Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Land Rover ile Dünya Turu        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Zambiya   11  Aralık 2011 4572 2 Erdin İVGİN 
 
  Land Rover ile Dünya Turu

Dünya yuvarlak mı? Ya değilse! İstanbul'dan başlayıp, sürekli doğuya giderek tekrar İstanbul'da sona erecek bir seyahati sürdüren Ali Eriç şu anda Zambiya'da.

İstanbul'dan yola çıkıp "Ders kitapları doğru mu yazıyor Acaba dünya yuvarlak mı göreyim" diyerek kafasındaki Dünya turuna 6 Mayıs 2009 da başlayan Ali Eriç şu anda Zambiya'da ve Demokratik Kongo basta olmak üzere, bir LR110 (Land Rover Defender 110) ile Kuzeye doğru gidiyor.

 

Ali Eriç, doğma büyüme Ankaralı, ÖDTÜ mezunu bir makine mühendisi. Ancak Makine Mühendisliği diplomasını bir daha kullanmamak üzere duvara asmış. Üniversite yıllarında, okul kütüphanesindeki yabancı dergilerden görerek başlayan dört çeker arazi aracı merakını ve önüne geçilemez seyahat tutkusunu, karşılayan bir iş bulunca mesleğini terk etmiş. Başta Türkiye'nin hemen her yerinde, daha sonra zaman zaman yurt dışında, dağda, taşta arazi arabalarıyla gezdiği bir işte yıllarca çalışmış. Ali Eriç daha önce aynı araç ile 2006 yılında bir Afrika turu da yapmış.

Ali Eriç, şu ana kadar Asya da Gürcistan, Azerbaycan Kazakistan Moğolistan ve Rusya'yı geçti. Sonra araç gemi yolculuğuyla Kanada ya ulaştı ve Kuzey Amerika da Kanada, ABD, Meksika, Guatemala, Honduras, Nikaragua, Kosta Rika ve Panama yı dolaştı. Güney Amerika da Kolombiya, Ekvador, Peru, Bolivya, Şili ve Arjantin i aşan Ali Eriç Kasım 2011 de Afrika yolculuğuna başladı. Cape Town'dan Cebelitarık'a süren yolculuk Avrupa kıtasını da geçtikten sonra İstanbul da sona erecek.

 
Ali Eriç'in Afrika Turu ve Dünya Turuna ilişkin yazılarını çok kısa sürede sitemizden okuyabileceksiniz. Kendisine iyi yolculuklar diliyoruz. 

 HABER: © Erdin İVGİN / Gezialemi.com





 
Zambiya
Ana Sayfa
         
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
FİKRETYAZ
(15  Aralık 2011)

çok güzel sanki paket iletimini haritada takip eder gibi değişik güzergahlar çizilebilseydi ekli haritaya ve sığmayan sayfa kalanı mouse-elle çekilip pdf gibi yan sağ sol aşağı yukarı kaysa da güzellik olurdu böyle büyüme de iyi ve harika bir gezi yakından takip edebilsek video günlükler telif hakkı saklı kalmak üzere bir kaç dakika bile her yer için göz dolgunluğu artar hevesler kabarırdı hatta bağış kampanyası bile olurdu tabi amaç bu değil gezelim görelim biz de hayıflanalım bir de günlük günlük olsa duygularını paylaşsak acaba biz olsak nasıl becerirdik desek ve land-rover fikri de harika gezgin arkadaşımıza başarılar dilerim ve takipte devam derim

NEŞE
(12  Aralık 2011)

Ne harika bir haber...Her gezgin nin rüyasını süsleyecek bir macera...Ali bey le birlikte kimbilir neler yaşıyacağız,merakla bekliyorum

 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.