Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Türkiye Edirne   11 Temmuz 2018 4205 0 Erdin İVGİN 
 
  657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali

2018 Temmuz ayında düzenlenecek olan 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali başlıyor. 657 yıldır yaşayan efsane olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali, her yıl olduğu gibi bu yılda birbirinden eğlenceli organizasyonlara ev sahipliği yapacak.




09 Temmuz 2018 Pazartesi Günü Saat: 18.00'de tören kortejinin Edirne Belediyesi'nin önünde toplanmasıyla başlayacak olan festival; Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla devam edecek. Tören korteji buradan 25 Kasım Stadyumuna hareket edecek. Açılış konuşmalarının ardından halk oyunları gruplarının gösterileri Edirneliler ile buluşacak.

657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında Edirne Belediye Bandosu 10 Temmuz Salı Günü Saat:19.00'da Saraçlar Caddesi'nde konser verecek. 

11 Temmuz Çarşamba Günü ise 19.00'da Atatürk Anıtı'nda halk oyunları gruplarının gösterileri Edirnelilerle buluşacak.

Edirne, 12 Temmuz Perşembe Günü Saat: 21.00'de Selda Bağcan'ı Sarayiçi Konser Alanı'nda ağırlayacak. 

Kırkpınar Yağlı Güreşleri ise 13 Temmuz Cuma Günü Saat: 09.30'da Sarayiçi Er Meydanı'nda başlayacak. 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Ağası Seyfettin Selim Saat:10.30'da Orduevinin önünde düzenlenecek törenle karşılanacak. Daha sonra kortej Belediye Başkanlığı'nın önünden hareketle Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilecek çelenk sunma törenine katılacak ardından da Pehlivanlar Mezarlığı'na giderek, pehlivanların kabirlerine çelenk sunacak ve dua edecek. ayrıca saat 12.00'da Selimiye Camii'nde yine pehlivanları için mevlit okutulacak.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin resmi açılışı ise Saat:18.30 Sarayiçi Er Meydanı'nda düzenlenecek. Açılış konuşmalarının gerçekleştirileceği programda ayrıca güreşe katılan tüm pehlivanlar tarafından resmi geçit töreni düzenlenecek. Edirneliler, daha sonra Saat: 21.00'de Sarayiçi Konser Alanı'nda ünlü sanatçı Mehmet Erdem ile unutulmaz bir gece yaşayacak.

14 Temmuz Cumartesi Günü; güreş müsabakaları Kırkpınar Er Meydanı'nda Saat: 09.00'da başlayacak. Gün boyu devam edecek güreşlerin ardından Edirneliler, akşam saat 21.00'da Gülşen'in unutulmaz şarkılarıyla doyasıya eğlenecek.

15 Temmuz Pazar Günü; güreş müsabakaları  09.00'da başlayacak; Saat:15.00'da ise 658 Kırkpınar Ağasını belirleyecek olan koç satış ihalesi gerçekleştirilecek. Program başpehlivanlık güreşlerinin ardından düzenlenecek olan ödül töreni ile son bulacak.




* Tekirdağ'da 24 kişinin öldüğü tren kazası nedeniyle festival kapsamında düzenlemesi planlanan konserler ile 25 Kasım Stadyumu'ndaki program iptal edildi.





 
Türkiye
Ana Sayfa
          Edirne
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.