Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Uçakla Seyahat Edecekler İçin Basit Öneriler...        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
  12 Haziran 2011 3339 5 hakangeziyor 
 
  Uçakla Seyahat Edecekler İçin Basit Öneriler...

Yaz dönemine girerken uçakla seyahat oldukça yaygınlaştı. Artık çok daha fazla uçuyoruz. İşte uçakla seyahat edenler için basit bir kaç öneri...

Erken rezervasyon yapın Havayolu şirketleri, sadece sınırlı sayıdaki koltukları daha düşük fiyattan satar. Koltuklar biterse, fiyat yükselir. Kampanyaları izleyip hızlı davranırsanız, ucuza uçabilirsiniz.

Havayollarının internet sitelerini kullanın Biletinizi doğrudan havayollarının internet sitesinden alırsanız acentalara ödenen komisyon tutarlarına göre değişiklik göstermekle birlikte %5-10 arasında daha az ücret ödersiniz.

Gidiş dönüş bilet tercih edin Gidiş dönüş tarihleri belli olan uçak biletleri, daha ucuza uçurur. Bilet satın alırken kesin dönüş tarihinizi bildirirseniz, kesenize uygun bilet bulabilirsiniz.

Hafta içi tercih edin Hafta sonu tatilcilerinden değilseniz şanslısınız. Çarşamba, perşembe ve cuma günleri, hafta sonu uçuşlarına göre daha ucuz olabilir.

Direkt uçun Direkt uçuşlar genellikle daha uygun fiyatlıdır. Direkt uçuşlu fiyatlar ile aktarmalı uçuşları karşılaştırıp, fiyatı ve uygun uçuşları kontrol etmenizde fayda var.

Esnek olun Seyahat tarihiniz esnekse, uçuş araması yaparken alternatif tarihleri de kontrol edin. Aceleniz yoksa o haftanın farklı günlerinde daha ucuza uçabilirsiniz.

Alternatif uçuş rotalarını gözden geçirin Bazen gideceğiniz destinasyon biletleri oldukça pahalı olabiliyor. Ancak oraya 100-200 km mesafede bulunan bir başka yere çok daha ucuza uçak bileti bulabilir ve aradaki mesafeyi de tren ya da otobüsle gidebilirsiniz.

İyi uçuşlar...







 

Ana Sayfa
         
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
ozcan sari
(13 Haziran 2011)

bakiniz thy den bahsediyorsunuz onu biliyorum bu yuzde zaten kendisini mahkemeye vermeye hazirlaniyoruz,,, Bir kotu ornek ornek sayilmaz! pazarlik konusuna gelince, artik eskisi gibi bieltlerde komisyon yok biletme ucreti var,,, yani eskiden bilmem kac durumu simdi oyle degil,, biletme ucretini simid acenta kendisi belirliyor istediginde sifir karla satabiliyor,,,evet bazi acentalar elinde koltuk stoklarini onceden almis olabiliyor ve piyasa sartlarinda bunu satar,,, ornek gecen yaz doneminde: 120 euro dan aldigim pegasus yerlerini,, gine pegasusun kendisine 190 euro dan sattim,,, dusunun adama kendi ucaginda kendinden aldigim koltugu iyi karla sattim!!! ama bazen o koltuklari 120 aldigim halde 70-80 e sattigimda cok oldu,,,
sizinki samsunda samsun marka sigarasi ucuz mantigi !!!


brakin insanlar kendisine iyi vereni tercih etsin,,,
acenta ona gerektiginde veresiye bile verip hastasini cenazesini yolda brakmaz !!!

hakangeziyor
(12 Haziran 2011)

Özcan Bey, bu konuda dediğimin sonuna kadar arkasındayım. İstisnalar kaideyi bozmaz. İsim önemli değil, ulusal bir havayolumuzun yurtiçi biletlerini satan iki tur acentamız internet fiyatlarından her zaman 5 TL fazladan satar. Benzer şekilde bu farkın daha yüksek olduğu acentalar da vardır. Verdiğimiz bilgi eksik ya da yanlış değil olsa olsa "tüm acentalar için" geçerli olmayabilir. Belki sizin bulunduğunuz Hollanda'da bu işler böyle değildir ama Türkiye'de maalesef böyle. Siz de her şeyi bildiğinizi sanmayın...

NEŞE
(12 Haziran 2011)

Aynı havayolu şirketinin ,değişik acentalarda farklı fiyatı oluyor ve bu acentalarla pazarlık bile yapabiliyoruz,peşin ödemede ve taksitte fiyatlar farklı olabiliyor,bu demektirki komisyonu bizler ödüyoruz...Türkiyede bu iş böyle,tüketici olarak böyle düşünüyorum..

Ferudun Babacan
(12 Haziran 2011)

Ben süreklisatmışım anasını bu dünyanındiyorum
Bu durumda komisyon bende mi kalacak?

ozcan sari
(12 Haziran 2011)

eksik ve yanlis bilgi veriyrosunuz,,, acentaya odenen komisyonu yolcu odemiyor,, ucak firmasi oduyor,,, bu yuzden ucak fiati acente ile aynidir,,, sadece kim satarsa komisyon onda kalir !!!!

bilmediginiz konuda yazmayin !!!
0031 6161 0 5151

 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.