Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: 47. İstanbul Müzik Festivali bu yıl 11 – 30 Haziran 2019 tarihleri arasında        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Türkiye İstanbul   30 Mayıs 2019 2992 0 Erdin İVGİN 
 
  47. İstanbul Müzik Festivali bu yıl 11 – 30 Haziran 2019 tarihleri arasında

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, düzenlenen 47. İstanbul Müzik Festivali, bu yıl 11 - 30 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. İstanbul Müzik Festivali, müziğin aydınlanma yolculuğundaki rolünü ve evrendeki ikiliklerden doğan hikayeleri Var Olmanın Aydınlığı, Var Olmanın Karanlığı temasıyla sahnelere taşıyor.

İstanbul Müzik Festivali müzikseverleri İstanbul'un 15 farklı mekânında ağırlayacak. Aya İrini Müzesi, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall, İş Sanat Konser Salonu, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Rahmi M. Koç Müzesi, Süreyya Operası, Zorlu PSM, Kapalıçarşı ve Neve Şalom Sinagogu festivale ev sahipliği yapacak. Ayrıca İstanbul'un tarihi mekânlarından Samatya'da yapılacak Müzik Rotası ile ilk kez Altımermer Panayia Rum Ortodoks Kilisesi, Surp Anarad Hığutyun (Günahsız Meryem Ana) Ermeni Katolik Kilisesi, Aya Konstantinos ve Eleni Rum Ortodoks Kilisesi ve Surp Hovhannes Ermeni Kilisesi'ne konuk olacak. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen Hafta Sonu Klasikleri ise bu yıl Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi ile Galata Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

İstanbul Müzik Festivali 47. yılında Var Olmanın Karanlığı, Var Olmanın Aydınlığı ikiliği üzerinden hayata dair zıtlıkları, bu zıtlıklardan doğan müziği çeşitli performans ve konserlerle sahneye taşırken, bunların yaratım sürecindeki etkisine odaklanıyor. Bu ikiliklerden hareketle her dönem var oluşun hem karanlık hem aydınlık hikâyelerini anlatan, insanın kendisini ifade etme sürecindeki en etkili sanat türü olan müzik aracılığı ile aydınlık ve aydınlanmanın önemini vurguluyor.


47. İstanbul Müzik Festivali programında müziğin aydınlanma yolculuğundaki rolünü ve evrendeki ikiliklerden doğan hikayelerin müziğini sahnelere taşıyan bir çok konser yer alıyor; Ufuk & Bahar Dördüncü tarafından seslendirilecek olan Şostakoviç'in İki Piyano için Süiti ilk bölümde yas tutarken ikinci bölümde hayata tutunuyor. Aynı konserde  Zeynep Gedizlioğlu'nun festivalin siparişi olan iki piyano arasındaki gerilimli ilişkiyi anlattığı eseri, benzerlikler ve özdeşlikler, farklılıklar ve zıtlıklar üzerinden festival temasına gönderme yapıyor. Tekfen Filarmoni Orkestrası'nın seslendireceği Tchaikovsky'nin 6 Numaralı Senfonisi ölüm ve yaşam gücü arasındaki mücadeleyi dile getirirken, Brahms'ın yazdığı Alman Requiem'i ölümle uzlaşma ve bunun üstesinden gelerek yaşama odaklanmayı anlatan  "insan"a adanmış bir başyapıt olarak öne çıkıyor. Moskova Solistleri ve Yuri Bashmet konseri de programındaki her eserde bir ikilik barındırırken, ölümden hayata, karamsarlıktan umuda geçişlerle festivalin temasına gönderme yapıyor.

47. İstanbul Müzik Festivali'nin bu yılki Onur Ödülü, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası genel müzik direktörü ve Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi, orkestra şefi Devlet Sanatçısı Prof. Rengim Gökmen'e takdim edilecek. Rengim Gökmen'e ödülü 47. İstanbul Müzik Festivali açılış töreninde sunulacak. 47. İstanbul Müzik Festivali Yaşam Boyu Başarı Ödülü The Times'ın "hiç kuşku yok ki dünyanın yaşayan en büyük müzisyenlerinden biri" olarak tanımladığı Yuri Bashmet'e sunulacak. Yuri Bashmet'e ödülü, Moskova Solistleri ile 20 Haziran Perşembe akşamı Aya İrini'de Türkiye İş Bankası gösteri sponsorluğunda gerçekleştirilecek konseri öncesinde takdim edilecek.


47. İstanbul Müzik Festivali ile ilgili bilgi için  http://www.gezialemi.com/Festival sayfasını ziyaret edebilirsiniz.







 
Türkiye
Ana Sayfa
          İstanbul
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.