Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Skyscanner'dan Amsterdam'da Yapmadan Dönmemeniz Gereken 10 Öneri        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Hollanda Amsterdam   15 Ekim 2022 6432 0 Engin D 
 
  Skyscanner'dan Amsterdam'da Yapmadan Dönmemeniz Gereken 10 Öneri

Avrupa'nın bir numaralı uçak bileti arama motoru Skyscanner, Avrupa'nın özgür şehri Amsterdam da yapmadan dönmemeniz gereken 10 öneriyi listeledi.

Amsterdam kanalları, Red Light Bölgesi ve Müze Bölgesi ile ünlü bir şehir. Şehrin nabzını tutan, yerli ve yabancı pek çok turist çeken sanat etkinlikleri de Amsterdam'ın cazibesini artırıyor. Aklınızda Amsterdam'a seyahat etmek varsa yapmadan dönmemeniz gereken 10 öneriye göz atın!

1. Kanallar arasında bisiklet sürmek
Amsterdam'ı keşfetmek için en iyi yol bisiklet turu yaparak gezmektir. Turunuza Wallen bölgesinden başlayabilirsiniz. Öğle yemeği için Droog Oteli'nde keyifli bir mola verebilir, Noordermarkt'taki cafe'lerden birinde kendinize güzel bir içki ısmarlayabilir ya da Jordaan bölgesinde gezinebilirsiniz. Dar sokakları, şirin ve güzel evleriyle Jordaan bölgesi, bisiklet gezintisi için mükemmel bir yerdir.


2. Andaz'da brunch keyfi
Amsterdamlılar için Pazar günleri demek geç kahvaltı demektir. Bu açıdan dünyanın geri kalanından pek de farkları yok gibi. Pazar sabahı Amsterdam'da havalı bir brunch keyfi yapmak isterseniz Andaz'ı tercih edebilirsiniz. Lezzetli bir açık büfenin yanında, etkileyici atmosferiyle Andaz Oteli'nin başarılı brunch servisi lüksün keyfine varmanızı sağlayacak. Ayrıca Andaz Oteli kanal kıyısında yer aldığı için kahvaltı sonrası kanallar boyunca hoş bir Pazar yürüyüşüne çıkıp, etrafı gezebilirsiniz. Brunch sonrası yürüyüşe ihtiyacınız olacak.


3. Frankendael Evi
Amsterdam'ın güneyinde bulunan ve şehirde eskilerden geriye kalan 10 tane abidevi konaktan biri olan bu yapı, görülmeyi hak ediyor. Sanat, yemek ve tarihin hoş bir kombinasyonunu göreceğiniz Huize Frankendael'de sürekli yenilenen sergileri gezdikten sonra, Hollanda mutfağından esintiler sunan Merkelbach restoranının bahçeye açılan güzel terasında yemeğinizi keyifle yiyebilirsiniz. Evin 1733'den günümüze kadar korunabilmiş bir çok özgün özelliği de bulunuyor. Bisiklet turunuza öğle yemeği için eklemeniz gereken bir mola noktası olarak özellikle tavsiye ediyoruz. Evi çevreleyen güzel parkta da küçük bir çay molası verebilirsiniz. Tarihi Amsterdam evleri ilginizi çektiyse Begijnhof'da bulunan 34 numaralı evi görmek isteyebilirsiniz. Amsterdam şehir merkezinde bulunan iki tahta evden biri olan ev 1528 yılında inşa edilmiş Amsterdam'ın en eski evidir.


4. Tekne kiralamak
Bot kiralayarak, botunuz kanal boyunca uzanan tarihi evler arasında gezinirken Amsterdam'ı ünlü IJhallen ve Amstel'i farklı bir açı ile göreceksiniz. Pampus Adası'na doğru süzülerek, eski kaleyi ve her zaman capcanlı olan Hanneke'ye gidin. Kıyıya çıkıp yazın dışardaki masalarda, kışın bir tekneyi andıran atmosferiyle, ortada yanan sobasıyla sıcacık salonda güzel bir kadeh içki eşliğinde yiyeceğiniz harika deniz ürünleri yemeğinin keyfine varabilirsiniz. Tekneden günbatımını izlemek harika olacak.


5. Blijburg ya da Pllek'te plaj partisi
Yazın sıcak bir günde gittiğinizde (Antalya sıcağı beklemiyorsunuz tabi) kuzey Amsterdam'da bulunan ama turistler tarafından pek keşfedilmemiş plajlarda yazın keyfini çıkarabilirsiniz. IJburg bölgesinde şirin bir barı olan Blijburg aan Zee plajında, canlı müzik eşliğinde eğlenen insanların olduğu plaj partilerine katılmak eğlenceli olabilir. Burası öğle saatlerinde denize girip, şezlonglarda içkinizi yudumlarken rahatlayabileceğiniz çok hoş bir yer. Diğer seçeneğiniz Pllek ise deniz kenarında olmasına rağmen burada denize girilmiyor. Yüzemiyorsunuz ancak sahildeki mekanda gün boyunca sağlıklı organiz yemeklerin tadını çıkarabilir ve wifi'ından ücretsiz yararlanabilirsiniz. Yoğa gibi etkinlikler de düzenlenen Pllek'te harika bir manzara var. Amsterdam'da plaj partisi fkri hoşunuza gittiyse bir feribota atlayın ve şehrin plajlarına doğru yelken açın!


6. IJhallen'da bit pazarı
Her ayın ilk haftası IJhallen'da Amsterdam'ın en büyük ve en ünlü bit pazarı IJ-markt kurulur. Vintage giysilerden, mobilyalara, yerel bloggerların ve koleksiyonerlerin gardrop satışlarına bir çok şey bulabilirsiniz. Hava şartları izin verdiği sürece eski dokta açık havada kurulan pazara giriş için ücret ödemek gerekiyor. Giriş bedeli kişi başı 4,50 €.


7. Rijks Müzesi
Sanatla az ya da çok ilgili olan herkes Rijksmüzesi'nin adını Amsterdam'da mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında olduğunu bilir. Hollanda'nın ünlü ressamı Rembrandt'ın başyapıtı "Gece Bekçisi"nin yanı sıra görülmesi gereken pek çok esere ve alana sahiptir. Her bir eser heykeller, resimler ve konular olmak üzere kronolojik olarak sıralanmış şekilde sunulmaktadır.Güzel kafesi keyifli bir mola vermek için birebirdir. Kahvenizi içip dinlenirken gelmekle ne güzel yapmışım dedirtir. Müzenin altındaki ünlü yürüyüş yolunda gezinebilir ya da huşu içinde kitabınızı okuyabilir ve bahçedeki heykelleri inceleyebilirsiniz. 18 yaş ve altındakiler için girişin ücretsiz olduğu müzede, 19 yaş ve üzeri ise 15 Euro giriş ücreti alınıyor. Yılın her dönemi ziyaretçi akınına uğrayan müzede, yine de rahatsız edici bir kalabalık yok. Avrupa ve dünyanın çeşitli ülkelerinden bir çok ziyaretçi görebilir, tuvaletlerde kendinizi yerde olan sifon düğmesini ararken diğer turistlerle dayanışma içinde bulabilirsiniz.


8. Artis Zoo gezisi
Merkez İstasyon'dan yürüyerek varabileceğiniz Artis Zoo, adı üzerinde Amsterdam'ın hayvanat bahçesidir. Hollandaca adı Natura Artis Magistra olan hayvanat bahçesi içerisinde bir akvaryum, jeoloji müzesi ve zooloji müzesi vardır. Çocuklu aileler için mutlaka görülmesi gereken bir mekan olan Artis Zoo'ya giriş 3 yaş ve üzeri çocuklar için ücretlidir.


9. Skylounge seyir terası
Amsterdam'ın en yüksek ve en etkileyici manzarasını sunan Skylounge Cuma akşamları bir kaç kadeh bir şeyler içip keyifli vakit geçirmek için çok popülerdir. Çok rağbet gördüğü için servis biraz yavaş olsa da sunduğu mükemmel manzara ve atmosferini yaşamak için yaz aylarını tercih edebilirsiniz. Burayı fazla turistik bulduysanız, ikonik Amstel Oteli'nin içindeki A-Bar'ı deneyebilir, Martini'nizi yudumlarken kanaldan geçen tekneleri huşu içinde seyredebilirsiniz.


10. Van Gogh Müzesi
Ünlü ressam Van Gogh ve çağdaşlarının eserlerine ev sahipliği yapan müzede, Van Gogh'un resim ve çizimlerinin en geniş koleksiyonunu görebilirsiniz. Ünlü ressama ait 200 resim, 500 çizim ve 700'den fazla mektup bulunan müzedeki eserler, genellikle 19. yüzyıl empresyonist ve post empresyonist sanatçıların çalışmalarından oluşmaktadır. Çocuklarınızla birlikte ziyaret edecekseniz, atölye çalışması için rezervasyon yaptırmanızı öneririz. Siz müzeyi gezerken, çocuğunuz 6-12 yaş arası çocuklar için düzenlenen atölye çalışmasına katılarak, yaşıtlarıyla keyifli vakit geçirebilir.


Kaynak: Yazının orijinaline ulaşmak isteyenler Tatile gitmek için Avrupa'nın özgür şehri: Amsterdam - Skyscanner internet sayfasını inceleyebilirler.






 
Hollanda
Ana Sayfa
          Amsterdam
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.