Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Dİğer Yazılar ::::: Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi  2024        
Ülke Şehir Ekleme Okunma Yorum Yazan 
Türkiye Nevşehir 15 Kasım 2016     3714 0 Erdin İVGİN 

 Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi
 (Özel Müzeler)

Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi, Ürgüp'e 5 km mesafedeki Mustafapaşa'da (Sinasos) 150 yıllık tarihi bir konakta hizmet veriyor.  Kapadokya Sanat Tarih Müzesi, Kapadokya'ya kültür gezileri yapan kültür dostlarının vazgeçilmez mekanıdır. 150 yıllık tarihi konak, Türkiye'de açılan ilk özel elyapımı bebek müzesi olarak hizmet veriyor. Kültür Bakanlığı'nın yaptığı değerlendirme sonucunda "Kültür Bakanlığı'na bağlı Özel Müze" statüsünü alan Müze, Kapadokya'nın tarihi, kültürel ve mimari özelliklerini yakından görmek ve yaşamak isteyen kültür tutkunları için ideal bir mekan. Müzedeki elyapımı bebek kolleksiyonu tarihsel olarak, efsaneler ve destanlarla başlayıp, Cumhuriyet dönemine kadar geliyor. 



Müze'de bir yandan Yunus Emre, Nasreddin Hoca, Mevlana, Karacaoğlan, Köroğlu, Dede Korkut, Aşık Veysel, Hacı Bektaşi Veli, Cihan Pehlivanı Koca Yusuf gibi tarihe malolmuş isimlerin dekorlu kompozisyonlarıyla geçmişe yolculuk yaparken, öte yandan Osmanlı esnafları, saraylı kadınlar arasında dolaşacak, İstanbul tulumbacılarının "yangın var" sesleri arasında koşacak, macuncu, oyuncakçı, yorgancı, bezirgan, şerbetçi gibi kimi sokak satıcılarını kendi çocukluğunuzdan hatırlayacaksınız.  Müzede, el yapımı bebeklerin gelenek-görenekleri yansıtma, farklı kültürleri kaynaştırma ve tarihi kişi ve olayları görsel olarak anlatma gücüne tanık olacaksınız. 



Müzede, Kapadokya'nın zengin kültürel mirasının en iyi örneklerini görebilirsiniz. Bölgedeki tarihi konaklar içinde en iyi korunmuş mimari yapılardan biri olan Müzede, dönemin ressamı Kostas Meletiyadis'in yaptığı duvar resimlerinin yanısıra, yıldız pencereleri, tandır, iç avlu, ahşap işlemeli renkli kapı, dolap ve sedirler, taka ve nişlerdeki özel taş işlemeleri, şerbetlik, yüklük, kemer odalarıyla, ziyaretçilere kültürel ve tarihi açıdan benzersiz bir görsel şölen sunuyor.  



Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi'nin bulunduğu tarihi kompleksin ayrı bir bölümü, hem butik otel hem de cafe/restoran hizmetleri sunuyor.




ZİYARET GÜN VE SAATLERİ
Müze, Pazartesi hariç haftanın her günü 10:00 - 18:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ
Telefon: 0 384 353 52 21
Adres: Yukarı mah. Gazi Sok. No: 6 Mustafapaşa, Ürgüp Nevşehir - Tel/Fax: 
Konak, Ürgüp'e 5 km., Nevşehir havaalanına 30 km, Kayseri havaalanına ise, 60 km.mesafede.


Bağlı Olduğu Kurum/Kişi: Radiye Gül    
Denetleyen Müze: Nevşehir Müzesi Müdürlüğü 
Kaynak - Foto: http://www.kapadokyasanattarihmuzesi.com




 
Türkiye
Ana Sayfa
    Nevşehir
Ana Sayfa



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.