Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Brezilyanın En Güzel 20 Yeri        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Brezilya Brezilya Genel   16 Haziran 2014 38309 0 Erdin İVGİN 
 
  Brezilyanın En Güzel 20 Yeri

2014 FIFA Dünya Kupası ev sahibi ülke olan, Brezilya en popüler yerlerinden biri.  cnn.com sitesi, Brezilya'da bulunan mutlaka görülmesi gereken en güzel 20 yeri sıraladı. Liste aşağıda;



Roraima Dağı
Brezilya ve Venezuela arasında bulunan Roraima Dağı, dünyanın en gizemli yerlerinden birisi olarak kabul ediliyor. Amazon ormanlarının ortasından fırlayan ve bulutların üzerine çıkan 2 bin 770 metre yüksekliğindeki Roraima Dağı, bilimadamları tarafından 'kayıp dünya' olarak adlandırılıyor. son derece sert kuvars taşından oluşan bu ilginç dağ bir mimarın elinden çıkmış görüntüsü veriyor. Bu görüntü yüzünden yerliler, uzun süre bu dağı burada yaşayan insanların yapmış olabileceği düşünmüşler.

Bu sarp ve çıkılması çok zor olan dağın sadece görünümü değil zirvedeki esrarengiz coğrafi farklılıkları da bulunuyor. Dağın tepesinde çok sayıda şelale bulunuyor. Bu kadar sert bir dağda çok sayıda şelale bulunması bilim adamları tarafından tuhaf karşılanıyor. Bazı yerleri saf granitten olan roraima dağı sadece kendi görüntüsüyle değil üzerinde yaşayan canlılarla da şaşırtıyor. Başka yerde göremeyeceğiniz canlılar bulunuyor.  Dünyanın en küçük kurbağası bu dağın zirvesinde yaşıyor. Ayrıca dağda yaşayan bitki ve hayvanları buradan başka yerde görmek mümkün değil.


Canoa Quebrada
Praia de Canoa Quebrada (Kırık Kano Plajı),Brezilya'nın kuzeydoğusundaki Ceará eyaletinin doğu sahilindeki bir plajdır. Aracati kasabası belediyesine aittir, kasabanın merkezinden 18 km uzaktadır, ve eyalet başkenti Fortaleza'dan 166 km uzaktadır. Kumsal ,denizden 30 metre yükseklikteki kırmızımsı falez manzaralıdır.

Iguazú Şelalesi
Ayrıntılı Bilgi İçin:



Fortaleza
Fortaleza Brezilya'nın eyaletlerinden biri olan Ceará eyaletinin başkentidir.Şehir Brezilya'da yapılacak 2014 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak şehirlerden birisidir. Fortaleza ıstakoz ve taze deniz ürünleri ile bilinmektedir. Fortaleza'nın kentsel plajları, rüzgar sörfü ve yelken için mükemmeldir.


Pelourinho
 Pelourinho, Bahia eyaletinde bulunan Salvador kentinin tarihi merkezidir. Salvador, Bahia, Brezilya'da sayısız açıkhava partisi ve karnaval etkinliklerinin düzenlenmesi ile tanınmıştır. Yeni Dünya'daki en eski şehirlerden birisi olup, koloni Brezilya'sının ilk başkenti ünvanını da taşımaktadır. Tarihi geçmişi olan şehir merkezi 17. yüzyıl ile 19. yüzyıllar arasında inşa edilmiş Portekiz koloniyel döneminin mimarisi ve anıtsal yapıları ile ünlüdür. Şehir 1985 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınmıştır.


Tanguá Park
Tanguá Park, Brezilya'nin 26 eyaletinden biri olan Paraná'un başkenti ve en büyük nüfuslu olan Curitiba şehrinde bulunur. Eskiden Tanguá Park'ta moloz geri dönüşüm tesisi ve endüstriyel atıkların bertarafı için bir site buluyordu. Tanguá Park son on yılda yeniden yapılandırıldı. Şimdi bir koşu parkuru, bisiklet yolu ve şelale vardır ve popüler bir turistik alan olmuştur.


Curitiba Botanik Bahçesi
Curitiba kentinde bulunan Curitiba Botanik Bahçeside listede yer almaktadır. Şehrin Bu önemli bir turistik ve simgesel ve bir kısmını barındıran kampüs içinde Parana Federal Üniversitesi bulunmatadır.


Jalapao State Park
Ovalar, altın kum tepeleri, nehirleri ve şelaleler kombinasyonu Jalapao State Parkı maceracılar için favori hale getirmiştir. 


Amazon Yağmur Ormanları
Amazon yağmur ormanları, Amazon Havzası'nın çoğunu kaplayan bir yağmur ormanıdır. Güney Amerika'da yaklaşık beş buçuk milyon kilometrekarelik bir alanı kaplar. Brezilya, Peru, Kolombiya, Venezuela, Ekvador, Bolivya, Guyana, Surinam ve Fransız Guyanası olmak üzere dokuz ülkenin sınırları içerisinde bulunur. Ormanların %60'ı Brezilya, %13'ü Peru sınırları içerisindedir. Amazon ormanları dünyada kalan yağmur ormanlarının yarısından fazlasını oluşturur ve dünyanın en büyük ormanıdır. 


Imperial Museum of Brazil
Brezilya İmparatorluk Müzesi, Rio de Janeiro'nun tarihi şehir merkezinde bulunan bir müzedir. Müzede İmparator Dom Pedro II (1831-1889) tarafından 1845 yılında inşaa edilen eski yazlık sarayı yer almaktadır. Müze sarayda çağdaş sanata adanmış bir geçici sergi salonu bulunmaktadır. Burası ülkenin en çok ziyaret edilen müzelerinden biridir.


Dunas de Genipabu
Rio Grande do Norte eyaletinin başkenti Natal'a bir arabayla 15 dakikalık mesafede bulunan, Genipabu tepeleri ve lagünleri ile bir çevre koruma alanıdır. Güzel ve sakin suları ile, yaz aylarında çok sayıda turist çekmektedir.


Oscar Niemeyer Müzesi
Oscar Niemeyer Müzesi Brezilya'nın Paraná Eyaleti'ndeki Curitiba şehrinde yer alan bir müzedir. Yapının şekli nedeniyle Göz Müzesi olarak da nitelendirilmektedir. Oscar Niemeyer'ın 1967 yılında tasarladığı bu proje, orijinal tasarıma sadık kalınarak inşa edildi ve de 2002 yılında kullanıma açıldı. Müzede çoğunlukla görsel sanatlar, mimarlık ve tasarım sergileri düzenlenmektedir. İki yapıdan oluşan müzenin toplam 35 bin metre karelik alanında toplam 19 ayrı sergi salonu yer almaktadır.


Gruta do Lago Azul
Mavi Göl Mağarası Dünyanın en büyük sular altında bulunan boşluklarından bir parçasıdır. Mağranın mavi suları 200 metreden fazla derinliğe uzatmaktadır. Gölün gizemli kaynağı bir yeraltı nehri olduğuna inanılır. Mağara prehistorik hazineleri ile zengindir. 1992 yılında bir Fransız-Brezilyalı bilim adamları seferinde kılıç dişli kaplanlar ve tarih öncesi dev Tembel hayvan gibi hayvan kemikleri ortaya çıkartılmıştır. 


Fernando de Noronha
Fernando de Noronha, Atlas Okyanusu'nun güneyinde São Roque Burnunun  360 km kuzeydoğusunda adadır. Bitişiğindeki adacıklarla birlikte Brezilya'nın Pernambuco eyaletinin parçasını oluşturur. En yüksek noktası 332 m olan ana adanın yüzölçümü 26 km²'dir. Adalar grubu volkanik kökenlidir. 2001 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi'ne alındı.


Sao Miguel das Missoes
Brezilya'nın güneyinde bulunan Rio Grande do Sul eyaletinde bulunan küçük bir kasaba olan Sao Miguel das Missoes dünya Mirası Listesindedir.


Bento Goncalves
Bento Goncalves; Tepeler, vadiler ve nehirlerle çevrili, Brezilya'nın güneyindeki Üzüm ve Şarap Rotasıdır. Şarap imalathaneleri, butik restoranlar, el sanatları dükkanları, sanat stüdyoları ve küçük peynir ve diğer bölgesel gıda üretim tesisleri burada kırsal yollar boyunca dağılmıştır. 


Elevador Lacerda
Elevador Lacerda; Salvador, Bahia Cidade Alta ve Cidade Baixa semtlerini bağlayan asansördür, 1873 yılında, Brezilya'da kurulan ilk asansördür.


Cathedral of Brasilia
Brasilia Katedrali, Brezilya'nın başkenti Brasilia'da yer alan ve Oscar Niemeyer tarafından tasarlanmış hiperbölik şekle sahip betonarme bir katedraldir. Bu hiperbolik betonarme yapının çatısı ise cam ile kaplıdır. Yapı 21 Mayıs 1970 günü kullanıma açılmıştır.


Chapada Diamantina National Park
Bahia eyaletinde bulunan Chapada Diamantina Milli Parkı ülkenin en zengin biyolojik bölgelerinden biridir.


Porto de Galinhas
Porto de Galinhas Brezilya'nın en güzel plajlarından biridir. Porto de Galinhas Caretta kaplumbağaları ile yüzme ve serbest dalış için uygun büyük sıcak, temiz su havuzları ile ünlüdür.  Porto de Galinhas Brezilya'nın en büyük beşinci şehri Recife'ye bir saatlik mesafededir.



HAZIRLAYAN: Erdin İVGİN
FOTO: wikipedia.org










 
Brezilya
Ana Sayfa
          Brezilya Genel
Ana Sayfa
 

"Brezilyanın En Güzel 20 Yeri" Haberini İlgilendiren Ülke ve Şehirler:

Iguaçu Ulusal Parkı (Brezilya), Rio de Janeiro (Brezilya),



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.