöz ve Hacivatın mezarları bu semtte yer almaktadır. Armutlu Meydanı diye de adlandırılan küçük ve sevimli bir meydanı vardır. Şehrin güzelliklerine tepeden bakmak ve ruhunuzu dinlendirmek istiyorsanız, Çekirge yeşilin büyüsündeki sokakları ile bekliyor sizleri.
Emirsultan Türbesi ve Cami: Türbelerin, camilerin, tarihi eserlerin gölgesinde bir şehir olan Yeşil Bursadaki önemli yerlerden biri de Emir Sultan Camii ve Emir Sultan Türbesidir. 1366 – 1429 yılları arasında Yıldırım Bayezidın kızı Hundi Fatma Hatun tarafından kocası Emir Sultan adına, Çelebi Sultan Mehmedin hükümdarlığı sırasında inşa ettirilmiştir. Çınar ve selvi ağaçlarının gölgelediği bir avlusu ve avlusundan eşsiz bir manzarası vardır türbenin. Türbenin hemen altında Emirsultan Mezarlığı yer alır. Cami sekizgen kasnak üzerine oturan tek kubbeye sahiptir ve mihrabı da, 17. yüzyılda İznik çinileriyle yaptırılmıştır. Cami ve türbeyi ziyaret ettikten sonra çevredeki hediyelik eşya satan tezgahlardan alışveriş yapabilir ya da hemen yakınındaki çay bahçesinde günün yorgunluğunu atmak ve şehri izlemek için mola verebilirsiniz.
Bursa öyle çok güzelliği bünyesinde barındır ki, gezmek için hangi birinden başlayacağınızı şaşırırsınız. Reşat Oyal Parkı, Botanik Park, Mudanya, Tirilye, Uludağ, Gemlik, İznik, Cumalıkızık, Kapalıçarşı görülecek yerlerin başında gelir. Her köşesi bambaşka bir sürprizle karşılayan Yeşil Bursanın güzelliklerine yakından şahit oldukça, ona daha çok bağlanacaksınız.
Yola Çıkarken
(13 Nisan 2012)
Müze kartı Bursanın neresine yakın ????
|
|
|
|