Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Küba’da mutlaka görülmesi gereken 10 yer        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Küba Küba Genel   08 Ocak 2016 3710 0 Erdin İVGİN 
 
  Küba’da mutlaka görülmesi gereken 10 yer

Geçmişte Amerika kıtasına ulaşmak isteyen gezginlerin uğrak noktası olan Küba'nın, kolonyal dönem mimarisi, heykelleri, parkları, beyaz kumlu plajları, müzeleri, hareketli kültürü ve müziğiyle, şüphesiz ki dünyanın en kendine özgü yerlerinden bir tanesi! Avrupa'nın bir numaralı uçak bileti arama motoru Skyscanner, Küba'yı ziyaret ettiğimizde mutlaka görmemiz gereken 10 yeri listeledi:


1. Eski Havana


FOTO: wikipedia.org / Libby norman  / CC BY-SA 3.0

Küba'yı, etkileyici tarihini, kendine özgü politik yapısını ve tutkulu Kübalıları anlamaya başlamak için öncelikle başkent Havana'nın tarihi bölgesi Eski Havana'yı keşfetmek gerekiyor. Eski Havana'nın kolonyal dönemden kalma sayısız tarihi yapıları ve kültür dolu sokaklarında gezinirken kendinizi geçmişe ışınlanmış gibi hissedeceksiniz. Sokaklarda dans eden, şarkı söyleyen insanların yanı sıra, lezzetli yemeklere de denk geleceksiniz.


2. Plaza Vieja


FOTO: wikipedia.org / Brian Snelson / CC BY-SA 2.0

Eski Havana'nın sokaklarında yeterince yorulduktan sonra soluğu Plaza Vieja'da, yani "Eski Meydan"da alın. Havana'nın en canlı noktalarından olan bu meydan, sanat galerilerinden bira müzesine kadar kültürel anlamda oldukça zengin. Ama biraz keyif yapmak için en güzeli, sayısız cafeden birine oturup mojito'nuzu yudumlamak ve meydandan gelip geçen insanları gözlemlemek.


3. Malecón


FOTO: wikipedia.org / Antonio Milena / CC BY-SA 3.0

Havana'da gün batımından gün doğumuna kadar gidilebilecek en iyi yer neresi diye soracak olursanız, cevabımız kesinlikle Malecón olur. Geceleri takılmak, biraz rom içmek ya da eğlenmek isteyen gençler, müzisyenler ve romantik aşıklar, Havana'nın Atlas Okyanusu kıyısında 8 km boyunca uzanan bu sahil şeridine akın ediyor.


4. Plaza de la Revolución


FOTO: wikipedia.org / Angelo Lucia / CC BY-SA 3.0

Fidel Castro'nun Küba halkına seslendiği yer olan Plaza de la Revolución, yani Devrim Meydanı, asıl ününü Che Guevara'nın 1960 yılında Alberto Kardo tarafından çekilen ünlü portresinin bir kopyasının yer aldığı duvara borçlu. Küba İçişleri Bakanlığı'na ait bu duvarın önünde Facebook ya da İnstagram için fotoğraflarınızı çektikten sonra, meydanda yer alan Teatro Nacional'e uğrayın ve burada düzenlenen etkileyici dans gösterilerinden birine biletinizi alın.


5. Morro Kalesi


FOTO: wikipedia.org / Michael Toft Schmidt / CC BY-SA 3.0

Eski Havana'ya karşıdan bakan bir kayalıkta bulunan ve kilometrelerce uzaklıktan bile seçilebilen Morro Kalesi'nin tarihi 16. yüzyıla dayanıyor. Bir süre hapishane olarak da kullanılan kale, artık daha çok güneşin Atlantik Okyanusu üzerinden batışını seyretmek için bir seyir noktası olarak kullanılıyor.


6. Varadero


FOTO: wikipedia.org / J. Drevet / CC BY-SA 3.0

Haklısınız, rotayı biraz da Küba'nın göz kamaştıran plajlarına çevirmek lazım. Plaj deyince akla ilk gelen yer ise bembeyaz kumları ve turkuaz sularıyla her yıl yaklaşık bir milyon turisti ağırlayan Varadero. Havana'ya arabayla 2 saat mesafedeki bu tatil cennetinde denizin, güneşin, dansın ve eğlencenin tadını çıkarmakta serbestsiniz!


7. Trinidad


FOTO: wikipedia.org / Dieter Mueller / CC BY-SA 3.0

1514 yılında Diego Velaquez tarafından kurulan bir kasaba olan Trinidad, Küba'nın güney kıyılarında yer alıyor. 1988 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan ve Arnavut kaldırımlı sokakları, pastel renklere boyanmış kolonyal dönemden kalma binalarıyla zamanın adeta durduğu izlenimi veren bu kasabaya bir tam gününüzü ayırırsanız, hiç pişman olmazsınız.


8. Santiago de Cuba


FOTO: wikipedia.org / Leon Petrosyan  / CC BY-SA 3.0

Küba'nın en büyük ikinci şehri olan Santiago de Cuba, aynı zamanda ülkede Afrika kökenli nüfusun ve müzisyenlerin oranının en yüksek olduğu, içinde kendine has tatlar barındıran bir şehir. Ülkenin doğusunda, tepelik bir kıyıda 1515 yılında kurulan ve o dönemde Küba'ya bir süre başkentlik de yapan Santiago de Cuba'da ilgi çekici günlük hayatın yanı sıra görülmeye değer birçok tarihi yapı da bulunuyor.


9. Cayo Coco Adası


FOTO: wikipedia.org / Public Domain

Tipik Karayipler manzaralarını sıkça göreceğiniz Cayo Coco Adası, Küba anakarasına 27 km uzunluğundaki mühendislik harikası bir yol ile bağlı. "Her şey dahil" otelleriyle ünlü olan bu adada saatlerce güneşleyebilir, istediğiniz kadar dinlenebilir veya çılgın eğlencelere dahil olabilirsiniz. Seçim sizin!


10. Baracoa


FOTO: wikipedia.org / Paul Postiaux  / CC BY-SA 3.0

Kristof Kolomb'un Küba'da ilk ayak bastığı yerde kurulan Baracao, ülkenin en doğusunda, ulaşımın zor olduğu bir noktada yer almasından dolayı kitle turizminden uzak kalmış ve bu sayede hem doğasını hem de sosyal yaşantısını olduğu gibi korumayı başarmış bir kent. Geçimini çikolata ve kakao üretiminden sağlayan Baracoa'dan, 575 metre yüksekliğindeki düz zirvesiyle dikkat çeken El Yunque Dağı'nın manzarasını izlemeye doyamayacaksınız.


Kaynak: Yazının orijinaline ulaşmak isteyenler Küba'da mutlaka görülmesi gereken 10 yer - Skyscanner internet sayfasını inceleyebilirler.






 
Küba
Ana Sayfa
          Küba Genel
Ana Sayfa
 

"Küba’da mutlaka görülmesi gereken 10 yer" Haberini İlgilendiren Ülke ve Şehirler:

Havana (Küba),



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.