Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Ev Değiş-Tokuş Sistemi Nedir Ne Değildir?        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Türkiye İstanbul   23 Nisan 2012 7095 0 hakangeziyor 
 
  Ev Değiş-Tokuş Sistemi Nedir Ne Değildir?

Seyahat pazarındaki yenilikler son bulmuyor... Otellerin yüksek fiyatlarına ve geleneksel turistik seyahatlere alternatif olacağı düşüncesiyle 1992 yılında Amerikalı iş adamı Ed Kushins tarafından kurulan Home Exchange ya da Türkçe versiyonu Ev Değiş Tokuşu siteleri bugün 146 ülkeden 40 bin kayıtlı ev listesine sahip. Hızla yayılan Home Exchange (Ev Değiş Toşuş Sistemi), farklı bir tatil anlamına geliyor. Anlaştığınız birisiyle evleri bir süreliğine değiştiriyorsunuz ve o ülkede tatil yapıyorsunuz.

Ev Değiş-Tokuş Sistemi Nedir?

Değişik bir tatil alternatifi olan Ev Değiş Tokuşu sayesinde siz benim evimde kalırken ben de sizin evinizde kalıyorum. 2 çeşit değiş tokuş yapılabiliyor :

1- Ev değiş tokuşu, 2- Konukseverlik değiş tokuşu.

Ev değiş tokuşu yapan kişiler evlerini, dairelerini, apartman katlarını her iki tarafa uygun olan zamanda aralarında takas edebiliyorlar. Ancak bu takas işlemi daireyle sınırlı kalmıyor. Örneğin evinizi 40 metrelik bir yat ile değiştirebiliyorsunuz. Ya da herhangi bir yerdeki villanızı herhangi bir yerdeki karavanla değiştirmeniz mümkün. Ayrıca ev değiş tokuşu esnasında çoğu zaman arabalar da değiştiriliyor.

Diğer yandan konukseverlik değiş tokuşlarında insanlar birbirlerini önceden belirlenmiş zaman çerçevesi içinde ağırlıyorlar. Ev değiş tokuşu yapacağınız kişi sizinle birlikte evinizde kalırken sizde daha sonra o kişinin evine misafir oluyorsunuz. Bazı kişiler bu tür takası daha derin dostluklar kurduğu için tercih ediyorlar. Bu sayede gezdiğiniz ülkeyi yerli birinden görme şansına da sahip olabiliyorsunuz.

Ev Değiş-Tokuş Sisteminin Avantajı Nedir?

1- Konaklama ücreti ödemeyeceğiniz için oldukça ucuz bir tatil olacak. 2- Yabancı kültürlere çok daha yakın olacak, gezdiğiniz yerleri daha çok hissedebileceksiniz. 3- Ev değiş tokuşunu yaptığınız kişilerle sağlam arkadaşlıklar kurabileceksiniz. 4- Ev değiş tokuşu süresince seyahatte olsanız bile eviniz sahipsiz kalmayacak. 5- Daha hür ve esnek bir tatil geçirme şansına sahip olacaksınız. Yemeklerinizi evde yiyip, istediğiniz saatte girip çıkabileceksiniz. 6- Daha çok mahremiyetiniz olacak.

Ev Değiş-Tokuş Sistemine Kimler Dahil?

Ev değiş tokuşçular meslek sahibi kişilerdir. Genellikle profesör, emekli, iş insanı, işini evden yürüten iş sahibi, doktor, hukukçu ve profesyonel kişilerden oluşuyor. Çoğu iyi eğitimli, maceraperest, güvenilir ve yeni yerler görüp yeni şeyler öğrenme hevesiyle dolup taşan kişiler olacak. Ev değiş tokuşunu bekar, evli ya da aileler kullanıyor.

Ev Değiş-Tokuş Sisteminin Maliyeti Nedir?

Sisteme üye olmanız gerekiyor. Bunun yıllık maliyeti 191,40 TL. Eğer üç aylık üyeliği tercih ederseniz o zaman 74,85 TL ödüyorsunuz. Üyelikler otomatik olarak yenileniyor. Üyeliğinizin ilk yılında ev değiş tokuş partneri bulamadıysanız ikinci yılınız için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.

Bir kez üye olunduktan sonra evinizin fotoğraflarını ve bilgilerini yüklüyorsunuz ve gitmek istediğiniz yeri seçip beğendiğiniz evlerle değiş tokuş teklifinde bulunuyorsunuz.

Ev Değiş-Tokuş Sisteminde Türkiye'nin Durumunu Nedir?

Sistem Türkiye'de henüz yeni. Home Exchange Türkiye Temsilcisi Mirey Meseyyah, şunları söylüyor: "Şu an Türkiye'den 80 civarı üye bulunuyor. Üyelerin çoğu İstanbul'dan. Geri kalan ise Bodrum, Marmaris, Antalya ve İzmir'den. Bu sistemde ikinci evler çok kullanışlı oluyor. Bu sayede eş zamanlı değiş tokuş yapmaya gerek kalmıyor. Örneğin ben bu şubat Bali'ye gittim ancak Bali'dekiler Bodrum'daki yazlığıma haziranda gelecekler." Mirey Meseyyah, "Evinizde bir yabancı düşüncesi tüketicileri telaşlandırmamalı" diyerek, "Ev değiş tokuşunu yapmadan önce karşı taraf ile mailleşirsiniz, telefonda konuşursunuz hatta fotoğraflarınızı bile gönderirsiniz. Karar verdiğinizde ise artık karşınızdaki size yabancı gelmeyecektir. İyi bir iletişim yanıltıcı beklentileri en aza indirir. Üyeler maillerde ev ve mahalle ile ilgili tüm bilgileri karşı taraftan ister" dedi. Ev değiş-tokuş sistemi hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler, Türkçe dil seçeneği ile de hizmet veren www.evdegistokusu.com internet sitesini inceleyebilirler.

Hazırlayan: M. Hakan Özbaran / Gezialemi.com



NOT: Yukarıda belirtilen hususlar, ilgili web sitesinde yer alan bilgilerin özetinden oluşmaktadır. Tek amacı seyahat meraklılarına yeni fikirler vermek olan bu haberin eksik, hatalı, yanlış ya da güncel bilgiler içermemesinden dolayı www.gezialemi.com sitesinin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.









 
Türkiye
Ana Sayfa
          İstanbul
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.