Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Festival ve Etkinlik Haberleri ::::: Patras Karnavalı  2024 Şubat       
Ülke Şehir Ekleme Okunma Yorum Yazan 
Yunanistan Patras 30 Kasım 2012     7056 0 hakangeziyor 

 Patras Karnavalı  (2024 Şubat)
 Yunanistan » Patras
 (Eğlence)

1829 yılından bugüne kutlanan ve Venediklilerden kalma bir gelenek olan Patras Karnavalı ülkenin en önemli etkinliklerinden birisi olarak kabul ediliyor. Önceleri burjuvanın düzenlediği maskeli balolardan ibaretken, zamanla sayıları 40.000'i bulan geniş kitlelerin katıldığı sokak geçitleri, yarışmalar ve eğlenceler ile büyük bir etkinliğe dönüşen karnavalda heykellerinin yapımı için özel olarak kurulan bir teknik okul da bulunuyor.



Ana etkinliklerini, geçit töreni ve baloların oluşturduğu kutlamalara, 1940-1950 yılları arasında savaş nedeniyle ara veriliyor. 1951 yılından itibaren yeniden başlatılan karnaval etkinlikleri, o tarihten bu yana Patras Belediyesi tarafından düzenleniyor. Bugün sayıları 200'ü aşan karnaval grupları, kostümlerinin yanı sıra dev heykellerin yapımı, çeşitli gösterilerin organizasyonu vb. harcamaların büyük bir bölümünü üstleniyor.

Her yıl Ocak - Mart arası dönemde kutlanan karnaval hakkında daha detaylı bilgi için www.carnivalpatras.gr internet sitesini inceleyebilirsiniz.


 
Yunanistan
Ana Sayfa
   Yunanistan
Festival Etkinlik
  Patras
Ana Sayfa
  Patras
Festival Etkinlik



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.