Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Skyscanner'dan Avrupa'da Ziyaret Edilecek Noel Pazarları        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Almanya Bremen   13 Temmuz 2011 4824 0 Erdin İVGİN 
 
  Skyscanner'dan Avrupa'da Ziyaret Edilecek Noel Pazarları

600'in üzerinde havayolunu gerçek zamanlı olarak tarayarak, fiyat ve mekan bazında sonuçları karşılaştırmalı olarak sunan Dünyanın en büyük bir arama  sitesi Skyscanner çok ucuz uçak biletleriyle Avrupa kıtasında hangi Noel Pazarlarının ziyaret edilebileceğini sitesinde listeledi.

Listede 6 Noel Pazarı öneriliyor.

 
1. Billund, Danimarka -
Tarih: 13 Kasım - 5 Aralık

Billund Danimarkalıların ünlü Legoland'in yuvası ki şehrin Noel pazarı olmasının en büyük sebebi tam da burası. Sonradan eklenen DUPLO alanı ve Korsan bölgesi Legoland'in en gözde bölümlerinden. Genç çocuklar için de iyi bir seçim olacaktır, aksi halde gençler soğuk Noel'in ılık içeceği sıcak şarap içip sokakları arşınlayacaklar.

 
2. Bremen, Almanya  - 274' TL den başlayan fiyatlarla
Tarih: 29 Kasım-23 Aralık

Almanya'nın dışında daha iyi bir yer var mıdır ki, fıçıdan masaların üzerinde sıcak şarap içmenin tadının daha güzel olabileceği bir yer, Noel Pazarının manevi ve ticari evinden başka. Kelepir çok ucuz bir uçak bileti alarak, kuzeyin şehri  Bremen'in ortaçağ tavernalarını ve kendine has doğal yaşamını inceleme şansınız olabilir. Noel'e sayılı dakikalar kala alkolle körüklenmiş, sımsıcak bir kalp ise garanti.

 
3. Brüksel ve Charleroi, Belçika  209TL'den başlayan fiyatlarla
Tarih: 30 Kasım - 6 Ocak

Belçika'nın en büyüğü hiç şüphesiz Brüksel pazarı, 2 km uzunluğunda bir cadde de  250'den fazla Belçika dağ evi formunda şalette mevsimsel hediyelik eşyaların her türlüsü satılır, artı olarak cümbüşlü panayırlar ve yıldızlar gibi her yanı sarmış Noel ışıkları da cabası, Fakat Charleroi'ye ucuz uçuş tercih ettiyseniz, havalimanı kent merkezine 45 dakika mesafede, 12-24 Aralık tarihlerinde kendilerinin inanılmaz güzellikte festivalleri var ve şehir merkezindeki gökdelen uzunluğunda ki Noel ağacı görülmeye değer güzellikler arasında.

 
4. Düsseldorf, Almanya  204 TL'den  başlayan fiyatlarla
Tarih: 22 Kasım-23 Aralık

Eğer Düseldorf Weezy havalimanına uçuyorsanız, unutmayın ki bu havalimanı şehir merkezine 70 km uzaklıkta, ama yine de bu havalimanına ucuz bir uçuş, bütçenizde ahşap heykelciklere harcayabileceğiniz ekstra bir rakam oluşturacaktır. Ayrıca buz pateni de bedava. Düsseldorf Eski Kent pazarında bir mola vermelisiniz, bir içki alın ve yanına da gingerbread house denilen kurabiye evlerden sipariş edin, ayrıca kentte 260 bar var ki bunlardan biri 'dünyanın en uzun barı' olduğunu iddia ediyor.

 
5. Amsterdam,  Hollanda 288 TL 'den başlayan fiyatlarla
Tarih: 13 Ocak'a kadar

Hollanda'ya Noel biraz erken gelir. Amsterdam'da sadece bir Noel pazarı yok, 26 tane var! Kentin sayısız pazar sezonu festivallerle açılır, Leidseplein gibi büyük olan buz pateni pistleri cazibe merkezlerinin başında gelir ve bunlara yenileri eklendi, mutlaka basit aperatif bir şeyler atıştırın: olibollen ('Hollandalı donut').sağlıklı olup olmadığı konusunda endişe etmeyin, değiller - oliebolenler sizin kadar iyi değillerse de, görünüşe göre kötü ruhları kovabiliyorlar.

 
6. Göteborg, İsveç 213 TL'den başlayan fiyatlarla

Tarih: Belirsiz

İsveç'te kış aylarında günışığı biraz kısa gelebilir fakat İskandinavya'nın Noel şehrinin fantastik ışıklarının altında ayağınız yerden kesilebilir. Göteborg'un Noel pazarı; 3km. uzunluğunda ki "Işık Hattı"nı 5 milyon peri ışığı süslüyor, pazarda alışveriş çılgınlığını sürdürmek isteyen midesine düşkün olanlara (Pardon)İskandinav usulü soğuk büfe tedavidir


Kaynak: Yazının orijinaline ulaşmak isteyenler Avrupa'da Uygun Fiyatlarla Ziyaret Edilecek Noel Pazarları- Skyscanner internet sayfasını inceleyebilirler.





 
Almanya
Ana Sayfa
          Bremen
Ana Sayfa
 

"Skyscanner'dan Avrupa'da Ziyaret Edilecek Noel Pazarları" Haberini İlgilendiren Ülke ve Şehirler:

Düsseldorf (Almanya), Belçika Genel (Belçika), Brüksel (Belçika), Danimarka Genel (Danimarka), Amsterdam (Hollanda), İsveç Genel (İsveç),



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.