Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Tartışma, Sohbet veya Bilgilendirme Konuları ::::: Erzurum'un Mutlaka Tadılması Gereken Yemekleri Neler?        
Tartışma, Sohbet ve Bilgilendirme Konuları
(Yeni Konu Açabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız!)
Serbest Kürsü Ana Sayfa > Yeme - İçme
Erdin İVGİN

(04 Eylül 2014 15:57)

Erzurum'un Mutlaka Tadılması Gereken Yemekleri Neler?  (Türkiye / Erzurum)


Erzurum iline gittiğimizde mutlaka tatmamız gereken yemekler içecekler neler? Erzurum'da mutlaka yenilmesi gerekenler. Erzurum'un mutlaka uğramanız gereken lezzet durakları. Mutlaka gidilmesi gereken lokantaları ve diğer mekanları. Tatmadan dönülmeyecek yemekleri neler? Önerilerinizi bekliyoruz.

Dadaş

(04 Eylül 2014 23:57)
Doğu Anadolu’nun karlarla kaplı bu güzel şehrinin mutfağında en meşhur yemek şüphesiz Cağ Kebabıdır. Cağ Kebabının namı biraz gölgeliyormuş gibi görünse de su böreği, ayran aşı, ekşili dolma, kesme çorbası, kete ve kadayıf dolması da Erzurum mutfağının önemli yöresel yemekleri arasında yer alıyor. Kat kat açılan yufkaların her birinin sıcak suda haşlanmasından sonra pişirilen ve bu sebeple de oldukça zahmet gerektiren su böreği; süzme yoğurt, küçük köfteler, aşotu, buğday ve soğanla hazırlanan Ayran aşı da Erzurum`a özgü tatlarıyla çıkıyor karşımıza. Ve telkadayıfın arasına yerleştirilen ceviz parçalarıyla hazırlanan kadayıf dolması. Tel kadayıfın bu çeşidi, içi cevizli olarak sarılıp yumurtaya bulanarak tavada kızartılıp sonra şerbetlenerek tüketilmekte.

Bu Mesaj En Son 5.09.2014 23:01:03 Tarihinde Dadaş Tarafından Düzeltilmiştir.

Engin D

(05 Eylül 2014 23:16)
“Yol Üstü Lezzet Durakları” da dört yer bizimle paylaşılmış. O yerleri sizinle paylaşmak istedim.

1. Hacı Rüştü Çayevi - Çay
Adres : Yukarı Çarşı Caddesi / PASİNLER (Erzurum - Pasinler arası 38 Km.) / ERZURUM


Bütün lezzet duraklarında sadece yemek olacak diye bir kural yok. Başka lezzet duraklarında başka tatlarla da karşılaşmak mümkün. Örneğin Pasinler'deki Hacı Rüştü Çaye-vi'nde. Çay demlemeye 1930'dan önce başlamışlar. Buraya bir çok ünlü konuk olmuş, duvarlara asılan fotoğraflara bakıyoruz, bunlardan biri de Adnan Menderes. Çayın suyu asırlık semaverlerde kaynıyor. Çayevi, iç içe odalardan oluşuyor. Hacı Rüştü'nün oğlu Hacı Lütfü (Yaşar), göğsüne kadar uzanan beyaz sakalları, beyaz takkesi ile bir çaycıdan çok bir din adamına benziyor.

Hacı Lütfü bardaktaki lezzet hakkında şunları söylüyor: "Çayın lezzetinin sırrı suyunda. Dağdaki özel bir kaynaktan damacanalarla su getiriyor, çayımızı bu suyla yapıyoruz. Suyu, odun ateşinde kaynatır, kızgın külün üstünde fokurdamadan demlenmeye bırakırız. Eskiden çeşitli çaylarımız vardı, Hindistan'dan gelen çeşitli çayları birbirine karıştırır özel harmanlar yapardık. Ama artık bu çaylar yok. Yerli çaylarla yetinmek zorunda kalıyoruz. Çevre köylerden de buraya çay içmeye gelirler, buralarda bu çayın tadına bakıp da tiryakisi olmayan yoktur. Erzurum'dan buraya doktorlar, hocalar çay içmeye gelirler. Çayın faydası hazmettiriyor. Biz çaylarımızı kıtlama içeriz."

Bu çay evinin iç içe geçmiş 3 odası var. Canınız hangi odayı istiyorsa çayınızı orada içiyorsunuz. Girişteki en büyük salonun tavanı 80 yıldan beri içilen sigara yüzünden simsiyah olmuş. Hacı Lütfü, orijinalliği bozulmasın diye tavana el sürdürmüyor.

2. Kervan Lokantası - Odun Ateşinde Döner
Adres : Reşadiye Mah. Park Cad. No:79 / PASİNLER / ERZURUM
Telefon : 0442 661 22 79


Erzurum ve çevresinde gezinirken eğer yolunuz Pasinler ilçesine düşerse şanslısınız demektir. Çünkü burada odun ateşinde cızır cızır pişen dönerin tadı damakları çatlatan cinsten. Park Caddesindeki Kervan Lokantasının dönerini bölgede bilmeyen yok. Bu muhteşem etin tadına bakmak için kilometrelerce yolu kat edip gelenlerin sayısı oldukça fazla... Pasinler tarafına gideceğimizi duyan ağzının tadını bilen bazı dostlarımız Doğu'nun önemli lezzet duraklarından birinin burada olduğunu kulağımıza fısıldamıştı. Güneşli bir günde oraya vardığımızda, Park Caddesindeki Kervan Lokantasının koca döneri çoktan kızarmaya başlamıştı bile. Odunların alevi, etleri büyük bir aşkla kucaklıyordu. Alevin değdiği yer cızır cızır nar gibi kızarıyordu. Bu arada etlerin arasına gizlenmiş yağlar eriyip, süzüle süzüle aşağıdaki tencerenin içine damlıyordu. Tüm bu karmaşanın arasından yükselen koku ise tüm iştah duyularını sarmalayıp, insanı bir kurt gibi acıktırıyordu. Ben lokantaya girdiğimizde, tüm masalar nerdeyse doluydu. Hemen herkesin beklediği yemek dönerdi.

Bu muhteşem döneri yapan Yılmaz Usta (AVCI) bu lezzetin ipuçlarını şöyle sıralıyordu:
"Genç, iki yaşındaki dana ve kuzu etini kullanıyoruz. Dananın biftek tarafını, kuzunun da butlarını alıyoruz. Eti özel sos içinde 24 saat dinlendiriyoruz. Döneri şişe sararken az miktarda kuyruk yağı da ilave ediyoruz. Tabii ki odun ateşinin katkısını da unutmamak lazım. Lezzetin sırrı ustada yatıyor, istanbul, Ankara, izmir; Türkiye'nin her yerinden misafirlerimiz oluyor.
Normalde 30 kilo et giderken, turizm mevsiminde 60-70 kilo et kullanıyoruz."

Yılmaz Usta, dönerin kızarmış yerinden tabağımızı tepeleme doldurdu. Gerçekten pamuk gibi çok lezzetli bir dönerdi. Pasinler'deki Kervan Lokantası aklınızın bir kenarında bulunsun. Kim bilir yolunuz bir gün oralara düşer, siz de bu muhteşem döneri yeme şansını yakalarsınız...

3. Muammer Usta'nın Yeri - Kadayıf Dolması
Adres : Numune Hastanesi Giriş Karşısı / ERZURUM
Telefon : 0442 233 62 82

www.kadayifcimuammerusta.com.tr

Erzurum'a kadar gelmişken buranın ünlü kadayıf dolmasını yemeden dönmek olmaz. Kadayıf dolması birçok yerde yapılıyor. Ama bu tatlıyı hakkını vererek yapan yerlerin başında Numune Hastanesi'nin tam karşısındaki Muammer Usta'nın tatlıcı dükkanı geliyor... insan bu tatlıdan bir tane yiyince, kendini tutamıyor, dolmalar ardı ardına ağza atılıyor. Yani kadayıf dolması karşısında insan iradesi fazla direnemiyor.

Muammer Usta (KANHAŞ) bu muhteşem tatlının tarihçesini kısaca şöyle özetliyor:
"Kadayıf dolmasının tarihçesi çok eskiye dayanıyor. Eskiden sultanların sofralarından hiç eksik olmazmış. Ramazan aylarında ise, zengin, fakir fark etmez herkesin evinde bulunan bir tatlıymış. Ama şimdi Erzurumluların her gün tükettiği ve vazgeçemediği bir tatlıya dönüştü. Nasıl yapıldığına gelirsek: Önce tel kadayıfını elinizde açıyorsunuz, içine ceviz, fındık, badem ne koyarsanız olur. Daha sonra yaprak sarma sarar gibi sarıyorsunuz. Sardıktan sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp ayçiçeği yağında kızartıyorsunuz. Sıcak kadayıf sarmalarını soğuk şerbetin içinde 5 dakika bekletiyorsunuz. Ondan sonra servise hazır oluyor. Şehir dışından gelip de Erzurum'dan kadayıf dolması almadan giden misafirimiz yok. Türkiye'nin her tarafına paketleyip gönderiyoruz. Kadayıf dolmasının orijinali cevizli yapılanıdır. Ama isteğe göre fındık, badem, çam fıstığı da kanabilir."

Erzurum 'a giderken bu adresi mutlaka bir kenara yazın. Bu dolma her ne kadar sıcak sıcak yense de, siz yine de bu tatlıdan bir kutu alıp, dostlarınızın da damaklarını bayram ettiriniz.

4. Koç Cağ Kebabı - Cağ Kebabı
Adres : Kongre Cad. Nazik Çarşısı No:8 / ERZURUM
Telefon : 0442 213 45 47 / 0442 213 43 35

www.cagkebap.com/

Doğu kentlerimizde beslenme et ağırlıklıdır. Et yemeklerinin en lezzetlisini bu bölgede yemek mümkündür. Bu lezzet yüksek yaylalarda otlayan hayvanların etlerinin lezzetinden kaynaklanmaktadır.

Erzurum denince akla gelen ilk lezzet, tabi ki cağ kebabı. Cağ kebabının çıkış yeri Tortum kazasıdır. Bu kebabı en iyi yapan yerlerden birisi de, Kongre Caddesi'ndeki Koç Kebap Salonudur. Lokantanın duvarlarında birçok ünlünün fotoğrafını görebilirsiniz. Her gelen konuk buraya uğramayı ihmal etmemiş.

Lokantanın sahibi Tortumlu Kemal Koç, bu kebabın mucidi olduğunu öne sürüyor ve bu konuda da şunları söylüyor: "1982 de ben bu kebabı çıkardığım zaman hiçbir yerde yoktu. Cağ yöremizde şiş anlamına geliyor. Etlerin örgü şişini andıran bu şişlere geçirilip servis edilmesinden dolayı müşteriler bu yemeğe cağ kebabı demeye başladılar. Biz de bunun üzerine tabelayı değiştirip, Cağ Kebabı adını koyduk. Cağ kebabını Sarıkamış'ta da, Kars'ta da görebilirsiniz, ama mucidi biziz. Yani cağ kebabını yemek için en doğru adrestesiniz. Kebap yapımında kuzu eti ve koyun eti kullanıyoruz. Eti özel soslarımıza yatırıp bir gün dinlendiriyoruz. Ertesi sabah eti sırasına göre, sert kısımları alta gelmek şartıyla; butunu, kolunu, kaburgasını, boşluğunu, yağların üst üste gelmemesine dikkat ederek şişlere geçirip odun ateşinin üstüne yatık halde asıyoruz. Bu kebap döndüre döndüre pişirilir. Aslında bu kebabın gerçek tadını almak isteyenler, etin altta çiğ kalan kısmının ızgarada pişirilmesini istemezler. Yörede cağ kebabının bu haline "Tatari" denir. Yani üstü pişmiş, altı çiğ kalmış kebap, damağına düşkün olanların tercihidir. Günde 150-400 kilo arası et yeniyor, mevsimine göre değişiyor. Yazın konukların, turistlerin gelmesiyle bu oranı yükseliyor."

Gerçekten de cağ kebabının muhteşem bir lezzeti vardı.. Bir et ancak böylesine lezzetli bir hale getirilebilir. Cağ kebabını artık Türkiye'nin her yerinde bulmak mümkün. Ama taş yerinde ağırdır misali, bu kebabın tadı Erzurum 'da gerçekten daha lezzetli oluyor. Bunun nedeni galiba yüksek yaylalarda otlayan hayvanların etinden kaynaklanıyor...

Sadece bu kebabı yemek için bile Erzurum 'a gidilebilir dersem pek abartmış olmam. Eğer yolunuz o çevreye düşerse, üşenmeden Erzurum 'a gidip bu muhteşem kebabın tadına bakmanızı öneririm...

Bu Mesaj En Son 5.09.2014 23:16:35 Tarihinde Engin D Tarafından Düzeltilmiştir.

Dadaş

(06 Eylül 2014 00:05)
Erzurum’da Cağ Kebabı Nerede Yenir?

Doğrusunu söylemek gerekirse Erzurum’da Cağ Kebabının (marine edilmiş, meşe odununda yatık halde pişen nefis yağlı kuzu budunun) bence iki mekanı bulunur. Erzurumda önerimi hak eden iki tane ustası ve bu ustalara ait iki ayrı mekanı var: Kemal Koç ve Şakir Aktaş (Koç ve Gel-Gör) Aynı zamanda bu iki yerin -her ne kadar birbirlerine rakip olsalar da- aralarındaki kader birliğini bulunmakta.

Cağ Kebabı 1970′li yılların ortalarından itibaren başlar. Kongre Caddesi’nde Koç ve Gel-Gör yan yana sulu yemek yaparlarken 1982 senesinde ilk olarak Kemal Koç, Orta Asya kültüründe “toy” adı verilen sığır şölenlerindeki “Cağ Kebabı“nı ana yemek olarak menüsüne taşır. Milletimizin genetiğinde var ki bu yiyecek, yaylalardan ve şölenlerden taşıdığı o endamlı izlerle pek bir sevilir. Aynı sene Gel-Gör’ün sahibi Şakir Aktaş da Cağ Kebabına el atar.

“Cağ” etin çekildiği metal şişlere verilen isim. Yaylalarda yapılan şölenlerde bu şişler metal değil tahtadan oluyormuş. Bunlara da “Bico” deniyormuş.

Şakir Usta (Gel-Gör’ün sahibi) 16 yaşında evlenmiş, 7 kızı var. Hepsinin eğitimine çok önem vermiş. Kendini bildi bileli yeme-içme işinde. 30 yıldır Cağ Kebabı yapıyor. İşin tüm sırlarına hakim. İlk açtığı yeri kardeşi ile aralarındaki bir anlaşmazlıktan ötürü ona devretmiş. Şimdi Gürcükapı’daki yerinde hizmet veriyor. Cağ Kebabını karabiber, soğan ve yoğurtla marine ediyor. Erzurum dışında Cağ Kebabı yemiş olabilirsiniz Ama etin tadı burada bambaşkadır. Hayvanların yediklerinin farklılığından olacak, et tek kelime ile muhteşemdir.

Kemal Usta’nın dükkanı (Koç) halen ilk açıldığı yerde, yani Kongre Caddesi’nde. Kemal Koç 1948 doğumlu, Cağ Kebabı’nın mucidi. Bir yandan Erzurum’da, Erzurum Yayıncılık A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütüyor. Kemal Amca sabah, öğlen ve akşam Cağ Kebabı yiyor da başka birşey yemiyor.

Koç’un Erzurum dışında altı şubesi daha var. İstanbul’daki şubesi Beylikdüzü’nde. İstanbul’un hayvanları Balıkesir’den geliyor. Tanıştırayım: Kıvırcık. Erzurum’un eti ise Kars ve Erzurum’dan. Genelde koyun, bazen kuzu… Etleri 12 saat soğan, karabiber, tuz ile salamura ediliyor.

Erzurum yerlisi, Cağ Kebabını biraz zengin yiyeceği olarak biliyor. Yani buraya özgü bu meşhur kebap, ayda bir kere ailecek gelinip yenilebilecek yiyecekler statüsünde. Cağ’ın en iyi müşterisi şehir dışından gelenler. Özellikle de gurbetçiler…

Yani Mayıs, Haziran ve Temmuz Erzurum’daki Cağ Kebapçıları için bayram vakti. Bu arada bu muhteşem lezzete “Yatık Döner” diyenleri de esefle kınıyorum. Ne alakası var ya hu? Gerek marinasyonu, gerek eti ve pişiriliş tekniği ile döner ile hiç alakası olmayan bambaşka bir yiyecek bu. Buradanbir kere daha uyarıyoruz. Cağ Kebabı döner değildir. Hatta “Yana Yatık Döner” hiç değildir.

Gel-Gör Tortum Cağ Kebap
İstasyon Cad. No:4 Gürcükapı – Erzurum
Tel: 0442 2133253


Koç Tortum Cağ Kebap
Kongre Cad. Kongre Binası Karşısı – Erzurum
Tel: 0442 2134547

Bu Mesaj En Son 6.09.2014 00:06:08 Tarihinde Dadaş Tarafından Düzeltilmiştir.

Dadaş

(06 Eylül 2014 00:14)
Erzurum’da Çorba Nerede İçilir?

Erzurum’da Cağ kebap, döner ve kadayıf dolması derken lyeni bir yeme-içme alışkanlığı da Çorba'dır.

Erzurum’da Cumhuriyet Caddesi’nden sinemanın olduğu sokağa yöneldiğinizde birbirinin yanı sıra açılmış olan çorba salonlarını göreceksiniz. Şimdi biraz havuz problemi gibi olacak ama bu cümleyi kurmaya cesaret ediyorum. Bunların ortasındaki “çorbacı” burada çorba işine ilk başlayanların ikinci şubesi. O yüzden ismi “Orta Çorbacı“. İlk şubesi ise Çaykara Caddesi’nde. Bundan tam 7 sene evvel ortağı İlyas Küçük ve Ağa Emeç ile başlamışlar işe. Maraş’ta yaptırdıkları bakır kaplarda toplam 15 çeşit çorba sunuyorlar Erzurum efradına. Ağa Emeç, Erzurum’da ortağı İlyas Küçük’ü yalnız bırakmış ve gitmiş Ankara’ya üçüncü çorba salonunu açmaya.

Burada içebileceğiniz çorba çeşitlerinden bazıları; Paça, Kelle, Kelle-Paça, Mercimek, Sebzeli, Kesme, Yayla, Domates, Tavuk suyu. Bunları bir de güzel turşu ve zeytinle de beraber servis ediyorlar.

Kelle-Paça çorbası bildiğimizden epey farklı. Daha yoğun, daha özlü. Bunu nedeni çorbanın “Tereyağlı ve sütle terbiyeli” olması ve ayrıca kellede sadece “dil ve yan etleri” kullanması.

Çorbacı (Nam-ı Diğer Orta Çorbacı / İlk Şube)
Çaykara Cad. Yakut Plaza Arkası (Zemin Kat) Erzurum
Tel: 0442 2340057

Bu Mesaj En Son 6.09.2014 00:14:25 Tarihinde Dadaş Tarafından Düzeltilmiştir.

Mesaj Yazmak İçin Üye Girişi Yapmalısınız.
Serbest Kürsü Son Mesajlar
Rota Önerisi Almanya İsviçre Fransa (30 Nisan 2018 16:46 - TAMER)
Yeni ve Yerel Yeme-İçme Markaları (20 Ağustos 2017 14:40 - Gurme Reyiz)
Ankara`da Mutlaka Yemek Yenmesi Gereken Mekanlar Nereler? (20 Ağustos 2017 14:32 - Gurme Reyiz)
Abant’ ta Ne Yenir? Abant’ın En Güzel ve Meşhur Yemekleri ! (01 Şubat 2017 13:32 - mustafa1989)
Fotoğrafçılık Kursları Yeteneklerinizi Ortaya Çıkarıyor! (17 Kasım 2016 12:01 - fotolife)
Bayburt`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (07 Kasım 2016 21:53 - muratbasar)
İstanbul`da Toplu Ulaşım (07 Kasım 2016 21:42 - muratbasar)
Backpacker Panda Appetite Mumbai (11 Temmuz 2016 10:51 - Vispakhale)
Gaziantepte nereleri gezelim (02 Mayıs 2016 11:12 - Ayhan06)
Samsun Havaalanı Oto Kiralama - Ekip Rent A Car (12 Mart 2016 01:23 - ekiprentacar)
Pristine-uskup-ohrid-belgrad (28 Ocak 2016 23:22 - Cagataythr)
İSMAİL USTA TARAKLI KÜLTÜRÜR SANATIMIZ OLAN ŞİMŞİR KAŞIK VE (28 Ocak 2016 00:50 - ismail usta taraklı)
izmir`de Nerede Kalınır (12 Ocak 2016 12:56 - muratbasar)
Gaziantep`de Konaklama Seçenekleri (12 Ocak 2016 11:52 - muratbasar)
Erzurum`da Nerede Konaklanır (11 Ocak 2016 10:03 - Dadaş)
İzmir`e Gidipte Mutlaka tadılması Gerekenler Neler? (10 Ocak 2016 20:48 - hakangeziyor)
En iyi seyahat filmleri (06 Ocak 2016 11:32 - TAMER)
Ucuz ucak biletii firsati (13  Aralık 2015 19:24 - Cagataythr)
Tuana Rent A Car Oto Kiralama (03 Ağustos 2015 23:11 - tuanarentacar)
bursa`da ev sıcaklığında konaklama (02 Temmuz 2015 16:42 - BİLİCİLER)
Bir emekli İran`ı nasıl gezmeli ? (14 Haziran 2015 10:23 - xterranova)
Adana`da Nerede Ne Yenir? (29 Nisan 2015 15:41 - yunusaltun)
Münih Havaalanı Aktarma (07 Nisan 2015 23:32 - hakangeziyor)
Gezmek, Görmek (22 Şubat 2015 23:31 - Hasan Pekmezci)
Hallstatt-prag ulaşım (10 Şubat 2015 16:42 - hakangeziyor)
Muğla`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11  Aralık 2014 12:38 - Erdin İVGİN)
KAHİRE DE KONAKLAMA VE GEZİ (04  Aralık 2014 12:14 - MERC)
Şırnak`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (28 Kasım 2014 13:56 - Gulrevan)
Hurgada ve Luxor Gezisi Hakkında Tavsiyeye İhtiyacımız Var (26 Ekim 2014 15:39 - MERC)
Bloğuma Davet (15 Ekim 2014 05:16 - BUSE-PATTAYA)
Beş gunluk ıtalya gezımız için program.. (01 Ekim 2014 13:13 - Setenay Süzer)
Antalya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (16 Eylül 2014 08:50 - Engin D)
Karabük`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (16 Eylül 2014 08:10 - Engin D)
En İyi Seyahat Ettiren Kredi Kartı Hangisi? (13 Eylül 2014 08:33 - Sunart)
Bolu`nun Mutlaka Tadılması Gereken Yemekleri Neler? (08 Eylül 2014 20:37 - ilkyaz)
Ankara`da Etkinlikler Festivaller (07 Eylül 2014 01:19 - Engin D)
Erzurum`un Mutlaka Tadılması Gereken Yemekleri Neler? (06 Eylül 2014 00:14 - Dadaş)
Erzurum`da Görülmesi Gereken Yerler (05 Eylül 2014 22:45 - Dadaş)
Ardahan`da Görülmesi Gereken Yerler (05 Eylül 2014 16:27 - Engin D)
Şanlıurfa`da Görülmesi Gereken Yerler (05 Eylül 2014 00:51 - Engin D)
İstanbul`da Festivaller Etkinlikler (03 Eylül 2014 00:09 - Engin D)
Çorum`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (03 Eylül 2014 00:04 - Engin D)
Çanakkale`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (02 Eylül 2014 23:24 - Engin D)
İzmir`de Festivaller Etkinlikler (29 Ağustos 2014 22:27 - Engin D)
Ankara`da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler (27 Ağustos 2014 23:44 - Engin D)
Balıkesir`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (27 Ağustos 2014 14:55 - decimation)
MART AYINDA BENELÜKS GEZİSİ NASIL OLUR? (24 Ağustos 2014 22:59 - TAMER)
Tavsiye (19 Ağustos 2014 14:01 - canan.06)
Artvin`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (15 Ağustos 2014 15:22 - Erdin İVGİN)
Aydın`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (04 Ağustos 2014 02:06 - Erdin İVGİN)
Adıyaman`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (04 Ağustos 2014 01:45 - Erdin İVGİN)
Artvin`de Görülmesi Gereken Yerler (03 Ağustos 2014 01:01 - AhmetBilir)
İstanbul`da Mutlaka Nereleri Görmeli (03 Ağustos 2014 00:58 - AhmetBilir)
Trabzon`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (03 Ağustos 2014 00:55 - AhmetBilir)
Erzurum `da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (03 Ağustos 2014 00:54 - AhmetBilir)
Elazığ`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (03 Ağustos 2014 00:53 - AhmetBilir)
Muş`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (03 Ağustos 2014 00:53 - AhmetBilir)
Artvin`de Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (03 Ağustos 2014 00:51 - AhmetBilir)
Amasya`da Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (03 Ağustos 2014 00:47 - AhmetBilir)
Balıkesir`in Mutlaka Tadılması Gereken Yemekleri Neler? (03 Ağustos 2014 00:34 - AhmetBilir)
Afyon`da Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (03 Ağustos 2014 00:33 - AhmetBilir)
Çanakkale`nin Mutlaka Tadılması Gereken Yemekleri Neler? (03 Ağustos 2014 00:33 - AhmetBilir)
Kırklareli`nde Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (03 Ağustos 2014 00:32 - AhmetBilir)
Bursa`da Nerede Konaklanır (03 Ağustos 2014 00:29 - AhmetBilir)
Ankara`da Konaklama Seçenekleri (03 Ağustos 2014 00:26 - AhmetBilir)
Ankara`da Toplu Ulaşım Nasıl Yapılır (03 Ağustos 2014 00:17 - Engin D)
Aksaray`da Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (03 Ağustos 2014 00:10 - Engin D)
Ağrı`da Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (03 Ağustos 2014 00:10 - Engin D)
Adıyaman`da Görülmesi Gereken Yerler (03 Ağustos 2014 00:00 - Engin D)
Antalya`da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler (02 Ağustos 2014 23:56 - Engin D)
Aydın`da Görülmesi Gereken Yerler (02 Ağustos 2014 23:50 - Erdin İVGİN)
Giresun`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (23 Temmuz 2014 22:27 - Engin D)
Ardahan`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (23 Temmuz 2014 21:51 - AhmetBilir)
Malatya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (23 Temmuz 2014 13:28 - Engin D)
Bolu`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (17 Temmuz 2014 20:55 - AhmetBilir)
Konya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (17 Temmuz 2014 20:45 - AhmetBilir)
Tekirdağ`ın Mutlaka Tadılması Gereken Yemekleri Neler? (16 Temmuz 2014 23:41 - AhmetBilir)
Edirne`de Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (16 Temmuz 2014 23:33 - AhmetBilir)
Iğdır`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 20:10 - Engin D)
Kars`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 20:06 - Engin D)
Rize`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:59 - Engin D)
Gümüşhane`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:48 - Engin D)
Erzincan`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:46 - Engin D)
Tunceli`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:45 - Engin D)
Bingöl`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:40 - Engin D)
Hakkari`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:32 - Engin D)
Bitlis`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:29 - Engin D)
Siirt`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 19:24 - Engin D)
Van`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:50 - Engin D)
Batman`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:36 - Engin D)
Diyarbakır`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:28 - Engin D)
Mardin`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:26 - Engin D)
Şanlıurfa`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:18 - Engin D)
Kahramanmaraş`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:17 - Engin D)
Kilis`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:16 - Engin D)
Hatay`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:13 - Engin D)
Osmaniye`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:12 - Engin D)
Kayseri`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:11 - Engin D)
Sivas`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:09 - Engin D)
Ordu`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:07 - Engin D)
Tokat`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:06 - Engin D)
Samsun`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:05 - Engin D)
Sinop`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 15:04 - Engin D)
Kastamonu`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:29 - Engin D)
Çankırı`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:14 - Engin D)
Yozgat`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:13 - Engin D)
Kırıkkale`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:04 - Engin D)
Kırşehir`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:03 - Engin D)
Nevşehir`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 13:01 - Engin D)
Niğde`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 12:59 - Engin D)
Mersin`de (İçel`de) Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 12:53 - Engin D)
Karaman`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 12:44 - Engin D)
Bartın`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 12:35 - Engin D)
Zonguldak`ta Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (11 Temmuz 2014 12:30 - Engin D)
Düzce`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 01:08 - Engin D)
Eskişehir`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 01:06 - Engin D)
Isparta`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 01:04 - Engin D)
Burdur`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 01:00 - Engin D)
Denizli`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 00:59 - Engin D)
Uşak`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 00:41 - Engin D)
Manisa`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (10 Temmuz 2014 00:39 - Engin D)
Kütahya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:27 - Engin D)
Bilecik`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:26 - Engin D)
Sakarya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:25 - Engin D)
Kocaeli`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:24 - Engin D)
Yalova`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:22 - Engin D)
Tekirdağ`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:19 - Engin D)
Kırklareli`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:17 - Engin D)
Edirne`de Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 01:14 - Engin D)
Ağrı`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 00:57 - Engin D)
Afyon`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 00:54 - Engin D)
Adana`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (09 Temmuz 2014 00:49 - Engin D)
Bursa`da Festivaller Etkinlikler (09 Temmuz 2014 00:44 - Erdin İVGİN)
Gaziantep`de Etkinlikler Festivaller (02 Temmuz 2014 01:00 - Engin D)
Amasya`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (01 Temmuz 2014 23:46 - AhmetBilir)
İstanbul`da Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (29 Haziran 2014 00:17 - aysetam)
Antalya`da Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (28 Haziran 2014 23:56 - Engin D)
Ardahan`da Mutlaka Tadılması Gerekenler Neler? (28 Haziran 2014 23:27 - Engin D)
İzmir`in Gece Hayatı (27 Haziran 2014 00:20 - MYılmaz)
Aksaray`da Düzenlenen Festivaller ve Etkinlikler (26 Haziran 2014 23:54 - MYılmaz)
Kubilay Kan & Yahya Dai @ ART350 Live Music (16 Haziran 2014 19:33 - fundakara)
Adana`da Konaklama Seçenekleri Neler? (01 Haziran 2014 23:42 - Engin D)
Afyon`da Mutlaka Nereleri Görmeli Gezmeli (29 Mayıs 2014 22:24 - MYılmaz)
Amasya`da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler (29 Mayıs 2014 22:20 - MYılmaz)
Aksaray`da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler (29 Mayıs 2014 22:16 - MYılmaz)
Ağrı`da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler (25 Mayıs 2014 13:14 - Engin D)
Bursa`da Mutlaka Görmemiz Gereken Yerler (20 Nisan 2014 13:12 - Mustafa)
Aydın`da Mutlaka Tadılması Gereken Yemekler Neler? (20 Nisan 2014 01:15 - Yusuf ÇETİN)
Gaziantep`de Mutlaka Tadılması Gereken Yemekler Nerede Yenir (20 Nisan 2014 00:05 - Engin D)
Şanlıurfa`da Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (14 Nisan 2014 22:54 - Yusuf ÇETİN)
Tokat’ta Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (14 Nisan 2014 19:07 - emine)
İstanbul`da Nerelerde Konaklanır (11 Nisan 2014 00:01 - Erdin İVGİN)
Fuarda Almanca veya İngilizce yardımcı olacak (26 Mart 2014 09:54 - ALİCAN)
Antalya Rent A Car Portalı (23 Mart 2014 17:33 - Rentacarss)
Iğdır`da Görülmesi Gereken Yerler (01 Mart 2014 12:46 - emine)
Bingöl`de Görülmei Gereken Yerler (28 Şubat 2014 23:43 - muratbasar)
İzmir Merkezde Mutlaka Nereleri Görmeli (28 Şubat 2014 00:21 - Yusuf ÇETİN)
Adana`da Toplu Ulaşım Nasıl Yapılır (27 Şubat 2014 21:32 - emine)
Adana`da Mutlaka Nereleri Görmeli (23 Şubat 2014 23:44 - kemalcakman)
Tokat`ta Gezilecek Yerler (23 Şubat 2014 21:00 - kemalcakman)
Muş’ta Görülmesi Gereken Yerler (23 Şubat 2014 15:08 - muratbasar)
Muş’ta Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (23 Şubat 2014 14:28 - muratbasar)
Siirt`te Görülmei Gereken Yerler (23 Şubat 2014 01:43 - Engin D)
Siirt’te Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (23 Şubat 2014 01:04 - AhmetBilir)
Adıyaman`da Nerede Ne Yenir Ne İçilir? (23 Şubat 2014 00:40 - AhmetBilir)
Bursa`da Mutlaka tadılması Gerekenler Neler? (22 Şubat 2014 22:16 - emine)
Bursa Kentinde Ulaşım (22 Şubat 2014 21:32 - Engin D)
Gaziantep`de Mutlaka Nereleri Görmeli (13 Şubat 2014 15:01 - Engin D)
Sofya,Belgrad,Budapeşte,Bratislava,Viyana,Prag,Dresten,Berlin (23 Ocak 2014 17:22 - Yiğit)
Gezginler için En Faydalı İOS ve Android Uygulamaları Hangil (19 Kasım 2013 00:51 - fdrrkmn)
Dünyanın en kapalı ülkesine seyahatim: KUZEY KORE (18 Kasım 2013 17:07 - Çelebi Alper)
Moğolistan`da göçebe yaşamım, bozkır maceralarım (18 Kasım 2013 17:02 - Çelebi Alper)
Arnavutluk gezi notlarım ve bilgilerim (18 Kasım 2013 16:56 - Çelebi Alper)
Gaziantep`de Toplu Ulaşım (01 Kasım 2013 00:51 - Engin D)
Ayvalık`tan Midilli Geçiş süreci hakkında ! (27 Ekim 2013 16:45 - MERC)
berring bogazi(denizi) (24 Ekim 2013 10:31 - Erdin İVGİN)
1 aylık Latin Amerika seyahatimin maliyeti, planı, bilgileri (01 Eylül 2013 21:48 - Çelebi Alper)
izmir Kentinde Ulaşım Nasıldır (01 Eylül 2013 20:34 - Erdin İVGİN)
BRÜKSEL`DEN BRUGGE` YE NASIL GİDERİM ?? (05 Haziran 2013 21:44 - hakangeziyor)
Hızlı tren (18 Mayıs 2013 21:30 - kangal65)
Barcelona (13 Mayıs 2013 23:07 - hakangeziyor)
Bergamo`dan Venedik`e Ulaşım (03 Mayıs 2013 11:07 - barann)
italya seyahatimizin programlanması (29 Nisan 2013 10:16 - ozgyildir)
Bavyera kasabaları (07 Nisan 2013 23:16 - NEŞE)
Milano`dan Venedik`e gidiş ve konaklama hakkında ! (07 Nisan 2013 18:32 - bertha)
Uffizi Galeri`nin biletini internetten almak daha mı mantıklı (02 Nisan 2013 20:29 - hakangeziyor)
İtalya`da yerli rehber ihtiyacı (21 Mart 2013 23:12 - topkapı)
italya`ya Gitmek İçin En Uygun Tarih (21 Mart 2013 19:37 - hakangeziyor)
Floransa da tavsiye edebileceğiniz uygun fiyatlı otel var (17 Mart 2013 17:40 - hakangeziyor)
İtalya (20 Şubat 2013 17:04 - hakangeziyor)
Açıklama (03 Şubat 2013 19:15 - Erdin İVGİN)
Taxi Roma (11  Aralık 2012 12:16 - taxiroma)