Nevruz; Kuzey Yarımküre'de bulunan ülkelerde, özellikle Türkçe ve Farsça konuşan topluluklar arasında yaygın olarak kutlanır. Farsça nev ve ruz kelimelerinden gelen Nevruz, ülkemizde Nevruz-i Sultan, »»»»
Lavaş, Katırma, Jupka ve Yufka, oklava ya da elle açılan yuvarlak veya oval biçimli ince ekmek türlerinden olup Azerbaycan, İran, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye'de yaşayan halklarca sadece yemek »»»»
Dombra ezgi sanatı; armut şeklinde, uzun saplı ve iki telli, mızrapla çalınan ve dombra olarak bilinen enstrüman eşliğinde tek başına söylenen bir tür şarkıdır. Bu müziğin amacı hem klasik hem de »»»»
Kazak Güreşi (24 Ağustos 2017) Kazakistan
» Kazakistan Genel
| Somut Olmayan Kültürel Miras
Kazak güreşi (Kazak küresi, ya da Kazakşa küres), Türk kökenli güreşin şimdiki Kazakistan topraklarında uygulanan geleneksel türünden biridir. Kazakistan Küresi, oyuncuların ayakta savaşmasını gerektiren, »»»»
Batı Tanrı Dağları, dünyanın en büyük dağ sıralarından biri olan Tanrı Dağları (Tien-Shan) dağ sisteminde bulunur. Özbekistan, Kazakistan ve Kırgızistan`ı kaplamaktadır. Batı Tanrı Dağları, »»»»
Bu bölge, İpek Yolu'nun Han ve Tang Hanedanlarının Başkenti Çang'an/Luoyang'dan Orta Asya'nın Jetysu bölgesine kadar uzanan 5.000 km'lik bir kısmını kapsamaktadır.
Geniş bir bölgeye yayılan Chu-Lli dağlarının ortasındaki Tamgalı Boğazı'ndaki yeşil alanda yaklaşık 5.000 petroglif (kaya resimleri) bulunmaktadır. Bu petrogliflerin, milattan önce 2. yüzyılın ortası »»»»
Sarıarka-Kuzey Kazakistan Bozkır ve Gölleri, toplam 450.344 hektarlık, koruma altında bulunan iki alanı kapsamaktadır: Naurzum Millî Doğal Parkı ve Korgalçın Millî Doğal Parkı.
Bilinen ilk büyük Türk mutasavvıfı unvanını taşıyan Hoca Ahmet Yesevi (1093-1166) nin türbesi Kazakitan'da Türkistan şehrinin kuzeydoğusundaki eski kervan yolu üzerindedir. »»»»
Kazakistan Toplam 12 kayıtdan 12 tanesi gösteriliyor.