Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Dünyada 2013'ün En Popüler Şehirleri...        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Hollanda Amsterdam   09 Kasım 2012 5540 0 hakangeziyor 
 
  Dünyada 2013'ün En Popüler Şehirleri...

Dünyada gezilecek görülecek yerler bitmiyor...Öyle ki hangisini tercih edeceğimizi bile bilemiyoruz çoğu zaman. Popüler seyahat sitesi Lonely Planet her yıl olduğu gibi bu yıl da aynı soruyu sordu: "2013 yılında dünyada görülmesi gereken şehirler nereler olabilir?". Ve kendi sorduğu soruya yine kendi cevap verdi. İşte Lonely Planet'e göre 2013 yılında popüler 10 şehir (rastgele sıralanmıştır):




 

1- San Francisco - ABD : Kaliforniya eyaletinin bu keyifli şehri yüksek tepeleri, depremleri, dik kayaları, yaz döneminde ortaya çıkan sisi, Çin Mahalleleri ve Golden Gate ve liberal politikacıları ile ünlenmiştir. San Francisco'yu ziyaret etmek için halen teşviğe ihtiyacınız varsa 34. Amerika Kupası buna vesile olabilir.





2- Amsterdam - HOLLANDA : Tarihi 12. Yüzyıla kadar giden Hollanda'nın bu egzotik başkenti 2013 yılında ünlü Vincent Van Gogh'un doğumunun 160. yılıyla karşımıza çıkıyor. Ayrıca ünlü Rijksmuseum'un 10 yıl aradan sonra 2013'de yeniden açılması da oldukça önemli. Elbette tüm bunların yanında gerçekleştirilecek konserler, sergiler ve eğlence de cabası.

 



 

3- Haydarabad - HİNDİSTAN : Denizden yaklaşık 500 metre yükseklikte kurulmuş olan Andhra Pradeş eyaletinin başkenti Haydarabad, Hindistan'ın bağımsızlığından sonra pek çok tarihi saray ve bahçesini kaybetmiş olsa da halen pek çok güzelliği barındırıyor. Başta Falaknuma Sarayı olmak üzere, şehrin tarihi bölgesi kendisiyle buluşmayı bekleyen turistler açısından harika görsellikler ve gizemler sunuyor.





4- Derry - K. İRLANDA : 2013 yılında Birleşik Krallık'ın Kültür Şehri olarak belirlenen Derry pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Dünyanın en büyük İrlanda festivali olarak kabul edilen "All Ireland Fleadh" başta olmak üzere 100'den fazla festival, etkinlik, caz konseri misafirlerini bekleyecek. 2012 yılında kraliçenin beratı ile "şehir" statüsünü kazanan Derry ilginç bir gezi rotası olabilir.

 



 

5- Pekin - ÇİN : Pek çoklarına göre başkent Pekin Çin'in kültürel ve artistik merkezlerinden birisi. Her ne kadar 2008 Olimpiyatları çoktan geride kalmış olsa da izleri ve etkileri halen Pekin sokaklarında görülebiliyor. Artık yeni açılan hızlı trenle Pekin-Şangay arası da yaklaşık beş saatte alınabiliyor. Bu devasa şehirde herkese uygun bir şeyler bulmak mümkün.





6- Christchurch - YENİ ZELANDA : Tipik bir İngiliz kenti havasındaki Christchurch, yemyeşil parkları ve bahçeleriyle "Garden City" unvanına hak kazanmıştır. Yeni Zelanda'nın en önemli turizm noktalarından birisi olarak kabul edilen şehir özellikle midesine düşkün olanlar için Burma mutfağından Türk mutfağına eşsiz lezzetleri bulabilecekleri bir hazine olarak değerlendirilmektedir. Avon Nehrinin rüzgarları eşliğinde keyifli zamanlar geçirebileceğiniz şehir 2013 yılında pek çok etkinliğe de ev sahipliği yapacak.

 



 

7- Hobart - AVUSTRALYA : Tazmanya Eyaletinin başkenti Hobart sakin bir liman şehri olarak bilinmektedir ancak 2011 yılında açılan "Eski ve Yeni Sanatlar Müzesi (MONA)" ile şehir farklı bir kimliğe bürünmüştür. 1991 yılından beri düzenlenen Targa Rallisinin son bulduğu yer olması yanında ünlü Bot Festivaline de ev sahipliği yapması şehri daha çekici kılmaktadır.,





8- Montreal - KANADA :Özellikle 2011 yılında New York Times tarafından dünyanın en hippi şehri seçilmesinin ardından popülaritesi daha da artan Montreal 2013 yılında Güzel Sanatlar Müzesinin 50. Yılını kutluyor. Bununla birlikte dayanılmaz plajları, Planetoryum'daki "Space for Life" projesi, yeni balmumu müzesinin açılması ve birbirinden keyifli etkinlikleri ile şehir 2013 yılında yeni misafirlerini bekliyor.

 



 

9- Addis Ababa - ETİYOPYA : Etiyopyalı maratoncuların hızından daha hızlı şekilde gelişen başkent Addis Ababa'da tam 80 dil konuşuluyor. Adı "yeni çiçek" anlamına gelen şehir deniz seviyesinden 2500 metre yüksekte yer alıyor. Addis Ababa sadece bir Afrika'nın diplomatik başkenti değil aynı zamanda çok yönlü bir varlık olarak değerlendiriliyor.





10- Puerto Iguazú - Arjantin : Resmi değerlendirmeler Iguazu Şelalerinin dünyanın yeni yedi doğal harikasından birisi olduğunu söylüyor. Tek başına bu bile yaklaşık 85.000 nüfuslu bu şehri görmeniz için önemli bir neden. Bunun dışında ülkenin en gösterişli ve ekonomik hostel/hotelleri de konaklamak için iyi bir alternatif oluşturuyor.

 



Makalenin orijinaline ulaşmak isterseniz Best in Travel 2013 - Best 10 Cities - Lonely Planet

 


Hazırlayan: © M.Hakan Özbaran/ Gezialemi.com

 
 


NOT: Yukarıda İngilizce orijinalinden Türkçeye özetlenerek çevrilen makalenin orijinalinde verilen yer isimlerine "herhangi bir ilave ya da yorum katmadan" sadık kalınmıştır. Makaleyi destekleyecek yeni ve farklı fikirlere her zaman açık olduğumuzu belirtiriz. Tüm çabalara rağmen eksik, hatalı ya da güncel bilgiler olmamasından dolayı www.gezialemi.com sitesinin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.










 
Hollanda
Ana Sayfa
          Amsterdam
Ana Sayfa
 

"Dünyada 2013'ün En Popüler Şehirleri..." Haberini İlgilendiren Ülke ve Şehirler:

San Francisco (A.B.D.), Pekin (Çin), Addis Ababa (Etiyopya), Montreal (Kanada),



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.