Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Korku ve Eğlence Bu Festivallerde Bir Araya Geliyor        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
İspanya Las Nieves   04 Nisan 2011 3845 0 Erdin İVGİN 
 
  Korku ve Eğlence Bu Festivallerde Bir Araya Geliyor

Avrupa'nın bir numaralı uçak bileti arama motoru Skyscanner, 2012 yılında farklı seyahat deneyimleri yaşamak isteyen tatil severler için eğlenceli ve ürkütücü deneyimleri bir arada yaşamak isteyenlerin gidebileceği dört ilgi çekici rotayı saptadı. Skyscanner uzmanları bu kez de "dehşetli eğlence"lerin dünyadaki dört adresini araştırdı. Ölüm, cenaze ve korku öğelerini bir araya getirerek insanları eğlendirmeyi başaran bu festivaller, dini anlamlardan sıyrılıp, farklı kültürlerden insanları bir araya getirmeyi ve kucaklamayı başarıyor.

 
Bu festivallerden biri İspanya'nın Las Nieves kentinde yapılan Ölümün Kıyısında (Near Death) isimli festival. Her yıl 29 Temmuz'da gerçekleştirilen bu festivalde tuhaf karşılanabilecek ama son derece ilgi çekici ritüeller uygulanıyor. Festivalde daha önce ölüme yakın bir deneyim yaşamış, şans eseri ölümden dönmüş insanlar, hayatta kaldıkları için şükretmek amacıyla bir tabutun içine giriyorlar ve festival katılımcıları bu insanları tabutun içinde Santa Marta de Ribarteme Kilisesi'ne götürüyor. Ölüme yakın bir deneyim yaşayan şanslı insanlar, hayatta kalanların azizesi Marta de Ribarteme'ye saygılarını ve sevgilerini tabut içinde kilisesin çevresinde dolaşarak sunuyorlar. Bu esnada cenaze müzikleri de festival katılımcılarına eşlik ediyor.
 
Meksika'nın başkenti Mexico City'de her yıl 1-2 Kasım tarihlerinde düzenlenen Ölüm Günleri (Days of the Dead) isimli festival, korku temalı etkinlikler arasında neredeyse Cadılar Bayramı kadar ünlü. İki gün süren festival süresince resmi tatil yapılıyor ve hatta bankalar da iki gün boyunca kapalı oluyor. Festivalin çıkış noktası ise, aile bireylerini bir araya getirmek ve ölüler için topluca dua etmek. Mezar ziyaretleri ile başlayan bu festival zaman içinde büyük bir turistik olaya ve katılımcılar için bir eğlenceye dönüşmeyi başarmış. Festival boyunca bu iki güne özel tatlı ve tuzlu yiyecekler servis ediliyor.  Sevdiklerinin mezarını ziyaret edenler ise onlara kadife çiçekler götürmeyi ihmal etmiyor.
 
İngiltere'nin Yorkshire bölgesinde kutlanan "Whitby Goth" ise 12. yüzyılda klasik Latin sanatına tepki olarak doğan ve edebiyat, resim, mimari, müzik gibi sanatın her dalına girmeyi başaran gotik kültürünü sevenleri bir araya getiriyor. 26-30 Nisan ve 1-5 Kasım tarihleri arasında, senede iki kere kutlanan bu festival vesilesiyle binlerce katılımcı, yazar Bram Stoker'ın ünlü karakter Drakula'yı yarattığı Whitby bölgesine akın ediyor. Gotik kıyafetler veya vampir kostümleri içinde şehri dolaşan binlerce kadın ve erkek festival boyunca eğlenirken ortaya son derece renkli görüntüler de çıkıyor.
 
Yaşarken ölüm seremonisini tatmak isteyenler için farklı bir teması olan bu festivallerden bir diğeri de her yıl 27-29 Ocak tarihleri arasında Londra'da gerçekleştiriliyor. Yaşarken Ölme Festivali (For The Living) olarak anılan bu festivalde, ölmeden tabuta girmek isteyenler için klasik müzik eşliğinde özel bir cenaze töreni düzenleniyor. Böylece katılımcılar, kendi cenazelerine katılma olanağı buluyorlar.
 
 
Kaynak: Yazının orijinaline ulaşmak isteyenler Korku ve Eğlence Bu Festivallerde Bir Araya Geliyor - Skyscanner internet sayfasını inceleyebilirler.




 
İspanya
Ana Sayfa
          Las Nieves
Ana Sayfa
 

"Korku ve Eğlence Bu Festivallerde Bir Araya Geliyor" Haberini İlgilendiren Ülke ve Şehirler:

İngiltere Genel (İngiltere), Londra (İngiltere), Mexico City (Meksika),



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.