Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: 4. Uluslararası Urla Enginar Festivali         


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Türkiye İzmir   18 Nisan 2018 2435 0 Erdin İVGİN 
 
  4. Uluslararası Urla Enginar Festivali

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Urla'ya Gönül Verenler tarafından düzenlenen Urla Enginar Festivali'nin 4.sü Nisan ayının son haftasında Urla'da düzenleniyor. Uluslararası Urla Enginar Festivali 2018 yılında, 27 Nisan Cuma günü başlayıp 29 Nisan Pazar akşamına dek sürecek. 

Festivalde hem çocuklar hem de yetişkinler için eğitimler ve atölyeler, yerel pazarlar, kadın üreticileri desteklemek için pazarlar, ünlü Ege mutfağından tadımlar, enginarlı sanat atölyeleri, şeflerden tarif paylaşımları yer alacak.

Şefler tarafından düzenlenen yarışmalarda enginar temalı tarifler birbiriyle kıyasıya yarışacak ve katılımcılar da farklı lezzetleri tatma imkanı bulacaklar. Egenin ünlü mutfağının ürünleri içerisinde olan enginar haricinde kurulan pazarlarda sezonun en güzel zamanında çeşit çeşit otlar ve tarifler bizleri bekliyor olacak. 

Festival süresince enginarın sağlık yönüne dikkat çekilmekte ve tüketilebilecek çeşitli sağlıklı tarifler verilmektedir. Enginarlı tarifler içerisinde en sık rastlanan tabirlerden biri olan "Sakızlı Enginar"dır. Bunun yanında enginar ızgarası, enginarlı bulgur pilavı gibi değişik tariflerde bulunmakta. 

Urla Enginar Festivaline uzak şehirlerden katılan katılımcılar için vakumlu olarak satılan enginarları da festival süresince temin edilmesi mümkün oluyor.







Uluslararası Urla Enginar Festivali ile ilgili bilgi için  http://www.gezialemi.com/Festival sayfasını ziyaret edebilirsiniz.




 
Türkiye
Ana Sayfa
          İzmir
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.